محمد امامی متهم پرونده بانک سرمایه: از بیت‌المال طلبکار هم هستم

محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد و از متهمان پرونده بانک سرمایه، در چهارمین جلسه دادگاه خود گفت: من به بیت‌المال یک ریال بدهکار نیستم که هیچ طلبکار هم هستم.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد و از متهمان پرونده بانک سرمایه و ۳۳ متهم دیگر پرونده به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

در این جلسه متهم امامی در جایگاه قرار گرفت و گفت: در ابتدا سخنم با اهالی رسانه است. بدیهی ترین خواسته من این است که به همان میزان که کیفرخواست را پوشش دادید دفاعیات من را نیز پوشش دهید. بزرگترین مشکل من طی این چند سال بایکوت رسانه‌ای بوده.

متهم امامی گفت: در ادامه از ظلم بزرگی که در حق بازیگران شریف سریال شهرزاد شد و از آنها به دلیل همه توهین‌هایی که به خاطر من صورت گرفته بود، با تمام وجود عذرخواهی می‌کنم و از نامه حمایتی که برای مرخصی من نوشتند کمال تشکر را دارم. از اینکه به خاطر این نامه مورد حمله رسانه‌های قرار گرفتند عذرخواهی می کنم.

این متهم گفت: من از کودکی کار کردم و ساخته‌ام و می سازم. تشنه شهرت نبودم و نیستم و از دقایق زندگی برای تحقق رویاهایم استفاده کردم و کارنامه‌ام مستندترین متن دفاعیه من است.

متهم امامی گفت: آقای قهرمانی در تلاش هستی که زمینه برچیده شدن سفره صدها نفر را فراهم کنی و آنچه که گفتی و کردی فساد ستیزی نبود.

وی در ادامه با اشاره به عناوین برخی از سریال ها و فیلم‌هایی که خود در تولید آن‌ها نقش داشته است گفت: این‌ها همه محصول ذوق و خلاقیت من به سینما است.

متهم امامی در ادامه خطاب به نماینده دادستان گفت: من نیز امکان دادخواهی از خدا را داشتم و تا جایی که توانستم از جهان تصویر زیبا وامید بخش ساختم.

متهم امامی گفت: دادستان وقتی ورود می کند که حق کشی عمومی صورت گرفته باشد. آقای قهرمانی در همین حوالی مردی را می شناسم که کارآفرین است و جایزه دریافت نمود و قربانی هیاهویی شد که شما ساختید او کسی نیست جز سید محمد امامی مالک تصویرگستر پاسارگاد.

وی بیان کرد: از سال ۹۰ تا ۹۸ وام تولیدی و ارز دولتی نگرفتم.

متهم امامی گفت: بالاترین رتبه آی ام دی بی در سریال های بخش خصوصی را دارم، محصول من پلی کربنات است و من وام صادراتی نگرفتم.

این متهم گفت: اردیبهشت سال ۹۶ پس از شش ماه سخت در زندان در دانشگاه تورنتو وقتی از علت بازداشت من پرسیده شد گفتم که قوه قضاییه با عدالت کارش را انجام می دهد و غیرتم اجازه نداد که بی اخلاقی عده‌ای را به نام کشور حساب کنم و حیثیت نظام و ایران لکه دار شود.

وی گفت: نمی دانم چه دفاعی کنم، چون نمی دانم چه پرونده‌ای دارم چرا که اصلا پرونده‌ای ندارم و این پرونده نیست، من با موجودیت واقعی سر و کار ندارم.

در ادامه متهم امامی افزود: پیچیده کردن پرونده حقیقت را گم نمی‌کند.

متهم امامی گفت:‌ هرچیزی تاریخ مصرف دارد کمی این شانتاژها نخ نما شده است.

وی خطاب به نماینده دادستان افزود: اگر من حقی بر گردن بیت‌المال دارم تو به باور و اعتقاد مردم بدهکاری.

