رییس دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد

دانشگاه ها برای حل معضل کرونا چاره اندیشی کنند

رییس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه دانشگاه ها برای حل معضل کرونا چاره اندیشی کنند، گفت: دانشگاه ها از این بابت نقش بزرگی دارند؛ چرا که اگر آنها درک موقعیت و زمان را با ظرافت حاصل نکنند، امیدی برای گشایش در افق آینده دیده نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدتقی احمدی امروز در نشست هم اندیشی گفت‌وگوی دانشگاه و رسانه که در دانشگاه تربیت مدرس به صورت مجازی برگزار شد با بیان اینکه نزدیک به ۹ ماه از گسترش اپیدمی کرونا در کشور و جهان می گذرد. بشریت با مرگ، مسابقه ای را به صورت جسته گریخته ادامه می دهد و همه از این بابت بسیار نگران آینده هستند، گفت: انسان قبل از کرونا به علم مغرور بود، اما امروزه می‌فهمد علم چقدر ضعف و نقص دارد. در حالی که علم قطره ای از دریای هستی است و هنوز ناشناخته مانده است.

وی در ادامه تصریح کرد: در مورد ابعاد مختلفی که برای جامعه در این روزها اهمیت دارد، نگاه همه به دانشمندان و محققان است که چگونه برای سلامت جسم، روان و مناسبات اجتماعی و اقتصادی چاره می اندیشند.

رییس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت نقش دانشگاه در دوران پاندمی کرونا، افزود: دانشگاه ها از این بابت نقش بزرگی دارند؛ چرا که اگر آنها درک موقعیت و زمان را با ظرافت حاصل نکنند، امیدی برای گشایش در افق آینده دیده نخواهد شد.

وی به مسوولیت اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس نسبت به ویروس کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه ما در این زمینه شاید از ماه ها و سال ها قبل از پیشامد اخیر کرونا به بحث های مسوولیت اجتماعی دانشگاه در طرح راهبردی خود توجه خاص داشته و دارد و در این زمینه طرح های اجرایی و عملی تحت عنوان سرمایه اجتماعی تقدیم دولت کرده است که بخش هایی از آن در دست اقدامات اجرایی قرار دارد.

رییس دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: در ۹ ماه اخیر از طریق مصاحبه و نظرخواهی با علما و استادان رشته های مختلف دیدگاه های آنان در دوران فراگیری کرونا در جامعه کسب شد و به صورت بولتن هایی تحت عنوان دیده بانی کرونا انتشار یافت. این ویروس از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، علمی،‌ سیاسی،‌ دینی،‌ فرهنگی، پزشکی و هنر مورد بررسی قرار گرفت.

رییس دانشگاه تربیت مدرس درباره ابعاد و تبعات کرونا که در این دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است، تاکید کرد: این روزها افراد هر چند عزیز، دوست و شفیق باشند، اما یک خطر بالقوه برای هر مخاطبی محسوب می شوند. نکته بعد، رشد میهن پرستی و ملی گرایی است که به نظر می آید در دوران کرونا به خاطر عُزلت و جدایی از جهان، احتمالاً رخ می دهد.

به گفته وی، در این شرایط سقوط به سمت تک گویی رخ می دهد و جدا شدن از جریان هایی که به عنوان مکاتب فکری حاکم در دوران اخیر در جامعه ملی و جهانی جذاب بودند، رخ خواهد داد. همچنین دوری از این قطب گرایی احتمالا محقق می شود.

احمدی تاکید کرد: بازگشت نیازمندانه به سوی دین و اعتقادات مذهبی و جستجوی نجات از راه ارتباط با خدا است که این پدیده به هر حال در جوامعی که از دین دوری می کردند رشد زیادی می کند. محور بعدی رشد پزشکی و درمان از راه دور است. توجه خاص به خانواده و پشتیبانی عمیق تر از آنها، احساس نیاز و همبستگی جدی تر به اعضای خانواده را احساس می کنیم.

رییس دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطر نشان کرد: تقویت و اهمیت اعتبار دولت در ذهن آحاد جامعه از ابعاد دیگر این ویروس است. دولت ها رو به کوچک شدن و انحلال می رفتند، ولی حالا بازگشتی به دولت های قوی و بزرگ به عنوان اینکه امیدی برای جامعه و پشتیبان جریان های شبه کرونا باشند، رخ داده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99072820583
  • خبرنگار : 71567