سروش ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شالیزارهای رودبار در بخش بلوکات بیش از دیگر شالیزارهای این شهرستان به پرورش راتون اختصاص یافتهاند.
وی با بیان اینکه راتون میتواند منبع درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد کند، افزود: امسال به دلیل بارندگیهایی که در زمان داشت برنج اولیه رخ داد، بخشی از محصول خسارت دید و کشاورزان نتوانستند به میزان تولید ایدهآل خود برای تولید برنج سفید شهرستان دست یابند.
ابراهمیی با بیان اینکه این شهرستان ۳۶۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد و همه تلاش ما این است که شالیکاران بتوانند درآمدخوبی از تولید برنج به دست بیاورند، خاطرنشان کرد: اقتصادی بودن تولید برنج برای برنجکاران موجب خواهد شد که رغبتی برای فروش شالیزارهایشان نداشته باشند.
وی تصریح کرد: دغدغه ما فقط به شالیزارها محدود نمیشود و حتی نگرانی برای تغییرکاربری در گندمزارهای این شهرستان را نیز داریم.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار ادامه داد: به دلیل خوش آب و هوا بودن اراضی بالادست رودبار که دارای گندمزاراهای زیبا و بینظیر است، برخی از هموطنان ما تمایل به ساخت خانههای دوم دارند.
وی ادامه داد: همه تلاش ما این است که حمایتهای لازم از کشاورزان انجام شود تا در جهت تامین منافع آنی، زندگی آتی خود را تباه نکنند و با فروش اراضی شان به ویلاسازان، موجبات گرفتاری خود و خانوادهشان را فراهم نکنند.
کشاورزی که سرایدار زمین خود شد
ابراهیمی گفت: متاسفانه مشاهده شده است که کشاورزی در سالهای گذشته با گران شدن زمین خانه خود را به پایتخت نشینان فروخته است و در حال حاضر خود سرایدار خانهای است که روزی مالک آن بوده است. هر چند که بسیار نادم و پشیمان هستند اما این پشیمانی دیگر سودی ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار افزود: برای جلوگیری از تغییرکاربری هر گونه شالیزار و گندم زار و سایر اراضی ارزشمند کشاورزی این شهرستان تمام عزم خود را جرم کرده است، اما برای به صفر رسیدن تخریبات اراضی کشاورزی، خود کشاورزان نیز باید همکاری بیشتری داشته باشند.
مشاغل جانبی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان
ابراهیمی گفت: ما همواره به کشاورزان توصیه کردهایم که اراضی خود را بیمه کنند تا در صورت مواجه با خسارت فورا تصمیمات عجولانه نگیرند و برای فروش زمینشان اقدام نکنند و همچنین توصیه کردهایم علاوه بر کشاورزی به دامداری و پرورش مرغ بومی نیز مبادرت بورزند تا در کنار کشاورزی درآمد جانبی نیز از پرداختن به مشاغل جانبی داشته باشند.
وی گفت: توسعه ویلاسازی در گندم زارهای این شهرستان عاملی تهدید کننده است که میتواند بر میزان تولید گندم استان تاثیر بگذارد و مبارزه با اجرای این امر از اولویت های کاری سازمان ما محسوب می شود.
ابراهیمی اظهار کرد: کشت گندم در گندم زارهای این شهرستان آغاز شده است و امیدواریم همانند سال گذشته محصول بسیار خوبی را در این شهرستان برداشت کنیم.
انتهای پیام