در ادامه متهم امامی به ادامه دفاعیات خود پرداخت و گفت:‌ دروغ‌ها را بی‌جا، جابه‌جا نکنید، نشر اکاذیب و اتهام بی‌دلیل حکم تولد یک شایعه را دارد.

در ادامه متهم خطاب به قاضی مسعودی مقام گفت: گزارش ضابطین درباره یک موضوع مشترک در پرونده من با یکدیگر متفاوت است.

امامی ادامه داد: در مقابل همین تریبون تقاضا می‌کنم پرونده من کارشناسی شود و تقاضای اجرای عدالت دارم.

متهم امامی افزود: در پرونده‌های دیگر بانک سرمایه باتوجه به مشخص بودن موضوع تسهیلات و روند ردیابی وجوه متهمان تماماً پرونده به کارشناسی رفته است.

وی افزود: در این بیش از ۳۰ ماه که از بازداشت من گذشته است همه سعی من بر آن بود تا به عنوان متهم نباشم اما چه کنم!

متهم امامی در ادامه بیان داشت: با تمام اجحافی که به من رفت جام شوکران را نوشیدم و امروز در محضر دادگاه هستم.

متهم امامی در ادامه گفت: آقای قهرمانی باید پاسخگوی فعل‌ها و ترک فعل‌هایش باشد. سه سال است بازداشت هستم.

متهم امامی گفت: من ۲ بار آمدم دفتر شما آقای مسعودی مقام؛ اما شما حتی یک دقیقه‌ هم به من اجازه صحبت ندادید.

قاضی مسعودی مقام گفت: صحبت و بیان دفاعیات باید در جلسه رسیدگی در دادگاه باشد.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم امامی گفت:‌ شما می‌توانید دفاعیات خود را مطرح کنید؛ به طور مثال بگویید که علیه من سندسازی شده است، اما نمی‌توانید کلی گویی کنید؛ پرونده قضات متعدد داشته و آقای قهرمانی به عنوان نماینده دادستان باید از کیفرخواست دفاع کند و ممکن است شما از ادله مطرح شده از جانب وی ایراد بگیرید بنابراین می‌توانید یک به یک این ایرادات را در قالب دفاعیات خود مطرح کنید.

رییس دادگاه اظهار داشت: اگر وارد شوید و توضیح دهید که چقدر مستندات دارید و چه دلایلی را ارائه می‌دهید مفید است چرا که برخی از متهمان و وکلا دفاعیاتشان مرتبط با شماست.

متهم امامی گفت: از بنده نخواهید که جزء به جزء وارد شوم. آقای قهرمانی دروغ گفته و مسائل کلی‌تر از را نیز مقرون به واقع نمی‌گوید.

رییس دادگاه اظهار کرد: ما بر اساس کیفرخواست اقدام می‌کنیم.

رییس دادگاه در این بخش از جلسه اظهار کرد: در پرونده کارکنان بازرسی در باب ارتشا و غیره مخاطب شما هستید، ادعاهایی پیرامون همکاری برخی با شما مطرح است و شکایت ناظر به شما و دیگر افراد است. در تحقیقات مقدماتی آقای استیجانی و غیره مطالبی را گفتند و اگر لازم باشد مستنداتی که شاید برخی به شما منتسب است ارائه خواهد شد.

متهم امامی گفت: از سال ۹۵ تا امروز نامه‌های متعددی را برای مسئولان بانک نوشتم و املاکم در بهترین نقاط تهران و لواسان را به نام بانک زدم. بنده در سال ۹۵ در جشنواره کن بودم که رییس شعبه اسکان بازداشت شد. در تیر ماه نیز زاهدی بازداشت شد و در مرداد ماه نیز خانواده غندالی بازداشت شدند. مهر نیز خودم بازداشت شدم و سپس آزادم کردند و به کانادا رفتم و بازگشتم در نتیجه هیچ دلیلی نداشت تا با این لباس در اینجا حاضر باشم.

