به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه و گی یر پدرسن، نماینده ویژه سازمان ملل در این کشور در این دیدار تعدادی از مسائل مربوط به وضعیت سوریه از جمله وضعیت اقتصادی این کشور را بررسی کردند و دو طرف بر سر این مساله توافق نظر داشتند که اقدامات اقتصادی یکجانبه به ویژه با وجود شیوع ویروس کرونا وضعیت را دشوارتر میکند.
در ارتباط با عملکرد کمیته قانون اساسی سوریه نیز دو طرف بر اهمیت موفقیت عملکرد این کمیته تاکید کردند؛ موفقیتی که مستلزم تعهد به قوانین مورد توافق به ویژه عدم مداخله خارجی در عملکرد کمیته و عدم تعیین هرگونه جدول زمانی تحمیلی از خارج است.
ولید معلم در این دیدار گفت، کمیته قانون اساسی از زمان تشکیل و شروع فعالیتش، مستقل بوده است. تنها کمیته است که حق ارائه توصیهها را دارد و میتواند نحوه روند فعالیتهایش را تعیین کند. به طوری که تمامی این روند در همه مراحل خود تنها به رهبری و مالکیت سوریه انجام میشود و تنها ملت سوریه صاحب حق منحصر به فرد در تعیین آینده کشورشان هستند.
وی در این دیدار جزئیات تصمیم دولت دمشق برای برگزاری یک کنفرانس بینالمللی پیرامون آوارگان در ۱۱ و ۱۲ ماه نوامبر را بیان کرده و نقش کشورهای غربی در تعیین شروط و استدلالهای ساختگی با هدف ممانعت از بازگشت آوارگان سوری به وطنشان مورد انتقاد قرار داد و گفت، این اقدامات غرب بیانگر سیاسی کردن این پرونده کاملا انسانی و استفاده از آن برای اجرای دستورکارهای سیاسیشان است.
روزنامه الوطن سوریه هم به نقل از پدرسن نوشت، مذاکرات بسیار گستردهای در این دیدار انجام شد و او با معلم تمامی مسائل مربوط به قطعنامه شماره ۲۲۵۴ را بررسی کرد و همکاری مستحکمی با دمشق وجود دارد.
پدرسن گفت، در این دیدار وضعیت شمال غرب و شمال شرق سوریه مورد بررسی قرار گرفت. تنها راه حل بحران این کشور روند سیاسی است و میتوان قطعنامه شورای امنیت را به شکلی که پاسخگوی مطالبات ملت سوریه باشد، اجرا کرد.
وی افزود، ۱۰ سال جنگ در سوریه، مدت زمان بسیار طولانی است و مردم به سختی افتادند و این درد و رنج با وضعیت بد اقتصادی به ویژه در سایه شیوع ویروس کرونا همراه شده است.
انتهای پیام