نماینده مردم در مجلس خبر داد:

الیگودرز قطب تولید سنگ‌های ساختمانی و تزیینی/ احیاء ۲۱ معدن راکد

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی از تلاش برای رسیدن معادن شهرستان به جایگاه واقعی خبر داد.

دکتر محمد خدابخشی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: الیگودرز به جهت معادن خدادادی از دیرباز به‌عنوان قطب تولید انواع سنگ‌های ساختمانی و تزیینی نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه مورد توجه قرار داشته است، اما متأسفانه به دلیل عدم توجه به مشکلات این بخش مهم تولید با رکود مواجه شده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر از طریق وزارت صمت و با برگزاری جلسات و دیدارهای معدن داران الیگودرز با وزیر و دیگر مسئولان کشور پیگیری‌هایی برای رفع مشکلات این بخش از تولید انجام شده است که در تازه‌ترین پیگیری اتفاق خوشایندی رقم خورد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۵ معدن راکد در استان بازگشایی شد که از این تعداد ۲۱ معدن در شهرستان واقع شده و جالب اینکه در دهه‌های اخیر مجموعاً ۳۵ معدن راکد در لرستان بازگشایی‌شده که این آمار نشان از تلاشم برای ارتقاء جایگاه معادن شهرستان است.

خدابخشی اضافه کرد: به هر ترتیب فعال کردن بیش از ۲۱ معدن راکد در الیگودرز در سال گذشته، احداث کارخانه دولتی تبدیل پودر کربنات کلسیم به کاغذ و برق‌رسانی به معادن شاقز، تحولی عظیم در حوزه فرآوری و اشتعال به وجود می‌آورد.

وی با بیان اینکه همچنین رفع مشکلات معادن شاقز در دستور کار قرار گرفت و نتایج خوبی نیز حاصل شد، افزود: با موافقت وزارت صنعت با برق‌رسانی به معادن شاقز الیگودرز و با احداث شبکه برق برای معادن آن تحولی بزرگ در فرآوری و اشتغال معادن این منطقه اتفاق می‌افتد.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته و موافقت وزارت صمت، سازمان گسترش و نوسازی صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، معادن شاقز که در حال حاضر با موتور برق فعالیت دارند، با اعتباری حدود پنج میلیارد تومان برق‌رسانی می‌شوند.

خدابخشی ادامه داد: در حال حاضر فعالیت معادن شاقز با موتور برق بوده که هزینه‌های سنگینی برای بهره‌برداران داشته است.

وی عنوان کرد: بر اساس اطلاعات دریافت شده از اداره صمت الیگودرز، در مجموع ۱۲ معدن در محدوده شاقز وجود دارد که نیازمند برق‌رسانی هستند.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس اظهار کرد: این معادن به‌طور عمده دارای سنگ لاشه کربنات کلسیم بوده و دو معدن ابتدای مسیر که توسعه یافته است هرکدام دارای هشت سینه کار فعال و ۱۰ معدن باقی‌مانده هرکدام دارای یک سینه کار فعال هستند و بدین ترتیب در مجموع ۲۶ سینه کار فعال در این منطقه وجود دارد.

خدابخشی تصریح کرد: با برق‌رسانی به معاون شاقز، شاهد تحولی بزرگ در حوزه تولید و فرآوری سنگ و ایجاد اشتغال خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: با برق‌رسانی به شاقز مشکل برق معادن شاقز شرقی، شاقر غربی، شاقز جنوبی، چهارچشمه شرقی، چهارچشمه غربی، چهارچشمه مرکزی، قلعه دختر یک، قلعه دختر دو، معدن قبله، بردکاو، قلعه بردی شرقی و معدن کهریزسرخ حل خواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ مهر ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99071913484
  • خبرنگار : 50176