به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، میشل عون، رئیس جمهوری لبنان تصریح کرد: منطقه ما همواره صحنه تغییرات سیاسی عمیقی به دلیل عوامل بینالمللی بوده که ممکن است امور را تغییر دهد.
وی اظهار کرد: صراحت باعث میشود که بگویم من هم با دردهای مردم زندگی میکنم اما یادآوری میکنم کسی که طی سالها بر لبنان حکومت میکرد، شعارها و وعدههایی تو خالی را سر داد.
میشل عون به پرونده فساد در لبنان نیز پرداخت و تصریح کرد: فساد در نهادهای ما ریشه دار شده است.
وی ادامه داد: زمانی که از فرانسه برگشتم، طرح تغییر و اصلاح را به همراه داشتم تا کشور را از چنگال طائفهگرایی و فساد نجات دهیم اما کسانی که از این امر ضرر میدیدند، علیه من جبهه گیری کردند.
میشل عون گفت: خدمات اجتماعی و پزشکی به شهروندان چه شد؟ طرح نجات از آنچه بر ما رخ داده، چه در عرصه اقتصادی، اجتماعی، پولی یا مالی چه شد.
وی اظهار کرد: تحقیقات کیفری درخصوص بانک لبنان چه شد، آن یک تصمیم دولتی با هدف شناسایی دلایل فروپاشی کنونی بود. اگر تجربه تحقیقات کیفری موفق باشد، بر وزارتخانهها، شوراها، صندوقها، هیئتها و کمیتهها نیز إعمال خواهد شد.
میشل عون این سوال را مطرح کرد که آیا کسانی که بار تشکیل دولت را به دوش میکشند، میتوانند ریشههای فساد را حل کرده و راه را برای اصلاح آغاز کنند.
وی تصریح کرد: من حرف خود را زدم و با این اضاع راه نخواهم آمد. من بر سر وعده خود میمانم. امیدم این است که خوب به پیامدهای تکلیف دولت و تشکیل و نیز طرحهای اصلاحات، طرحهای نجات بینالمللی فکر کنید زیرا وضعیت نابسامان کنونی بعد از امروز نمیتواند ادامه یابد زیرا بار مشکلات زیادی روی دوش شهروندان است. من خواهم ماند و به مسؤولیت خود در مکلف کردن یک فرد برای نخستوزیری و تشکیل دولت از روی موضع و موقعیتم طبق قانون اساسی و به منظور ایستادن در برابر تمام کسانی که مانع اصلاحات و ساخت کشور میشوند، عمل میکنم.
رئیس جمهوری لبنان تصریح کرد که اوضاع نابسامان کنونی نباید ادامه یابد و نباید بارهای انباشته شده بر دوش شهروندان تداوم یابد.
میشل عون در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به این سول که آیا وتوئی علیه سعد حریری، نخست وزیر پیشین لبنان برای تصدی پست نخست وزیری این کشور وجود دارد، گفت: هر شخصی کارنامه سیاسی شناخته شده خود را دارد و زمانی که به صورت اشاره میگوییم، این نشان دهنده صادق و شفاف بودن ما است.
وی عنوان کرد، هیچ چیز را برای دولت نخواسته است و کسی که مامور تشکیل دولت میشود، او خواستهها را ابلاغ میکند. سپس برنامههای دولت مورد بررسی قرار میگیرند و پس از آن، ما عرصه اجرا را زیر نظر قرار میدهیم. تمامی مواضع من مطابق با قانون اساسی بوده، هرچند که به مذاق مردم خوش نیاید.
میشل عون در پاسخ به سوالی در مورد آینکه آیا حریری قادر به اجرای اصلاحات نبوده است، گفت: من حریری را نگفتم.
وی افزود: من به دلیل تشکیل دولتها یک سال و 14 روز را از دست دادم اما زمانی که رایزنیها را یک هفته به تاخیر انداختم، قیامتی به پا شد.
رئیسجمهوری لبنان در مورد سرنوشت نامعلوم رایزنیها گفت: طبق آراء؛ نخست وزیر مامور میشود و من کسی را وتو نمیکنم.
میشل عون عنوان کرد: بعد از تشکیل دولت، ما نشستی را برای تدوین استراتژی دفاعی در کاخ بعبدا برگزار خواهیم کرد. از امروز به بعد، با هرکس که به اصلاحات پایبند نباشد مقابله میکنیم.
وی در سخنانی در کاخ بعبدا تصریح کرد: این سوال سرنوشت ساز و حتمی وجود دارد، ما کجاییم و جایگاه لبنان کجاست، چه سیاستهایی باید در قبال تغییرات و تفاهمهای محوری بزرگ در پیش بگیرم تا لبنان در قبال رخدادها بیکارآمد نباشد و تبدیل به تکه نانی در سفره منافع و تفاهمهای بزرگ نشود.
میشل عون خاطرنشان کرد: اصلاحات صرفاً تبدیل به یک شعار شده است که مسؤولان و سیاستمدارن آن را تکرار میکنند در حالی که در درون خود عکس آن را انجام میدهند، آنها دم از اصلاحات میزنند در حالی که اقدام به یک کار اصلاحی ثمربخش نمیکنند بلکه با مهارت؛ منافع شخصی و قدرت طلبی خود را تامین میکنند.
وی تصریح کرد: این وظیفه نمایندگان است که اقدام به نظارت و بازخواست پارلمانی و پیدا کردن ریشههای فساد کنند و اصلاحات انجام دهند.
انتهای پیام