دکتر علی اکبر وحدتی در گفت و گو با ایسنا، گفت: یکی از مواردی که سبب شده تا این گورستان را نسبت به سایر گورستان های موجود خاص تر جلوه دهد، ستون های چوبی تراشیده شده بوده که جای سنگ قبرها را گرفته است.
وی افزود: البته این نوع از گورستان فقط محدود به این منطقه نمی شود بلکه از این نوع گورستان که قدیمی بوده و به جای سنگ قبر چوب و یا سنگ هایی به عنوان نماد استفاده شده است در مناطق دیگر همچون گورستان خالد نبی در استان گلستان نیز مشاهده می شود.
وحدتی با بیان اینکه می توان اینگونه از گورستان ها را در منطقه شمال خراسان مشاهده کرد، ادامه داد: استفاده از این چوب و سنگ ها در گورستان ها به عنوان نماد، یکی از سنت های قوم ترکمن محسوب می شود و به احتمال فراوان این سنت بازمی گردد به زمانیکه قوم های ترکمن از آسیای مرکزی به این منطقه مهاجرت داده شده اند و از آنجا فراگرفته اند.
وی تصریح کرد: موضوعی که گورستان باغلق را از سایر گورستان ها خاص تر کرده این است که وسعت آن زیاد بوده و از سوی دیگر هنوز این سنت در آنجا ادامه دارد و در قبرهای جدید نیز از این سنگ و چوب های تراشیده شده استفاده می شود.
این باستان شناس تصریح کرد: البته هنوز قدمت این گورستان مشخص نیست و پروژه ای در ارتباط با قدمت گورستان های قدیمی در حال انجام است و به احتمال قدمت این گورستان به دوره هزاره اول بازمی گردد.
انتهای پیام