عبدالمجید مقدسیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه طی سالهای قبل برخی از زیرساختها مثل سرویس بهداشتی، آلاچیق و نمازخانه در محوطه کاخ ناصری توسط مجموعه میراث فرهنگی البرز ایجاد شده، ادامه داد: بخش زیادی از مرمت کاخ ناصری باقی مانده و هنوز انجام نشده است.
وی با بیان اینکه کاخ ناصری به حال خود رها شده، ادامه داد: این مجموعه از سوی صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی وزات میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شده بود و بهره بردار هم اقدامات کوچکی برای بهبود وضعیت این کاخ انجام داد ولی از ادامه مسیر انصراف داد.
وی توضیح داد: طی سه چهار سالی که کاخ در اختیار بخش خصوصی قرار داشت عملیات آوار برداری، پاکسازی و بوته کنی محوطه کاخ و احیای کانالها و جویهای قدیمی آن صورت گرفت.
وی ادامه داد: البته طی این مدت دیوارهای فرسوده این کاخ هم تا حدی توسط بهره بردار ساماندهی شد.
کارشناس ارشد مرمت بناها و بافتهای تاریخی اضافه کرد: تعیین محدوده بر اساس سند ثبتی و فنس کشی این کاخ نیز توسط اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شد.
وی اضافه کرد: اگر برای وضعیت حاضر کاخ ناصری به دنبال مقصر هستید باید بهره بردار بخش خصوصی را مورد بازخواست قرار دهید که چرا کاخی که قرار بود مرمت کند و فضای آن را به گونهای تغییر دهد که آماده حضور گردشگران شود را رها کرده است.
مقدسیان گفت: بخش خصوصی تغییراتی جزئی برای بهبود وضعیت این کاخ انجام داد و وقتی فهمید ادامه راه از لحاظ مالی به صرفه نیست، این مجموعه را رها کرد و رفت.
وی با بیان اینکه کل اقدامات صورت گرفته پنج درصد کاری که باید برای این کاخ انجام بشود هم نیست، توضیح داد: به دلیل اینکه محوطه و ساختمان کاخ ناصری بزرگ است و طی دهههای قبل آسیب زیادی دیده، مرمت آن به اعتبار زیادی نیاز دارد.
کارشناس ارشد مرمت بناها و بافتهای تاریخی اظهار کرد: به دنبال یافتن سرمایه گذار دیگری هستیم تا اقدامات مرمت و بازسازی این مجموعه را از سر بگیرد.
انتهای پیام