متهم امامی عنوان کرد: من و حاجیان از آقای قهرمانی شکایت کردیم.

رییس دادگاه اظهار کرد: زمانی که شما دفاعتان روند منطقی داشته باشد پاسخ نیز دارد، شما بگویید این تسهیلات که در بند بند کیفرخواست آمده، پاسختان چیست و نماینده دادستان نیز باید توضیحات خود را ارائه دهد.

متهم امامی بیان کرد: بهترین املاک من را بانک در بهترین نقاط در اختیار داشت، اما پای گران‌نمایی را وسط کشیدند و کارتن‌خواب‌ها را به من چسباندند.

متهم امامی در ادامه گفت: ارزش املاک من چندین برابر بدهی‌هایم است. در هیچ یک از کارهایم بیشتر از نیم ساعت وقت نمی‌گذارم.

در ادامه متهم محمد امامی گفت: فایل صوتی‌ای در اختیار دارم که از جلسه مدیران بانک سرمایه و با حضور بنده بوده است. در این فایل صوتی بنده گفته‌ام اگر حق الناسی گردنم است بدون پیش شرطی آن را پرداخت می‌کنم اما به من گفتند ملک‌هایت را به تو پس نمی‌دهیم؛ آقای قاضی از شما می‌خواهم این فایل را بشنوید و جمع بندی کنید. همین را به عنوان دفاع آخرم بپذیرید.

در ادامه محمد امامی خطاب به نماینده دادستان گفت: وصول اسناد بانک را به من نشان دهید، من کجا باید هزینه می‌کردم؟

این متهم از قاضی خواست تا پرونده به کارشناسی ارجاع شود.

قاضی مسعودی مقام در پاسخ به وی گفت: وقتی تسهیلاتی به شما مربوط نبوده و آن را به شما منتسب کردند شما می توانید مدرک آن را ارائه دهید و هرکدام ابهام داشت می‌توان به کارشناسی داد که کارشناسی هم آن را حسابرسی می‌کند.

متهم امامی به ادامه دفاعیات خود پرداخت و گفت: از آقای قهرمانی می‌خواهم که مشخص کنند آیا بانک از این وام و معاملات سود برده است یا خیر و آن را نشان دهند.

متهم امامی ادامه داد: این رقم تسهیلات در مقابل گردش مالی شرکت‌های من اعم از بازرگانی و فرهنگی، آیا ۲۰ درصداز کل سرمایه‌گذاری من بوده است؟ شما چه تصوری از پروژه‌های ساخته شده از سوی من یا درحال ساخت دارید که گمان می‌کنید من اموال بانک سرمایه را تاراج کرده‌ام و حتی دکمه سردستم را نیز از بانک سرمایه گرفته‌ام.

این متهم افزود: باعث تاسف است که هر طرح، نامه نوشته شده، هر محصول نفتی و هر محصول تولیدی که در طول عمر کاری خودم انجام دادم جرم تلقی شده و با سیاه نمایی خدمات کارآفرینی من، خوراکی برای رسانه‌ها ایجاد می‌کنید.

متهم امامی گفت: جلسه قبل نماینده دادستان گفت بنده وام گرفته‌ام و به حساب هنرپیشه‌ای ریختم در حالی که با من قرارداد نداشته است حال می‌خواهم بدانم آیا شما قراردادی از من خواستید که من به شما ندادم؟ همچنین بگویید آن دختر ۱۴ ساله که پول به حساب وی ریخته شده است کیست؟ این دختر دختر مدیر مالی بنده هستند و من حق دارم به حساب دیگری پول واریز کنم و این برای من منع قانونی ندارد.

در ادامه متهم خطاب به قاضی گفت: نماینده دادستان به شما دسترسی دارند، اما من و وکیلم این دسترسی را نداریم.

