به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، فناوری پخش "پهن باند"(broadband) از آسمان، روز به روز در حال نزدیک شدن به واقعیت است. اکنون یک شرکت ژاپنی موسوم به "HAPSMobile" یک پرواز آزمایشی موفقیت آمیز با هواپیمای بدون سرنشین عظیم خورشیدی خود به نام "Sunglider" انجام داده است که از استراتوسفر زمین اینترنت را در دسترس قرار داد.
پهنباند(Broadband) به سیستمهای انتقال دادهها(اطلاعات دیجیتال) گفته میشود که در آنها سرعت انتقال دادهها در محدوده صدها کیلوبیت بر ثانیه و بیشتر است. به عبارت دیگر، پهنای باند فرکانسی این سیستمها، صدها کیلوهرتز و بیشتر است. اصطلاح "پهنباند" را نباید با عبارت "پهنای باند" اشتباه گرفت.
قبل از اختراع پهنباند خانگی، اینترنت dial-up تنها راه دانلود اطلاعات، موسیقی، فیلم و چک کردن پست الکترونیک بود. دانلود یک آهنگ با حجم متوسط ۳٫۵ مگابایت بسیار طول میکشید، یا دانلود یک فیلم با حجم ۷۰۰ مگابایت تقریباً ناممکن بود. اینترنت dial-up از خط تلفن خانگی استفاده میکرد و کاربران میبایستی تصمیم میگرفتند که آیا پرداخت بهای آن ارزش دارد یا نه.
شرکت "HAPSMobile" از فناوری شرکت مادر گوگل یعنی شرکت "الفبت"(Alphabet) موسوم به "Loon" استفاده کرد که اخیراً برای پرتوفشانی اینترنت با ۳۵ بالن از کنیا از آن استفاده شده است.
این هواپیمای بدون سرنشین غول پیکر با عرض ۸۰ متر در این پرواز آزمایشی بر فراز نیومکزیکو تا ارتفاع ۱۹ کیلومتری به مدت ۲۰ ساعت پرواز کرد و هنگامی که در مسیر پرواز خود بود، میزبان مکالمات تصویری بود.
پس از این پرواز و تماس های تصویری آزمایشی، "جون مورای" از توسعه دهندگان این برنامه گفت: استفاده از استراتوسفر برای در دسترس قرار دادن اینترنت تلفن همراه چالش بعدی خواهد بود و این به نوآوری های موجود و دست یافته اینترنت می افزاید.
این یک گام مهیج در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادهای بزرگ است و اینکه چگونه آنها میتوانند صنایع را در آینده شکل دهند و متحول کنند.
"سان گلایدر" عظیم الجثه به لطف ۱۰ موتور الکتریکی خود با قدرت چشمگیری به پیش میرود و ارتفاع میگیرد و میتواند ماهها به صورت مداوم و مدت بسیار بیشتری از پرواز آزمایشی خود پرواز کند.
این پهپاد قادر است ۶۸ کیلوگرم محموله را با خود حمل کند و همانطور که گفته شد تا ارتفاع ۱۹ کیلومتری از سطح زمین ارتفاع بگیرد که آن را بالاتر از هواپیماهای معمولی قرار میدهد.
این پرواز آزمایشی از یک پایگاه فضایی در نیومکزیکو آمریکا انجام شد.
هدف این شرکت از این پروژه با روشی مشابه با پروژه ماهوارههای اینترنتی شرکت "اسپیس ایکس" و "ایلان ماسک" موسوم به "استارلینک" این است که مردم را به لطف اختراعات جدید و فناوریهای نوین به شبکه اینترنت متصل کند.
انتهای پیام