شوخی گرفتن کرونا کار دست ملایری ها داده و متأسفانه با وجود هشدارها، اطلاع رسانی ها و آگاه سازی های متعدد و مستمر مسئولان، خبرنگاران و اصحاب رسانه طی هشت ماه اخیر اما همچنان بسیاری از ملایری ها کرونا را جدی نمی گیرند و بی مهابا بدون ماسک و وسایل حفاظت فردی، بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در خیابان، کوچه ها و اماکن تجاری به گشت و گذار و مراوده و معاشرت با دیگران مشغول هستند.
همین امر سبب شده که مسئولان ملایر با عزم جدی تری وارد میدان عمل شوند و پای مدیران اجرایی شهرستان به خیابان ها، بازار و ... برای بازرسی، تذکر دادن و برخورد جدی با متخلفان باز شده است.
اوضاع آنقدر هشداردهنده است که نه تنها در ملایر بلکه در سطح کشور کار از تذکر گذشته و بی خیالی مردم سبب شد تا رئیس جمهور جرائمی را برای متخلفان در بحث کرونا تعیین کند.
جریمه های کرونایی
رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: فرد مبتلا به کرونا اگر تخلف کند ۲۰۰ هزار تومان جریمه می شود، این ۲۰۰ هزار تومان به حسابی که از طریق وزرات بهداشت اعلام می شود، خواهد رفت. اگر شخص این مبلغ پرداخت نکرد از طرق دیگر به عنوان بدهکاری برای او حساب می کنیم.
روحانی با بیان اینکه اگر کسی از ماسک استفاده نکند ۵۰ هزار تومان جریمه خواهد شد، گفت: برای اصنافی که پروتکل های بهداشتی را مراعات نمی کنند در مرحله اول تذکر داده می شود، در مرحله دوم ۳۰۰ هزار تومان جریمه و در مرحله سوم یک میلیون تومان جریمه می شود و اگر تخلف ادامه داشت آن واحد صنفی پلمب خواهد شد.
وی اظهار کرد: راننده تاکسی اگر پروتکل های بهداشتی را مراعات نکند ۱۰۰ هزار تومان جریمه می شود و بابت مسافرانی که مراعات نمی کنند به ازای هر مسافر ۲۰ هزار تومان جریمه می شوند.
اگر مردم رعایت نکنند، فاجعه رخ می دهد
استاندار همدان با تأکید بر اینکه متولیان برگزاری تجمعات مردمی مجرم هستند و مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند و به دستگاه قضایی معرفی می شوند، گفت: در بحث کرونا، شرایط ویژه ای در کشور و استان حاکم است.
سیدسعید شاهرخی در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور فرمانداران شهرستان های مختلف برگزار شد، با اشاره به اینکه اگر مردم رعایت نکنند حتی اگر ظرفیت بیمارستانی را ۱۰ برابر هم کنیم، پاسخگوی مراجعان نخواهد بود، اظهار کرد: در هشت ماه گذشته سه پیک را تجربه کردیم که شامل اسفند و فروردین، خرداد و تیر و شهریورماه است که موج سوم دامنه بیشتری نسبت به قبلی ها دارد.
وی افزود: در موج اول رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از ۸۰ درصد بود و در این موج رعایت پروتکل های بهداشتی کمتر از ۶۰ درصد است و این به معنای آن است که به مبتلایان ۳۰ درصد اضافه می شود.
شاهرخی با اشاره به اینکه اگر ورودی به بیمارستان ها کنترل نشود با توجه به درگیری و فرسودگی هشت ماهه کادر بهداشت و درمان فاجعه پیش می آید، تصریح کرد: اگر مردم همچنان به حضور در اجتماعات و تشکیل مجالس و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی اصرار ورزند، شاهد فاجعه خواهیم بود.
استان همدان، در آماده باش کامل
استاندار همدان با تأکید بر اینکه مردم برگزاری مجالس مختلف و دورهمی ها را به بعد از برچیده شدن کرونا انتقال دهند، گفت: محدودیت های جدیدی در استان از امروز انجام می شود و برای حفاظت از جان مردم و همه مردم و مسئولان و موظف به اجرای این محدودیت ها هستند و کسی حق ندارد تعدی کند.
وی ادامه داد: در امر پیشگیری اگر این امر را اجتماعی نکنیم و همه مردم و مسئولان، اصناف، کسبه و بازاریان رعایت نکنند، تعداد ورودی بیمارستانی اضافه شده و مرگ و میر هم بیشتر میشود.
