به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه لبنانی المیادین، بر اساس بیانیه ریاست جمهوری لبنان، میشل عون، رئیس جمهوری این کشور بنا به درخواست برخی فراکسیونهای پارلمانی مبنی بر بروز مشکلاتی که مستلزم تلاش برای حل آن است، تصمیم گرفته است تا رایزنیهای پارلمانی الزام آور را به یک هفته بعد یعنی 22 اکتوبر موکول کند.
در همین راستا، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان درباره تعویق رایزنیها اظهار کرد، وی مخالف به تعویق انداختن رایزنیهای پارلمانی برای معرفی نخست وزیر حتی برای یک روز است.
جبران باسیل، رهبر جریان آزاد ملی با انتشار توییتی نوشت، به تعویق انداختن رایزنیها باعث تغییر رویکرد حزب وی نمیشود که به نظر میرسد موضعش مخالف معرفی سعد حریری، نخست وزیر پیشین برای تشکیل دولت جدید است.
او نوشت: برای همه کسانی که فلسفه میبافند، گمانه زنی میکنند و شرط میبندند، با احترام به تصمیم رئیس جمهوری درباره به تعویق انداختن رایزنیهای پارلمانی، این امر موضع ما را تغییر نخواهد داد.
تونی فرنجیه، نماینده "جنبش المرده" نیز از به تعویق افتادن رایزنیهای پارلمانی ابراز نارضایتی کرد.
سمیر جعجع، رئیس حزب القوات اللبنانیة نیز تاکید کرد، فراکسیون پارلمانی حزب وی هیچ شخصی را به عنوان نخست وزیر معرفی نخواهد کرد، زیرا "در حال حاضر در میان اسامی ارائه شده، کسی که دارای مشخصاتی باشد که به او امکان تشکیل دولت نجات بدهد، وجود ندارد.
بنا بر این گزارش، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که در اول سپتامبر به لبنان سفر کرده بود، پیشبینی میکرد که ظرف دو هفته دولت تشکیل شود و دولت ظرف هشت هفته به وعدههای خود عمل کند تا از آنچه "عواقب" خواند جلوگیری کند که این امر محقق نشد.
اکثر احزاب لبنانی همچنان به ابتکارعمل فرانسه پایبند هستند؛ امری که دستیابی لبنان به کمکهای مالی در ازای اصلاحات را تضمین میکند اما تاکنون هیچ نتیجه واقعی و ملموسی حاصل نشده است.
انتهای پیام