محمدمهدی کلانتری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مخالفت با ایجاد گذر آقا نجفی از سال ۱۳۹۲ و همزمان با آغاز تخریبها مطرح بود که در نهایت بعد از طرح مسئله با آقای طالبیان و پیگیری ایشان، پیشروی شهرداری منتفی اعلام شد اما تا سال ۱۳۹۷ این تخریبها ادامه داشت.
وی ادامه داد: مصوبهای که شهرداری اصفهان در سال ۱۳۹۴ از طریق کمیسیون ماده پنج و با امضای معاون میراث فرهنگی اصفهان گرفته بود، رسانهای نشده و حتی وزارتخانه میراث فرهنگی نیز در تهران از آن بیخبر بود؛ تا اینکه سال ۱۳۹۷ پویش مردمی «نه به گذر آقا نجفی» را راهاندازی کردیم و با حمایت مردم و متخصصان، دکتر ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی دستور توقف پروژه را داد. بعدازاین بود که دیگر اقدامی در محدودۀ شرقی پشت میدان نقشجهان انجام نشد.
این کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی با بیان اینکه مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری دربارۀ احداث گذر تا به امروز طول کشیده بود و شهرداری اصفهان نیز مسئله را پشت گوش میانداخت، تصریح کرد: البته شهرداری یکبار طرحی را برای ادامۀ احداث گذر ارائه داد و زمزمه موافقت در کمیسیون ماده سه نیز با این طرح شنیده میشد اما در نهایت بعد از تذکر آقای مقتدایی نمایندۀ مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در رأی اخیر شورای عالی معماری و شهرسازی قاطعانه با احداث این گذر مخالفت شد.
کلانتری گفت: در این نامه به صراحت ذکرشده که اتصال دو قسمت و تخریب بدنه حافظ، ساباط و پلاکهای باقیمانده ممنوع است و این یعنی عملاً سوارهرو شدن این بخش منتفی است.
وی افزود: شهرداری اصفهان طبق این مصوبه موظف است هر چه سریعتر جداره سازی، کف سازی و بدنه سازی بخشهای تخریبشده را انجام بدهد و این محوطه را ساماندهی کند.
به گزارش ایسنا، در متن نامۀ معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران خطاب به استاندار و رئیس شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان آمده است:
«نظر به مخدوش شدن یکپارچگی و انسجام بافت فرهنگی تاریخی شهر اصفهان، بیتوجهی به اثر جهانی میدان نقشجهان، عدم لزوم ایجاد پیاده راه با توجه به فاصله اندک با پیاده راه پیرامون میدان نقشجهان، تأثیرات تخریب بناها و رهاسازی فضاهای موجود به وجود آمده بر کیفیت خدمات و زندگی ساکنین و نارضایتی ایشان، با هرگونه تخریب و تملک بنا بهمنظور احداث یا امتداد گذر موجود مخالفت گردید.
با عنایت به لزوم ساماندهی وضعیت موجود، ضمن تأکید بر حفظ کلیه پلاکهای موجود در گذر پیشنهادی (بدنه خیابان حافظ، ساباط و پلاکهای مجاور طبق نقشه پیوست) مقرر گردید طرح ساماندهی با تأکید بر ایجاد و احیای فضاهای شهری پشتیبان محله و میدان نقشجهان و توجه به احیای بناها و فضاهای ارزشمند فرهنگی در جهت تداوم هویت تاریخی گذر، ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ مصوبه توسط شهرداری تهیه و پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج جهت ابلاغ به دبیرخانه شورای عالی ارائه شود.
نظر به مشکلات و نارضایتیهای به وجود آمده برای ساکنین در اثر اقدامات بیبرنامه و نیز لزوم توجه به جلب مشارکت مردمی در احیای بافت، ضروری است مدیریت شهری اهتمامی ویژه به بهبود وضعیت کالبدی موجود داشته باشد و اقداماتی اجرایی از نوع بهسازی، کف سازی و بدنه سازی با قید فوریت توسط شهرداری انجام پذیرد.»
انتهای پیام