شاهرخی با بیان اینکه در سه شهرستان همدان، ملایر و نهاوند شرایط ویژه است، تصریح کرد: استانداری و ستاد استانی کرونا و شهرستان ها در آماده باش صددرصد باشند و تمام مرخصی ها و مأموریت های غیرضروری حذف است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز اظهار کرد: در کل استان همدان ۶۰۰۰ نیروی درمانی و با نیروهای بهداشتی ۱۰ هزار نفر نیرو داریم که از این تعداد ۱۲۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده اند و از این بین ۱۰۰۰ نفر به کار بازگشته اند.
دکتر رشید حیدری مقدم افزود: ایران در هفته گذشته در صدر مرگ و میرها به نسبت جمعیت قرار گرفته و علت این امر، کم توجهی به پروتکل های بهداشتی بوده و تنها راه حل، رعایت موارد بهداشتی و حساسیت مردم است.
برداشت انگور آمار ابتلا را در ملایر بالا برد
فرماندار ملایر نیز با بیان اینکه با همکاری اصناف روزانه ۵۰ هزار ماسک در شهرستان تولید می شود، گفت: ۱۰ تیم بازرسی ویژه از هفته گذشته فعال شده است که از حوزه های مختلف اداری، خدماتی و باغات ملایر سرکشی می کنند.
قدرت الله ولدی با اشاره به اینکه برداشت محصول انگور علت اصلی شیوع کرونا در پیک سوم در ملایر است، افزود: عمده علت شیوع کرونا در روزهای اخیر در برداشت محصول انگور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: دو ماشین آژیرکش روزانه پیام های هشداری در بحث کرونا را در سطح شهر پخش می کنند همچنین شهرداری ملایر و سایر شهرهای شهرستان به ضدعفونی معابر توجه ویژه دارند و این امر را همه روزه انجام می دهند.
افزایش ۲۰ درصدی مبتلایان طی ۱۸ روز اخیر
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز با بیان اینکه ۲۰ درصد کل مبتلایان کرونای ملایر در ۱۸ روز اخیر بوده است، گفت: تأکید داریم خاکسپاری اموات در بهشت هاجر نوبت بندی شود.
دکتر محسن ترکاشوند با اشاره به اینکه از یکم مهر تاکنون موارد مشکوک به کرونا در شهرستان ۸۵۷ مورد بوده که ۴۲۳ مورد آن مثبت اعلام شده است، اظهار کرد: بیمارستان دکتر غرضی و امام حسین(ع) هر کدام ۱۰۰ تخت آماده دارند و در روزهای اخیر تعداد بستری ها کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در خاکسپاری ها تجمعات فراوانی وجود دارد و بهتر است نوبت بندی شود، تأکید کرد: نگرانی هایی از پایان ماه صفر و آغاز عروسی ها وجود دارد که بهتر است تدابیر لازم برای آن اتخاذ شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر با بیان اینکه داروهای روز کشور و جهان در بیمارستان های شهرستان استفاده می شود، گفت: میزان مرگ و میر با تخت های ICU بسیار کاهش یافته است.
ترکاشوند با بیان اینکه خستگی پرسنل و محدودیت های تجهیزات از اصلی ترین نگرانی هاست، اظهار کرد: تا ۲۵۰ بیمار بستری در شهرستان پوشش داده می شود.
وی با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۲۵۰۰ واکسن آنفلوآنزا دریافت شده است که برای کادر بهداشت و درمان و مادران باردار استفاده شده و ۱۵۰۰ مادر باردار در شهرستان واکسینه شده اند، گفت: هر تعدادی واکسن که به ما تحویل شود، برابر پروتکل ها توزیع می شود.
افزایش حضور اکیپ های بازرسی در سطح شهر ملایر
پیرو دستورات استاندار همدان و تأکیدات فرماندار ویژه ملایر در ستاد کنترل و هماهنگی مقابله با بیماری کرونا، مبنی بر افزایش شمار گشت های بازرسی و نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی، از دیروز اکیپی با مسئولیت معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ملایر و حضور نمایندگانی از شبکه بهداشت، اداره صمت، هیئت رئیسه اتاق اصناف و اصحاب رسانه، با حضور در سطح شهر ملایر، از فروشگاه های سطح شهر بازدید به عمل آورده و بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی نظارت می کنند.
به گزارش ایسنا، طبق مصوبه ستاد مقابله با بیماری کرونا و دستور اداره اماکن عمومی شهرستان ملایر، به مدت یک هفته کلیه پاساژها، مجتمع های تجاری و بازار تا ساعت ۱۹ و مغازه های بلوار پارک به ویژه بستنی فروشی ها تا ساعت ۲۱ مجاز به فعالیت هستند.
