در مراسم افتتاح طرحهای آب و برق امروز چه گذشت؟

از افزایش کیفیت آب تهران تا روشنایی جزیره قشم

امروز سه پروژه صنعت آب و برق در پایتخت و جزیره قشم افتتاح شد که به موجب آن کیفیت آب در غرب استان تهران افزایش خواهد یافت و جزیره قشم نیز به طور کامل روشن و به استان هرمزگان نیز برای روشنایی بیشتر کمک خواهد شد.

به گزارش ایسنا، افتتاح تصفیه خانه ششم فاضلاب تهران هرچند که چندین سال منتظر چنین روزی مانده بود اما بالاخره به نتیجه رسید و از لیست طرحهای عقب مانده خارج شد. آنطور که رضا اردکانیان، وزیر نیرو درباره این طرح گفته، عملیات تصفیه‌خانه ششم که از سال ۱۳۸۶ آغاز شد، قرار بود با فاینانس خارجی اجرا شود، اما این مسیر بعد از مدتی به نتیجه نرسید، دوباره برنامه‌ریزی‌ها تغییر کرد و به سمت منابع و بودجه عمومی رو آورد و کار شروع شد، اما طبیعتا آهنگ سریعی نداشت.

روحانی: تا ۳ ماه آینده کیفیت آب آشامیدنی تهران بهتر می‌شود

افزایش کیفیت آب تهران طی ماه های آینده وعده حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس جمهوری در این مراسم بود. او با بیان اینکه ظرف دو تا سه ماهه آینده حدود یک میلیون نفر از مردم تهران احساس خواهند کرد کیفیت آب آشامیدنی که در اختیار آنها قرار گرفته، بهتر شده‌ است، اظهار کرد: این تصفیه خانه بعد از تصفیه خانه هفتم که سال گذشته افتتاح شد، جزو افتخارات دولت است که امروز به بهره برداری می رسد.

به گفته وی اجرای ۵٢ کیلومتر رینگ آبرسانی تهران  کاری ارزشمند است و اگر در شرایط سخت آبرسانی در تهران ایجاد مشکل شود، می‌توانیم آب را منتقل کنیم. در سال ۱۳٩٢ و سال اول فعالیت دولت در شرق تهران دچار مشکل آبرسانی شدیم که اقداماتی در اولین بخش تصفیه خانه هفتم و سد ماملو انجام شد و الان شرایط بهتر شده و اگر در بخشی از تهران دچار مشکل شویم، می توانیم آب را از یک بخش به بخش دیگر تهران بزرگ منتقل کنیم.

روحانی یادآور شد: در زمینه تامین آب تهران، حدود ٩۰۰۰ کیلومتر لوله‌کشی آب انجام شده است تا برای مردم آبرسانی شود. علاوه بر این تصفیه‌خانه‌های بزرگی در تهران افتتاح شده است تا مردم تهران بیش از یک میلیارد متر مکعب آب مصرف کنند که رقم بزرگی است. بیش از ٧٠ درصد از آب تهران از آب‌های سطحی تامین می شود و کیفیت آب تهران از باکیفیت‌ترین آب‌ها است. کمتر در شهرهای دنیا سراغ داریم که مردم از چنین آب باکیفیتی برخوردار باشند.

به گفته وی خوشبختانه در دو سال اخیر با حمایت و همراهی نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران و ساز و کارهای وزارت نیرو بین شرکت آب منطقه‌ای که مسئولیت تامین را دارد و شرکت آب و فاضلاب استان تهران که مسئول توزیع است، منابع قابل ملاحظه و مورد نیازی از محل قبوض که مردم مشارکت می‌کنند فراهم شد و امروز در نقطه افتتاح این تصفیه‌خانه هستیم.

صرفه جویی حدود ۳۰ درصد انرژی برق با استفاده از این تصفیه‌خانه

وزیر نیرو نیز در این مراسم با بیان اینکه با استفاده از این تصفیه‌خانه حدود ۳۰ درصد انرژی برق را که برای پمپاژ آب از سایر تصفیه‌خانه‌ها برای شمال غرب و غرب تهران استفاده می شد صرفه جویی خواهد شد افزود: امروز پنج منطقه تهران از این امکان برخوردار می‌شوند و با سه سامانه آبرسانی در مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ تهران و همچنین شهر پرند این دسترسی فراهم می‌شود.