قاضی به وی گفت: دسترسی شما در جلسه دادگاه است اگر حرف محرمانه دارید لایحه بدهید. ضمن آنکه آقای قهرمانی نیز هیچ زمانی درباره پرونده شما به بنده مراجعه نکرده است.

قاضی مسعودی مقام در ادامه جلسه دادگاه بیان داشت: آقای امامی شما باید از کیفرخواست دفاع کنید؛ اما از قبل از ساعت ۹ تا الان که حدود ساعت ۱۱ است هنوز در خصوص کیفرخواست صحبت نکرده‌اید.

متهم امامی گفت: من در قالب بازرگانی عام، تسهیلات اخذ کردم و هر کاری می‌توانستم با این پول انجام دهم.

قاضی گفت: چه میزان تسهیلات اخذ کردید؟

این متهم گفت: نمی‌دانم.

قاضی مسعودی مقام گفت: تحت چه عنوانی این تسهیلات را اخذ کردید؟

متهم امامی گفت: تحت عنوان شرکت سون که عضو هیات مدیره آن بودم این تسهیلات ر ا اخذ کردم؛ شرکت سون ۲۰ میلیارد تومان سرمایه داشت و می‌توانست تا ۲۰۰ میلیارد تسهیلات بگیرد و وثایق کافی هم داشته است.

قاضی مسعودی مقام از متهم امامی پرسید: در روز تسهیلات، سپرده را تامین کردید؟

متهم امامی پاسخ داد: بله

قاضی در ادامه پرسید: حساب بانکی را چه زمانی باز کردید؟

این متهم گفت: حساب ما در قشم بود، اما شعبه قشم کد اعتباری نداشت لذا به شعبه اسکان فرستادند.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم امامی گفت: شما گفتید که ۲۰ میلیارد سپرده قبل از تسهیلات داشتم و ۵۰ میلیارد هم میزان تسهیلات بود؛ وثایق آن چه بود؟

امامی گفت: سپرده نقدی ۲۰ میلیاردی و ۵ میلیارد نیز سپرده از محل تسهیلات که آقای قهرمانی گفت این میزان را هادی رضوی تامین کرده است.

متهم امامی در ادامه گفت: من وامم را بخاطر پدرم تسویه کردم وگرنه نمی‌کردم چرا که همه زندگی من پدرم هست و من با اکراه این کار را کردم. این بوی تعفن پرونده‌سازی است که بلند شده.

وی خطاب به قاضی مسعودی مقام گفت: شجاعت شما در این است که بگویید در این صد آدم که محکوم کردم راجع به یک نفر اشتباه کردم، من یک ریال به فرهنگیان بدهکار نیستم.

رییس دادگاه خطاب به متهم امامی گفت: شما دوست دارید حرف‌هایی بزنید که مستندی برای آن نیست. ۵۰ میلیارد گرفته‌اید که می‌گویید سپرده و وثیقه داشته‌اید، می‌گویم نحوه پرداخت چیست که می‌گویید غندالی کار را خراب کرد.

متهم امامی بیان کرد: من به بیت‌المال یک ریال بدهکار نیستم که هیچ طلبکار نیز هستم و حاضرم این ادعا را اثبات کنم، بهترین ملک را دادم و سون را تسویه کردم، من به بانک علاوه بر ملک پول نیز دادم.

در ادامه وکیل مدافع متهم امامی به دستور قاضی مسعودی مقام در جایگاه قرار گرفت و با قدردانی از ریاست دادگاه گفت: دیروز توانستم ۶ جلد پرونده را کپی کنم و زمینه دسترسی من به اسنادی که قابل انتشار بودند فراهم شد.

وی در ادامه بیان کرد: ما در شعبه ۳ بازپرسی ۳ شکایت مطرح کردیم که یکی مربوط به سفید امضا بودن و سوء استفاده از اسناد بانکی است.

