باغات مرکبات عنبرآباد در معرض تهدید مگس میوه مدیترانه‌ای

رییس جهادکشاورزی عنبرآباد گفت: مگس میوه مدیترانه ای تهدیدی جدی و با خسارات زیاد  علیه باغات مرکبات عنبرآباد است. 

"محسن طاهری" در گفت و گو با ایسنا گفت: با توجه به مشاهده آفت مگس میوه مدیترانه در باغات کوهپایه ای دهستان های امجز و جبالبارز جنوبی، کشاورزان نسبت به کنترل و جلوگیری از خسارت به توصیه های کارشناسان جهادکشاورزی عمل کنند.

وی از آلوده شده ۳۶۰ هکتار از باغات مرکبات این منطقه خبر داد و افزود: طی ردیابی و پایش باغات منطقه، قریب به ۳۶۰ هکتار مرکبات در مناطق کوهپایه ای دهستان امجز و جبالبارز جنوبی به آفت مگس میوه مدیترانه ای آلوده شده است.

طاهری با اشاره به نحوه رشد و نمو مگس میوه مدیترانه ای اظهار کرد: این آفت در تابستان فعالیت خود را از درختانی نظیر هلو و انجیر شروع کرده و با اتمام میوه های تابستانی در شهریورماه خود را به باغات مرکبات نواحی کوهپایه ای رسانده است. 

وی در ادامه گفت: این آفت زیر پوست میوه با فرو کردن تخم ریز خود تخمگذاری می کند که تخمها پس از تفریخ  و به مرحله لارو درآمدن از میوه تغذیه کرده و فساد وگندیدگی ایجاد می کند .

طاهری نسبت به میزان خسارت این آفت به باغات مرکبات هشدار داد و افزود: خسارت این آفت بسیار زیاد و حیاتی است به دلیل اینکه به میوه آن هم در مرحله رنگ پذیری خسارت می زند.

مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد از کشاورزان خواست برای کنترل و جلوگیری از خسارت آفت اقدامات ارائه شده را انجام بدهند و گفت: باغداران باید در باغات خود تله جهت ردیابی نصب کنند و حتی الامکان میوه ها را زود برداشت و به سردخانه منتقل یا به بازار عرضه کنند. 

طاهری با توصیه به باغداران اظهار کرد: باید پس از برداشت محصول میوه های آلوده و ریخته شده زیر درخت جمع آوری و در عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتری خاک دفن  شوند و همچنین در نقاطی که جمعیت این آفت طغیانی است با سم مالاتیون ۲ در هزار و دیپترکس ۱.۵ در هزار قبل از طلوع آفتاب، داخل و بیرون تاج درخت سمپاشی شود.

 وی بر لزوم استفاده از تله های جلب کننده تاکید کرد و افزود:تله های جلب کننده جهت مبارزه ۸۰ عدد در هکتار می باشد که با نظر کارشناسان پهنه مربوطه انجام شود.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان عنبرآباد اضافه کرد:در صورت عدم مبارزه و کنترل آفت، با توجه به اینکه دامنه میزبانی گسترده در گونه های گیاهی مختلف اعم گرمسیری و سردسیری دارد لذا تهدیدی بسیار جدی علیه کشاورزی خصوصاً باغات مرکبات جنوب استان کرمان که منبع امرار و معاش و اشتغال خانوارهای بسیاری است خواهد بود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99072820431
  • خبرنگار : 50286