به گفته وی در تهران،‌ دولت تدبیر و امید افتخار این را داشته که در هفت سال گذشته در صنعت آب و برق حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کند و ۱۱ هزار میلیارد تومان از این مجموع در صنعت آب و مابقی در صنعت برق است. در تهران، از دهه‌های قبل دسترسی خوب اگرنه کامل به آب شرب داشتیم؛ سد امیر کبیر در سال ۱۳۴۰، سد لتیان در سال ۱۳۴۷، سد لار در سال ۱۳۵۹، سد طالقان در سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ و سد ماملو در سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید.
 

جانباز: آب با کیفیت یکسان در اختیار مشترکان قرار گیرد

همچنین حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در خصوص مزیت‌های رینگ آب‌رسانی تهران گفت: بهره‌برداری از این طرح موجب می شود تا آب با کیفیت یکسان در اختیار مشترکان قرار گیرد و در خشکسالی‌های احتمالی امکان انتقال آب وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۵۹ کیلومتر از رینگ آب‌رسانی تهران در سه سامانه آب‌رسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی‌آباد و سامانه آب‌رسانی شرق و شمال شرق اجرا شده است، گفت:  خطوط انتقال آب با لوله‌هایی در اقطار ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌متر در این پروژه اجرایی شده است و اجرای این رینگ در شهر تهران با محدودیت‌های ترافیکی، به سختی اجرا شد تا تهرانی‌ها آب شرب یکسانی داشته باشند.

جانباز با اشاره به سامانه آب‌رسانی غرب تهران اظهار کرد: این سامانه به طول هفت کیلومتر، آب تصفیه‌خانه ششم را به مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر جدید پرند می‌رساند. سامانه آب‌رسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد با هدف رفع محدودیت‌های تامین آب در محدوده شهر جدید پرند و لزوم رفع کمبود و ارتقای کیفیت آب شرب در محدوده جنوب و جنوب‌غربی شهر و استان تهران انجام شد.

وی با اشاره به اجرای ۴۰ کیلومتر خط انتقال آب در سامانه شرقی رینگ تهران گفت: در این سامانه ۳۰۰۰  لیتر بر ثانیه آب تصفیه‌شده از محل تصفیه‌خانه پنجم تهران به نواحی شمال‌شرق و شرق تهران و ۴۰۰۰  لیتر بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیه‌خانه سوم و چهارم در شرایط اضطراری انتقال می‌یابد. تا پیش از سال ۱۳۹۲ امکان جابجایی و انتقال آب بین سامانه‌های غربی و شرقی شهر تهران میسر نبود.

نگاهی بر جزییات طرح های آبی تهران

پروژه "تصفیه‌خانه ششم آب تهران" با ظرفیت ۷۵۰۰ لیتر درثانیه و با سرمایه گذاری ۴۸۵ میلیارد تومان در حد فاصل سد تنظیمی امیرکبیر و تصفیه‌خانه ششم واقع در ضلع شمالی شهرک راه‌آهن تهران افتتاح شد. افزایش ظرفیت تصفیه آب در شهر تهران، افزایش ظرفیت انتقال آب از منابع غربی تهران (سدهای امیرکبیر و طالقان)، افزایش ایمنی و پدافند غیرعامل تامین آب تهران، حفاظت کیفی آب شرب تخصیص‌یافته از رودخانه کرج از ‌نظر آلودگی‌های موجود در حاشیه رودخانه و افزایش کیفیت آب شرب مصرفی شهروندان از دیگر اهداف پروژه"تصفیه‌خانه ششم آب تهران" است.

طرح بزرگ "رینگ شبکه انتقال آب شرب شهر تهران" (سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند، سامانه آبرسانی شمال شرق) دیگر پروژه‌ای است که امروز با اعتباری بالغ بر ۴۹۰ میلیارد تومان و باهدف تعادل بخشی کمی و کیفی و پدافندی آبرسانی در سطح شهر تهران و مناطق غربی و جنوب غربی استان تهران افتتاح شد.

این پروژه در سه بخش (سامانه آبرسانی غرب، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد و سامانه آبرسانی شمال شرق) در مجموع حدود ۴۰ کیلومتر خط انتقال آب در اقطار یک هزار و ۲۰۰ تا دو هزار میلی‌متر با لوله‌هایی از جنس فولادی افتتاح شد.

تأمین و ارتقای کیفیت آب جمعیتی بالغ‌ بر یک میلیون نفر و جلوگیری از بروز پیامدهای زیست‌محیطی در محدوده‌های شمال غرب، غرب و جنوب غرب تهران، استفاده بهینه از منابع قابل‌توجهی آب شیرین با کیفیت بسیار بالای سد امیرکبیر به علت سرریزهای فصلی، کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی (چاه‌ها)، از مدار خارج کردن ایستگاه‌های پمپاژ آب و کاهش ۳۰ درصد مصرف انرژی نسبت به قبل در شبکه توزیع آب از جمله اثرات پروژه‌های مذکور است.