وکیل مدافع متهم امامی گفت: من به همه می‌گویم که تفکر آقای مسعودی مقام را در مبارزه با فساد اقتصادی همه‌جانبه ببینید من به آقای سمیعی گفتم که نسبت به این اسناد ایراد داریم و همان اجازه دیروز شما برای من صدق بود و شرمنده مدیر دفتر و کارمندتان شدم که تا آخر وقت ماندند.

وی بیان کرد: من علیه هیچ بانکی در جمهوری اسلامی طرح دعوی نکردم وقتی که وارد شدم کارشناسی یک نفره نظر داده بود و وارد کارشناسی سه نفره شده بود، متوجه شدم اسنادی که بانک سرمایه به کارشناسی یک نفره دادند با اسناد دیگر تطابق ندارد و متوجه شدم وسط اسناد سفید امضا پرانتز باز کردند من اسناد را از اول کپی گرفتم و اکنون در هیئت ۷ نفره است.

وی افزود: اگر من خاطره‌ای از دوره قضایی گفته‌ام و گفتم نوجوان عدلیه به این دلیل است که ما همه روزی نوجوان عدلیه بوده‌ایم و این عنوان را برای شما نیز استفاده کردم. ما اینجا آمدیم تا دفاعیات خود را در برابر ارزیابی ۳ قاضی عادل بگذاریم.

وکیل مدافع متهم امامی گفت: دیروز بحث اسپرسو مطرح شد، من خواهش می‌کنم وارد این حواشی نشوید.

وی ادامه داد: یکی از چیزهایی که باعث شد در رسانه حرف بزنم. به دوره دادسرا ربط دارد و نه دادگاه.

وکیل مدافع متهم امامی گفت: غیر از گزارشات وزارت اطلاعات ۶ جلد را به من دادند، ما شکایت کردیم و گفتیم قراردادهای بانک سرمایه سفید امضا بوده و در برخی جاها دست بردند و برخی جاها نیز سفید است و محل مصرف مشخص نبوده است.

وکیل مدافع متهم امامی گفت: من تاکنون اصول اسناد بانک سرمایه را ندیده‌ام از طرفی اراده بانک‌ها بر انجام مشارکت نیست و هیچ بانکی دنبال ضرر نیست استدعا دارم نماینده بانک سرمایه اصول اسناد را بیاورد و به شما دهد و شما نیز نامه بزنید و هر سه پرونده شعبه ۸۹ را نیز ببینید امروز از شما تشکر می‌کنم که چشمان مرا به بخشی از اسناد باز می‌کنید چرا که ما شکایتی مبنی بر جعل و استفاده از سند مجعول و سوء استفاده از اسناد از بانک سرمایه کرده‌ایم.

رییس دادگاه در ادامه گفت: در رابطه با سون توضیح دهید شما مدعی هستید این قرارداد ممکن است جعلی باشد.

وکیل متهم امامی گفت: بله صددرصد جعلی است.

وی افزود: من دلم می‌خواهد امروز تا آخر شب صحبت کنم.

وکیل مدافع بانک سرمایه ضمن قرار گیری در جایگاه گفت: به حکم انصاف واخلاق لازم است تا مطالبی را بگویم ولازم است مراتب قدردانی بانک سرمایه وشرکت توسعه ساختمان بانک سرمایه از زحمات، دلسوزی و شجاعت آقای قهرمانی را عرض کنم که شجاعانه ایستادند، اما آقای امامی موضوع را شخصی کردند لازم است به ایشان بگویم که به جای نوشیدن جام شوکران منابع مالی تاراج رفته بانک سرمایه را بازگردانید و باید بگویم سناریویی که نوشتید مربوط به سالن تئاتر بود و نه سالن دادگاه.

در ادامه نماینده دادستان ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: بدوا به دادگاه به جهت اینکه امامی از اول تا اخر حرف‌های پراکنده‌ای را زدند عرض می‌کنم.

قاضی خطاب به نماینده دادستان گفت: موضوعات شخصی نیست.

