به گزارش ایسنا، بیش از یک سال است که برخی از بازرگانان سعودی و ترکیه ای از بایکوت غیررسمی کالاهای ترکیه توسط ریاض به دلیل تنشهای سیاسی میان دو کشور صحبت می کنند اما این مسئله هنوز در آمار تجاری انعکاس پیدا نکرده است.
طبق آمار منتشره از سوی سازمان کل آمار عربستان سعودی، ارزش واردات از ترکیه در اوت به ۸۳۳.۶ میلیون ریال معادل ۲۲۲.۲۸ میلیون دلار در مقایسه با ۶۹۳.۴ میلیون ریال در ژوییه افزایش یافت و ترکیه را در جایگاه نهمین صادرکننده بزرگ به عربستان سعودی قرار داد.
صادرکنندگان ترکیه می گویند اخیرا شاهد مشکلات رو به رشدی در صادرات به عربستان سعودی بوده اند. رییس اتاق بازرگانی عربستان سعودی ماه جاری خواستار بایکوت کالاهای ترکیه ای شد و فروشگاه زنجیره ای اصلی سعودی اعلام کرده که دیگر کالاهای ترکیه ای را در قفسه های فروشگاههای خود شارژ نخواهد کرد. در فضای شبکه اجتماعی هم هشتگ دعوت به بایکوت کالاهای ترکیه ای در یک ماه گذشته ترند شده است.
عربستان سعودی و ترکیه چند سالی است که بر سر سیاست خارجی و رفتار در خصوص گروههای سیاسی اسلامگرا اختلاف پیدا کرده اند. قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد ریاض در کنسولگری استانبول عربستان سعودی در سال ۲۰۱۸ تنشهای مذکور را تشدید کرد. اما دولت عربستان سعودی اعلام کرده که مقامات این کشور هیچ محدودیتی روی کالاهای ترکیه اعمال نکرده اند.
در مجموع صادرات عربستان سعودی در اوت بر مبنای ماهانه بیش از ۱۲ درصد رشد کرد و به ۱۵.۳ میلیارد دلار رسید اما صادرات به ترکیه از ۹۶۶.۴ میلیون ریال در ژوییه به ۸۷۹.۴ میلیون ریال در اوت کاهش یافت.
بر مبنای سالانه، صادرات عربستان سعودی در اوت به دلیل صادرات کمتر نفت ۲۵.۱ درصد کاهش یافت و ارزش صادرات این کشور در بحبوحه تولید و قیمت پایین، حدود ۵.۴ میلیارد دلار کاهش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، عربستان سعودی امسال تحت تاثیر بحران شیوع ویروس کرونا و درآمد نفتی کمتر با رکود اقتصادی عمیقی مواجه شده است.
انتهای پیام