/آموزش عالی کرونایی در بوته نقد و نظر/

ارائه دروس به صورت مجازی اثربخشی لازم را ندارد

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: در شرایط فعلی ما با برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی به نوعی درس را سرکوب کرده‌ایم و ارائه دروس به شکل مجازی ممکن است اثر بخشی لازم را نداشته باشند و نخواهد داشت.

دکتر محمد باقر رهنما در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از آنجا که بیماری کووید19 ناشناخته بود و فضای جدیدی را برای ما ایجاد کرد، طبیعی بود که عملکرد آموزش عالی در این دوران چندان مطلوب نبوده و اشکالاتی در این زمینه وجود داشته باشد که این موارد به مرور مورد توجه قرار گرفته و می‌توانیم از اشکالات موجود برای آینده آموزش عالی درس بگیریم.

وی با اشاره به مشکلات به وجود آمده از کرونا گفت: شیوع این ویروس درس‌های بزرگی به ما داد و ما کم کم متوجه شدیم که اگر در خیلی از کارها از قبل برنامه‌ریزی کرده بودیم، الان به برخی از مشکلات موجود برنمی‌خوردیم.

دکتر رهنما افزود: کرونا به ما یاد داد اگر ما در گذشته خیلی از کارها را انجام نمی‌دادیم، در شرایط فعلی بهتر می‌توانستیم آموزش عالی را هدایت کنیم. به عنوان مثال، ما با ایجاد سلف سرویس در دانشگاه، این توقع را در دانشجو ایجاد کرده‌ایم که غذای ارزان به آن‌ها ارائه می‌دهیم. اگر دانشجو در شرایط فعلی از دانشگاه خوابگاه و سلف سرویس درخواست نمی‌کرد، ما هم می‌توانستیم کلاس‌ها را برگزار کنیم. اگر این‌ها به عهده وزارت علوم و دانشگاه نبود، ما کرونا را راحت‌ پشت‌سر می‌گذاشتیم و می‌توانستیم کلاس‌ها را با جمعیت کمتر برگزار کنیم.

وی خاطر نشان کرد: مسئول و رئیس دانشگاه نباید موظف به تامین غذا، خوابگاه و رفت‌وآمد دانشجو باشد بلکه باید مسئول درس و علم دانشجو باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به ضعف‌های کشور در آموزش عالی در دوران کرونا افزود: تجربه برگزاری کلاس ها و امتحانات به شکل مجازی در ترم گذشته نشان داد ابتدا باید برای این کار فرهنگ سازی شود  تا که دانشجو با علاقه درس بخواند. چون در این ایام بودند شرکت‌هایی که تقلب را تقویت می‌کردند. اگر دانشجو با آزادی و عشق به درس وارد دانشگاه شود، در امتحانات تقلب نمی‌کند چون هدف او یادگیری است و اگر غیر این باشد ممکن است متوسل به چنین شرکت هایی شود.

دکتر رهنما با بیان اینکه ما به دلیل کرونا مجبور به ارائه آموزش به صورت مجازی هستیم اظهار کرد: به نظر من کلاس‌ها باید به صورت حضوری برگزار شود ولی با تعداد کم حتی ۵ یا ۷ نفر. چون حضور دانشجو در دانشگاه به او ایده،فکر و بزرگی می‌دهد. اینکه دانشجو در خانه به دروس گوش کند، علاقه یادگیری را از او سلب می‌کند.

وی در نهایت یادآور شد، اگر کلاس‌ها را به صورت مجازی برگزار می‌کنیم، امتحان‌ها باید به صورت حضوری باشد.همانطور که کنکور را برگزار کردیم، امتحان‌ها نیز باید حضوری برگزار شود، چراکه امتحان حضوری دانشجو را مجبور به درس خواندن می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ مهر ۱۳۹۹ / ۰۰:۳۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99072619085
  • خبرنگار : 71603