این اداره طی بیانیه ای اعلام کرد: تردد مردم در اماکن عمومی نگران کننده است، از شهروندان خواستاریم تا به منظور حفظ جان خود و اطرافیانشان همچنان ماندن در خانه را جدی بگیرند و از هر گونه تردد غیرضروری اجتناب کنند.
واکاوی عوامل افزایش آمار ابتلا به کرونا در ملایر
با گذری در شهر ملایر می توان دریافت بی توجهی مردم، معاشرت های خانوادگی و رعایت نکردن پروتکل های بهداتشتی جزء عوامل اصلی افزایش شمار مبتلایان به طاعون قرن است.
از سوی دیگر ازدحام جمعیت در بانک ها تهدیدی جدی برای سلامت مراجعه کنندگان به شمار می رود. با توجه به وضعیت قرمز در شهرستان ملایر، مسئولان بانک ها باید برای جلوگیری بیش از حد مراجعان به فکر کنترل و مدیریت کردن تجمع افراد در بانک ها باشند و تدابیری را اتخاذ کنند.
حضور در فضای پر ازدحام شعب بانکی در حالیست که امکانات بهداشتی برای ضدعفونی به ویژه برای مشتریان بانکی مهیا نیست و احتمال بیماری در این فضا زیاد است، همین امر محیط پراسترسی را برای بانکی ها و مشتریان شان فراهم کرده است.
برخورد با متخلفان قاطعانه باشد
در همین رابطه یک شهروند ملایری با اشاره به اینکه وضعیت ملایر از مرکز استان بدتر به نظر می رسد، گفت: با تذکر زبانی کار به جایی نمی بریم و مسئولان باید با متخلفان قاطعانه برخورد کنند و همه مغازه داران و کاسبان حتماً باید ماسک داشته باشند.
این فرهنگی بازنشسته در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه رانندگان تاکسی مسافران فاقد ماسک را سوار نکنند، افزود: متأسفانه بسیاری از میوه فروش ها و کاسبان ملایری به ویژه در خیابان بروجرود و خیابان همدان مراعات نمی کنند و ماسک نمی زنند.
به گزارش ایسنا، اگر گشتی در سطح شهر بزنیم و با دید نقادانه به وضعیت موجود نگاه کنیم، خلأهایی را شاهد خواهیم بود که هر کدامشان در افزایش آمار مبتلایان در ملایر به کرونا نقش بسزایی دارد.
متأسفانه بسیاری از اصناف و مغازه داران ملایری ماسک نزده و پروتکل ها را اصلا رعایت نمی کنند، نمونه بارزش در کلوچه پزی ها، اغذیه فروشی ها، میوه فروشی ها و سطح بازار و پاساژها قابل مشاهده است.
کافه ها و قهوه فروشی های سطح شهر باید بسته شوند، مغازه هایی که معمولاً در کنار خانه فرد واقع شده در محلات پروتکل ها را رعایت نمی کنند، بازرسان اصناف سری به این مغازه ها در محلات مختلف بزنند.
از سوی دیگر مسافران در ون ها و تاکسی ها معمولاً ماسک نمی زند که خود عامل انتقال است همچنین ضروری است کلیه زباله گرد ها جمع آوری و ساماندهی شوند.
عدم نظافت برخی خیابان ها، جداول و پیاده روها خود عامل شیوع کروناست که این مورد را در مناطق حاشیه ای پیشتر شاهد هستیم بنابراین می طلبد شهرداری میزان ضدعفونی کردن معابر را به سطح کوچه ها ارتقاء دهد به ویژه مناطق حاشیه ای شهر مثل امامزاده عبدالله(ع)، سر جوی، گاز طاهری و نفت سیاه، این مناطق، محلات فقیرنشین هستند و ساکنان آنها درآمد لازم را ندارند بنابراین باید با اداره صمت هماهنگ و برای هر منزل یک بسته های رایگان ماسک تهیه و درب منزل توزیع شود.
حتی در برخی مطب ها با تجمع بیماران مواجه هستیم که خود عامل انتقال است و سازمان نظام پزشکی باید وارد میدان عمل شده و این موارد را بررسی کند.
در نهایت باید اذعان داشت باید با متخلفان برخورد جدی شود و مغازه دارن و صنوف متخلف پلمب شوند و بازرسی ها فقط در حد تذکر نباشد.
انتهای پیام