به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، دانشمندان انگلیسی میگویند با انجام یک آزمایش غیرتهاجمی میتوان افراد مبتلا به کووید-۱۹ را در عرض یک دقیقه شناسایی کرد. آزمایش محققان این مطالعه از "امضای تنفس"(breath signatures) برای تشخیص سریع کووید-۱۹ از سایر شرایط تنفسی مانند آسم و آنفلوانزا استفاده میکند. آزمایش مذکور ترکیبات شیمیایی مختلف یا نشانگرهای زیستی را که در تنفس افراد مبتلا به کووید-۱۹ فراوانتر است و در افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی اینچنین نیست، مشخص میکند. این آزمایش به عنوان بخشی از پروژهای به نام" TOXI-Triage" توسعه یافته است. این آزمایش از دو آزمایش موجود برای تشخیص کووید-۱۹ یعنی تشخیص آنتی ژن و پی سی آر که شامل گرفتن نمونه از مایع بدن است، کمتر تهاجمی است.
"اما برودریک"(Emma Brodrick) از شرکت تشخیص Imspex در کاردیف و یکی از محققان این مطالعه گفت: در حال حاضر دو آزمایش اصلی که یکی از آنها تشخیص آنتی ژن و دیگری پی سی آر است برای شناسایی کووید-۱۹ به کار میرود و در هر دو از ابزارهای تهاجمی برای گرفتن نمونه از بیمار استفاده میکنند که این موضوع میتواند برای بیمار ناراحت کننده باشد و ممکن است برخی را از رفتن به آزمایشگاه برای انجام آزمایش منصرف کند. پروژه TOXI-Triage با رهبری دانشگاه لافبورو چهار سال پیش با هدف تعیین موثرترین روشها برای ارزیابی تلفات ناشی از یک رویداد شیمیایی، بیولوژیکی، رادیواکتیو یا هستهای آغاز شد.
تیم شرکت کننده در این پروژه برخی از فناوریهای موجود را برای طراحی آزمایش تنفس کووید-۱۹ مورد استفاده مجدد قرار دادند. از آنجا که برخی از علائم اصلی کووید-۱۹ سرفه مداوم و مشکلات تنفسی است، تشخیص اینکه افراد به این بیماری مبتلا هستند یا دارای سایر بیماریهای تنفسی هستند، دشوار است. بنابراین هدف این تیم شناسایی نشانگرهای زیستی موجود در نفس شخص مبتلا به کووید-۱۹ و تشخیص این امضاها از سایر عفونتهای دستگاه تنفسی بود. برای آزمایش این فناوری، محققان ۹۸ بیمار را در دو مکان در ادینبرو و دورتموند مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد ۳۱ نفر به ویروس کرونا آلوده بودند.
سایر بیماران نیز مبتلا به آسم، بیماری مزمن انسدادی ریوی، ذات الریه باکتریایی یا بیماری قلبی بودند. از نمونههای نفس محققان افزایش قابل توجهی از برخی ترکیبات همانند آلدئیدها از جمله اتانال و اکتانال و همچنین کتونها(استون و بوتانون) را در نفس افراد مبتلا به کووید-۱۹ شناسایی کرد. در همین حال، غلظت بازدم متانول در شرکت کنندگان مبتلا به کووید-۱۹ کمتر بود. تفاوت در تمام این نشانگرهای شیمیایی باعث تمایز افراد مبتلا به کووید-۱۹ از سایر بیماران مبتلا به دیگر بیماریهای تنفسی شد. محققان با استفاده از آزمایش تنفس توانستند با دقت ۸۰ و ۸۱.۵ به ترتیب در ادینبرو و دورتموند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را شناسایی کنند. دانشمندان امیدوارند که توسعه و تأیید رویکرد آنها امکان تشخیص سریع کووید-۱۹ را فراهم کند.
یافتههای این مطالعه در مجله "The Lancet EclinicalMedicine" منتشر شده است.
انتهای پیام