قهرمانی گفت: باید در خصوص پرونده موضوع به موضوع صحبت می‌کردند در خصوص سون ادعا کردیم که ۵۰ میلیارد به صورت نامشروع تحصیل شده و ادله را نیز آورده ایم از طرفی تسویه در توسعه ساختمان است که جرایم متعددی رخ داده.

نماینده دادستان گفت: صرفنظر از تسویه‌ها، ۵۰ میلیارد اخذ مجرمانه تسهیلات توسط امامی را بررسی می‌کنیم.

قهرمانی عنوان کرد: امامی صلاحیت دریافت این ۵۰ میلیارد را نداشته و مالیات نداده است. ۵ میلیارد فروش خالص ارائه دادند. در حالی که صورت مالی که به بانک ارائه دادند ۱۰۹ میلیارد بوده است و شرکت در روز تسهیلات افتتاح حساب کرده است.

در جریان برگزاری دادگاه محمد امامی و دیگر متهمان در نوبت بعدازظهر، قاضی مسعودی مقام از قهرمانی نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار گیرد و به ادامه توضیحات خود بپردازد.

قهرمانی خطاب به قاضی گفت: از شما می‌خواهم که در این موضوع، ادله سختگیرانه از من بخواهید و از وکیل متهم نیز می‌خواهم اگر هر ایرادی به صحبت‌های من دارند آن را مطرح کنند.

وی ادامه داد: آقای امامی اظهارنامه مالیاتی به منطقه آزاد ارایه نکرد به همین سبب مشمول معافیت مالیات در منطقه آزاد نبود.

نماینده دادستان تصریح کرد: آنچه که مبنای ارایه و اعطای تسهیلات به امامی بود، نخست صورت‌های مالی و دوم گواهی تبصره ١٨٦ قانون مالیات‌های مستقیم است که وقتی این‌ها را منطبق کردیم متوجه شدیم هر دو خلاف واقع است.

وی ادامه داد: در شرکت سون، اساسا گزارش اعتبار سنجی ندارد و صرفا بر اساس تبانی تسهیلات داده شده است.

نماینده دادستان گفت: آقای امامی ٥٠ میلیارد تومان تسهیلات گرفت و باید در زمان سررسید ٦٥ میلیارد تسویه می‌کرد؛ اما به جهت خودروهای نذری که پخش می‌کردند این مبلغ تسویه نشد.

قهرمانی تاکید کرد: بعد از عدم تسویه این تسهیلات از سوی امامی، با تبانی مدیر بانک، ٦٥ میلیارد تومان از محل وجوه بانک به حساب امامی می‌رود و بعد از آنکه این مبلغ نیز تسویه نمی‌شود بار دیگر بانک ٨٠ میلیارد تومان از محل بانک پرداخت می‌کند که با این ترتیب، بانک هم خود را سود ده نشان می‌داده و هم مبلغی که امامی تسویه نکرده را با ارایه یک تسهیلات دیگر، پرداخت تسویه جلوه داده است.

وی ادامه داد: در واقع آقای امامی در ظاهر تسویه می‌کرد درحالی که همه این‌ها کذب است.

وکیل مدافع بانک سرمایه گفت: اصلا مشتری دارای اعتبار و تمکن نبوده و منابع را به ورطه سوخت شدن برده‌اند و بسیاری از تسهیلات فاقد وثیقه است. آن‌هایی که وثیقه دارند نیز وثایقشان مشکل‌دار است که تمامی این‌ها نشان از سوء نیت دارد و منابع بانک را تحت الشعاع قرار داده است.

در ادامه نماینده دادستان با بیان اینکه در پرونده امامی ردیابی چند لایه انجام شده است، گفت: نکته اصلی عدم صلاحیت این شرکت برای دریافت ۵۰ میلیارد تومان است.

قهرمانی افزود: تسهیلات امامی بدون اعتبار سنجی و با تبانی با هیئت مدیره بوده است.

