به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، دیدهبان حقوق بشر در گزارشی درباره بازداشت جمعی مسلمانان روهینجا در استان راخین میانمار به شرایط غیر انسانی ۲۴ اردوگاه و اماکنی شبیه به اردوگاه و محدودیتهای اعمال شده بر آنها درباره وضعیت معیشتی، رفت و آمد، آموزش، خدمات پزشکی، غذا و مسکن پرداخت.
بازداشتشدگان در اردوگاهها با میانگین بالایی از سوءتغذیه، بیماری و مرگ کودکان و مادران مواجه هستند.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد، نقضهای صورت گرفته علیه روهینجا از پاکسازی نژادی و ظلم نوعی جنایتهای ضد بشری است و جنایتهایی جمعی که ارتش در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در استان راخین مرتکب شده، در حد جنایت کشتار جمعی است.
شاینا بوشنر، پژوهشگر و تهیه کننده این گزارش گفت: دولت میانمار ۱۳۰ هزار تن از مسلمانان روهینجایی را برای هشت سال در شرایط غیرانسانی بازداشت کرده است. تا زمانی که سیمهای خاردار قطع نشده و به روهینجاییها اجازه بازگشت به منازلشان و حمایت قانونی کامل داده نشده، ادعاهای دولت که ارتکاب جنایت علیه آنها را تکذیب میکند، فایدهای ندارد.
این گزارش با استناد به بیش از ۶۰ مصاحبه با روهینجاییها و مسلمانان کامان و امدادرسانان و بیش از ۱۰۰ سند و گزارش داخلی و دولتی و گزارشات سازمان ملل و نهادهای غیردولتی استناد دارد که نشان دهنده مخالفت دولت میانمار با بهبود آزادی رفت و آمد و شرایط معیشتی در اردوگاهها است.
دولت میانمار سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که شروع به بستن اردوگاهها میکند و نوامبر ۲۰۱۹ استراتژی ملی برای اسکان مجدد آوارگان در داخل و بستن اردوگاههایشان به راه انداخت.
در بنگلادش در اردوگاههای شلوغ یک میلیون آواره روهینجایی زندگی میکنند که بیشترشان از جنایتهای ارتش میانمار بعد از اوت ۲۰۱۷ فرار کرده بودند.
انتهای پیام