بخش اول این طرح، رینگ آبرسانی شهر تهران – سامانه آبرسانی غرب با هدف انتقال ۷.۵ مترمکعب آب تصفیه‌شده از محل تصفیه‌خانه ششم آب تهران به نواحی غربی شهر تهران شامل مناطق ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ در راستای ارتقای کمی و کیفی آب شرب و بهداشتی بوده که اجرای ۷.۴ کیلومتر خطوط انتقال آب با لوله‌هایی از جنس فولادی انجام شده است.

بخش دوم این طرح، سامانه آبرسانی به شهر جدید پرند از مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد است که با توجه به محدودیت‌های تأمین آب در محدوده شهر جدید پرند و لزوم رفع کمبود و ارتقای کیفیت آب شرب در محدوده جنوب و جنوب غربی شهر و استان تهران، تامین و انتقال آب از سامانه آبرسانی شهر تهران با اجرای ۱۲ کیلومتر خطوط انتقال آب از محل مخزن تلمبه‌خانه یافت‌آباد تا مخزن رضی آباد امروز افتتاح شد.

بخش سوم این طرح رینگ آبرسانی شهر تهران - سامانه آبرسانی شمال شرق با هدف انتقال سه مترمکعب بر ثانیه آب تصفیه‌شده از محل خروجی تصفیه‌خانه پنجم آب تهران به نواحی شمال شرق و شرق تهران و انتقال چهار مترمکعب بر ثانیه آب خام از محل سد لار به تصفیه‌خانه سوم و چهارم آب تهران در شرایط اضطراری با هدف بهبود کمی و کیفی آب شرب در مناطق به بهره‌برداری رسید.

در این بخش نیز با اجرای ۲۰ کیلومتر خطوط انتقال آب، اجرای یک‌رشته خط انتقال آب تصفیه‌شده به طول ۱۰ کیلومتر از محل تصفیه‌خانه پنجم آب تهران تا مخازن ۴۵، ۴۳ و ۷۱ در تصفیه‌خانه سوم و چهارم آب تهران و اجرای یک‌رشته خط انتقال آب خام به طول ۱۰ کیلومتر از محل تونل ورودی آب خام به تصفیه‌خانه پنجم آب تهران تا تونل ورودی آب خام به تصفیه‌خانه سوم و چهارم آب تهران امروز افتتاح شد.

چراغ قشم روشن شد

علاوه بر این امروز دومین واحد گازی ۱۷۵ مگاواتی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با اعتباری بالغ بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان، افتتاح شد. راندمان بخش گاز این نیروگاه ۳۳ درصد و راندمان سیکل ترکیبی آن بیش از ۴۹ درصد است. سوخت اصلی نیروگاه گاز بوده و میزان مصرف گاز هر واحد نیز حدود ۴۵ هزار مترمکعب در ساعت خواهد بود. همچنین با توجه به نیاز آبی جزیره قشم این واحد قادر به تولید روزانه ۸۰۰۰ مترمکعب آب شیرین خواهد بود.

یکی از مزیت های این طرح این است که با اجرا و احداث این نیروگاه نه تنها نیاز الکتریکی جزیره توسط واحدهای مستقر در منطقه قشم به طور کامل برطرف خواهد شد، بلکه بخشی از تولید برق این جزیره به سرزمین اصلی یعنی استان هرمزگان نیز انتقال پیدا خواهد کرد.

همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این مراسم با تاکید بر اینکه ظرفیت نیروگاه‌های استان هرمزگان در مدت زمان فعالیت دولت و تدبیر و امید ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: این نیروگاه ۵۱۰ مگاواتی شامل دو واحد گازی هر یک به ظرفیت ۱۷۵ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است که واحد نخست گازی این نیروگاه در هفته دوازدهم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران به بهره‌برداری رسیده بود و واحد دوم گازی این مجموعه نیز امروز توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد.

وی با بیان اینکه واحد بخار این نیروگاه برای پیک سال ۱۴۰۱ به مدار خواهد آمد، ادامه داد: این نیروگاه با سرمایه‌گذاری شرکت برق و انرژی غدیر و مشارکت گروه مپنا در حال ساخت است که کل سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای این پروژه بیش از ۳۰۸ میلیون یورو خواهد بود، افزود: با افتتاح واحد دوم گازی این نیروگاه ظرفیت منصوبه نیروگاهی در جزیره قشم به ۴۸۰ مگاوات، در استان هرمزگان به چهار هزار مگاوات و در کل کشور به ۸۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۸ آبان ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99080805071
  • خبرنگار : 71498