قاضی گفت: متهم در اظهارات خود گفته است در زمان مرتبط با سون در آنجا سمتی نداشته است.

نماینده دادستان بیان کرد: وی در سال ۹۳ مشاور بازاریابی بانک سرمایه بوده و کنار دست بخشایش بوده است. ما سه چهار سال با این پرونده زندگی کردیم وابعاد آن پیچیده است.

وی افزود: در سون اعتبار سنجی نشده و صورت‌های مالی نیز رعایت نشده است، شگرد امامی خریداری شرکت مرده و وارد کردن آن به این فرآیند بوده است.

قاضی گفت: اشکال کار در این است که خود متهم دریافت تسهیلات را اقرار می‌کند و بانک و نماینده دادستان نیز همین را می‌گویند پس تسهیلات وجود دارد، اما در نوع و سایر موارد ممکن است اختلاف وجود داشته باشد، ولی در اصل تسهیلات هیچ اختلافی نیست و اختلاف در خصوص نوع قرارداد و موضوع است.

رییس دادگاه افزود: صبر من زیاد است و باید موضوعات به یک درجه‌ای برسد.

نماینده دادستان اظهار کرد: امامی ۵۰ میلیارد دریافت کرده و این مبلغ به حساب وی نشسته و سپرده‌ها مربوط به اصل تسهیلات نیست.

قاضی مسعودی مقام گفت: مصوبات برابر با اصل در پرونده است و اصول قراردادها نیز داده شده است.

قاضی خطاب به حاضرین در جلسه دادگاه افزود: در هر دادگاهی همه مدارک و مستندات را داشته باشید تا بتوانید دفاع مناسبی داشته باشید اکنون ردیابی‌ها در خصوص واریز ۲۵ میلیارد وجود دارد.

نماینده دادستان گفت: شرکت سون از صندوق ذخیره فرهنگیان تسهیلات گرفته است و با توجه به اینکه پرونده پیچیده است باید به صورت تفکیکی مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه قاضی از متهم امامی خواست در جایگاه قرار گیرد و در مورد شرکت سون قشم توضیح دهد.

متهم در جایگاه قرار گرفت و خطاب به قاضی گفت: شما جانبداری می‌کنید.

قاضی مسعودی مقام گفت: اینجا جای مجادله بین متهم و نماینده دادستان نیست، شما باید توضیح دهید.

وی افزود: از صبح تا کنون درحال توهین کردن هستید و من چیزی به شما نگفتم؛ هزاران صفحه مطلب درباره شما بود، اما من گفتم که آن‌ها را وارد کیفرخواست نکنند تا در مراجع مربوطه رسیدگی شود.

قاضی افزود: این رفتارها اخلاقی نیستند اگر وکیل متهم و شاکی دفاع دارند باید سند آن را توضیح دهند روشی که شما در پیش گرفته اید خوب نیست اگر حقیقت گفته شود به نفع تان است.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم گفت اگر کیفرخواست ایراد دارد ایرادات را بگویید من به نماینده دادستان هم گفتم زمانی که متهم در حال صحبت است چیزی نگویید.

متهم امامی گفت: جلسه پیش گفته شد از شعبه تا هیئت مدیره را من چیده ام و این موارد در رسانه‌ها آمده است.

قاضی مسعودی مقام گفت: شما می‌گویید که این ادعا درست نیست حال من از نماینده دادستان پرسیدم که سند ارائه دهد و از شما هم می‌خواهم سند ارایه دهید.

متهم امامی گفت: نماینده دادستان عنوان می‌کند که من باند دارم و شبکه سازی کردم.

قاضی مسعودی مقام افزود: آیا در تفهیم اتهام به شما، از شبکه سازی گفتیم؟ آنچه ما به شما تفهیم می‌کنیم ملاک است.

در ادامه وکیل متهم خطاب به قاضی گفت: چرا باید در رسانه‌ها فقط صحبت‌های شما و نماینده دادستان باشد.

