دکتر حسن آذریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه ۶۴ هزار و ۹۳۴ کیلوگرم گوشت قرمز از کشتار دام سنگین با رعایت استانداردهای بهداشتی در تایباد روانه بازار مصرف داخلی شده است، سال گذشته در این بازه زمانی ۳۶ هزار و ۹۹۴ کیلوگرم گوشت قرمز دام سنگین وارد بازار شد.
وی با اشاره به افزایش ۴۱ درصدی کشتار دام سبک در تایباد افزود: در مدت زمان ذکر شده ۱۲۶ هزار و ۲۴۸ کیلوگرم گوشت قرمز دام سبک برای مصرف داخلی تهیه و وارد بازار شده که این میزان سال گذشته در همین مدت ۸۸ هزار و ۱۷۵ کیلوگرم بوده است.
آذریان علت این افزایش را نیاز و تقاضا در بازار مصرف اعلام و بیان کرد: علاوه بر گوشت، روده، پوست، جگر، دل و قلوه از دیگر فرآوردههای دامی محسوب میشوند که از ابتداء سال جاری تا پایان شهریور ماه ۶۴۹۳ دام سبک و ۲۶۸ راس دام سنگین ذبح و فرآوردههای آن روانه بازار مصرف داخلی شده است.
وی ادامه داد: همچنین به ازاء هر رأس دام سبک و سنگین میزان پوست و روده به دست آمده برای استفادههای مختلف از جمله صنعت و درمان روانه بازار مشهد میشود.
آذریان تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم و ضروری دامپزشکی تامین گوشت سالم، بهداشتی و حلال برای مصرف مردم است و این مهم در صورتی محقق خواهد شد که شهروندان نکات بهداشتی را در خصوص ذبح دام و خرید گوشت از مراکز مورد تایید کاملا رعایت کنند.
وی مطرح کرد: در حال حاضر ۲۲ واحد صنفی فروش گوشت قرمز در شهر تایباد فعالیت دارند که دام مصرفی روزانه را با نظارت ناظران بهداشت در کشتارگاه با رعایت نکات بهداشتی، ذبح اسلامی میکنند.
رئیس دامپزشکی تایباد اظهار کرد: با توجه به شیوع تب کریمه کنگو در تابستان سال جاری خوشبختانه به دلیل رعایت اصول بهداشتی در ذبح و مصرف فرآوردههای دامی هیچ گزارشی مبنی بر ابتلاء افراد به این بیماری در تایباد ثبت نشده است و این امر تنها به دلیل همکاری خوب شهروندان اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد: برای پیشگیری از هر گونه ابتلا به بیماریهای مشترک دام و انسان بهتر است مردم مانند سنوات گذشته با دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند و محصولات مصرفی خود را از مراکز معتبر و مورد تایید خریداری کنند.
شهرستان تایباد دارای یک کشتارگاه نیمه صنعتی است که ظرفیت ذبح روزانه ۶۰ رأس دام را دارد و کارشناسان بهداشتی بر روند کشتار به صورت کامل نظارت دارند.
انتهای پیام