رئیس مرکز ملی فرش ایران عنوان ‌کرد

توسعه فرش‌بافی؛ مانعی برای مهاجرت روستایی

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: توسعه فرش دستباف مانع مهاجرت روستائیان حتی در مناطقی که آب نیست، می‌شود.

فرحناز رافع صبح امروز (۱۵ مهرماه) در جلسه مشترک کارگروه امور اقتصادی و اشتغال و سرمایه‌گذاری و کارگروه توسعه صادرات استان اشاره به بحث بیمه قالی‌بافان و نیز مشاغل روستایی، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه فرش دستباف، حمایت‌هایی که مورد نظر بود، محقق نشد که امیدواریم واحدها از تسهیلات ارزان‌قیمت بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه افتتاح پایانه صادراتی، ابتدای کار فعالیت مرکز ملی فرش است، گفت: امیدواریم در حوزه فرش دستباف ‌که هویت کشور است، بتوانیم خوب فعالیت کنیم.

این مسئول با بیان اینکه می‌توانیم در روستاهایی که آب نیست از فرش دستباف برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان استفاده کنیم، افزود: متاسفانه ارزش واقعی فرش دستباف در جامعه شناخته نشده، به همین خاطر قیمت واقعی آن در جامعه وجود ندارد. تبلیغ نشدن فرش دستباف در ادارات و صدا و سیما جای انتقاد دارد و همین امر موجب شناخته نشدن ارزش واقعی آن شده است.

رافع تصریح کرد: یک کالا برای اینکه دیده شود باید در بازار جهانی عرضه شود. فرهنگ‌سازی و بسترسازی نشدن موجب ناشناخته ماندن فرش شده است. در حال حاضر ۱۸ هنرستان تخصصی فرش وجود دارد اما هر روز با بی‌توجهی، تعداد هنرجویان آن کمتر و کمتر می‌شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه برای توسعه بازرگانی خارجی فرش، نیازمند زیرساخت‌های توسعه‌ای هستیم که باید ایجاد شود، عنوان کرد: در حال حاضر تعداد بیمه‌شدگان فرش به ۸۰۰۰ نفر رسیده است، گفت: این یعنی وضعیت فرش خوب نیست. یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه این است که یک کالا در جهان دیده شود، قبلا ما ۷۰ هزار قالی‌باف داشتیم که به ۵۰ هزار نفر رسیده و علت آن نیز کاهش درآمد است.

وی با اشاره به اینکه در وزارت صمت رایزنی برای ایجاد دهکده فرش انجام شده است، یادآور شد: این موضوع نیز به گسترش فعالیت‌ها در حوزه فرش کمک خواهد کرد. همچنین از دیگر برنامه‌های حوزه فرش ایجاد سایت آنلاین فروش است که به توسعه و گسترش صنعت فرش کمک خواهد کرد.

این مسئول با اشاره به اینکه هنر و صنعت قالی‌بافی یکی از کهن‌ترین و برجسته‌ترین صنایع‌دستی ایرانیان به شمار می‎رود، اظهار کرد: علاوه‌ بر آن فرش به عنوان یکی از ارزشمندترین دستاوردهای مردم، خود یک فرهنگ است، فرهنگی مرکب از هنرهای دستی مانند طراحی، برجسته‌کاری، نقاشی و صورتگری، مینیاتور، تذهیب، رنگ‌آمیزی و رنگرزی است. در کنار آن فرش سنت‌آفرین نیز بوده، به نحوی که بیان‌کننده حالات، باورها و اعتقادات دینی مردمان ایران زمین است و مکنونات قلبی مردم پاک‌سرشت را در خود جای داده است، پس باید توجه بیشتری به این صنعت مهم داشت.

رافع، استان زنجان را مهد فرهنگ و ادب عنوان کرد و ادامه داد: ایجاد پایانه‌های صادراتی فرش در زنجان نقطه عطفی در توسعه زیرساخت‌های صادراتی و هویت ایرانی اسلامی است. متاسفانه در زنجیره تولید و ارزش قالی اقدامات اصولی و کار خاصی انجام نشده است. ۳۱ صنعت وابسته به فرش درکشور وجود دارد که اگر توسعه و فروش آن رونق ایجاد شود، توسعه همه‌جانبه را به دنبال خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: یکی از مزیت‌های رونق فرش دستبافت ایرانی کاهش بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان است ولی نبود تبلیغ کافی درحوزه فرش با وجود جایگاه خاص فرش ایرانی در جهان هنوز زیرساخت‌های آن مشکل دارد. ورود بخش خصوصی و ایجاد پایانه‌های تخصصی با حضور گمرک طبق قانون ۴۴ می‌تواند رونق فرش ایرانی را به ارمغان بیاورد.

وی با بیان اینکه در بررسی اولیه برای ایجاد پایانه تخصصی فرش مناطق محروم در اولویت است، یادآور شد:  مقرر شد پایلوت پایانه تخصصی فرش در محل کاسپین زنجان ایجاد شود که این پایانه نمونه موفق در کشور خواهد بود. این پایانه تا  شش ماه به ‌صورت کامل فعال خواهد شد و در کنار ایجاد این پایانه نمایشگاه مجازی با وجود ۶۰۰ تاجر خارجی و ایرانی به این پایانه متصل خواهد شد.

این مسئول از حضور استارتاپ‌هایی در این پایانه خبر داد و خاطرنشان کرد: از ایده‌ها و طرح‌های جدید و ابتکاری در حوزهای مختلف فرش علی‌الخصوص بسته‌بندی برای تابلو فرش‌ها و طراحی قاب جدید برای این نوع فرش‌ها استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99071511503
  • خبرنگار : 50165