قاضی گفت: من به هیچ مطبوعات و رسانه‌ای نگفتم چه مطلبی پخش و چه مطلبی پخش نشود.

در ادامه قاضی از نماینده دادستان خواست توضیحات خود را در باب شرکت روشه بیان کند.

نماینده دادستان در ادامه اظهار داشت: فاکتوری که صادر شده برای کنجاله ذرت برزیلی بوده است؛ آقای امامی ذرت برزیلی کجای کار شما بوده است؟ آیا ذرت‌فروشی هم می‌کردید؟ صادرکننده فاکتور شرکت مهام مهر پویان بوده است؛ بانک تسهیلات را به نفع این شرکت ارائه داده است اما چک را پشت‌نویسی کردند و مبلغ تسهیلات به حساب امیرقادری رفته است؛ چرا پول به حساب شرکت مهام‌مهرپویان که صادرکننده فاکتور بوده نرفته است.

نماینده دادستان ادامه داد: بخشی از پول به حساب مجتبی زهرابی رفته است؛ یک بخش از پول نیز به حساب شرکت بیستا رفته که امامی و همسر اول وی جزو هیئت مدیره آن بوده‌اند؛ یک بخش از پول به حساب شرکت روژین تجارت کیش رفته که امامی مدتی عضو هیئت مدیره آن بوده است؛ بخشی از تسهیلات به حساب مهدی محمدی رفته است؛ مهدی محمدی مسئول خرید هدایایی بود که امامی می‌خواسته بذل و بخشش کند؛ مثلا ماشینی که امامی به زاهدی داده از طریق مهدی محمدی تهیه شده است یا اینکه مهدی محمدی ساعت‌های لوکس و گران‌ قیمتی را از سوئیس می‌آورده و امامی این ساعت‌ها را به افرادی هدیه می‌داده است؛ یک بخش از پول به حساب خود امامی رفته است.

نماینده دادستان بیان داشت: اساساً شرکت روشه نیز مانند شرکت سون فاقد صلاحیت بوده و کارشناس اعتباری مخالف ارائه تسهیلات به این شرکت بوده است؛ امامی گردش مالی نداشته و روز تسهیلات حساب باز می‌کرده است؛ امامی در شرکت روشه ۱۰ روز قبل از تسهیلات افتتاح حساب داشته است.

در ادامه جلسه دادگاه نماینده بانک سرمایه اظهار داشت: وقتی یک تسهیلات را با تسهیلات جدید تسویه می‌کردند این فرایند برای بانک بار مالیاتی داشته است، یعنی بانک سرمایه به فراخور تسهیلات تمدیدی، مالیات پرداخته و همچنین سود به سهام‌داران خود پرداخت کرده است، بنابراین ضرری که از این ناحیه به بانک سرمایه وارد شده را نیز مد نظر قرار دهید.

در ادامه جلسه دادگاه قهرمانی نماینده دادستان در رابطه با شرکت توسعه تجارت مرین، گفت: این شرکت در سال ۸۵ تأسیس شد و آقایان امامی و زهرابی و برادرانش اعضای هیئت مدیره آن بودند؛ این شرکت بدون اعتبارسنجی ۳۰ میلیارد تسهیلات می‌گیرد و ۶ میلیارد از محل تسهیلات پرداختی، مسدود می‌شود.

نماینده دادستان گفت: هم در اظهارات امامی و هم در اظهارات احمد شاهرودی وجود دارد که شرکت توسعه تجارت مرین تحت مدیریت امامی بوده و حیات خلوتی برای پولشویی امامی محسوب می‌شد در ردیابی‌ها مشخص شد که شرکت‌های روشه و سون نیز در لایه‌های بعدی به شرکت توسعه تجارت مرین می‌رسند.

قاضی مسعودی مقام با اعلام ختم جلسه دادگاه اعلام کرد که جلسه بعدی دادگاه روز چهارشنبه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99072115282
  • خبرنگار :