ابراهیم جلیلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: فروردین ماه سال ۹۸ بخشی عظیمی از این بنا بر اثر شدت ریزش برف و باران فرو ریخت که مستندسازی از وضع موجود (فتوگرامتری) نخستین اقدام انجام شده در بحث مرمت یخدان میرفتاح بوده است.
وی با بیان اینکه یخدان میرفتاح یکی از بناهای تاریخی به جای مانده از دوره قاجاریه در ملایر است، گفت: دومین اقدام آسیب شناسی و تهیه حصار با اعتباری افزون بر ۱۲۰ میلیون تومان بود که از محل استانی تهیه شد.
جلیلی به قرارداد بسته شده با پیمانکار برای مرمت یخدان میرفتاح اشاره و تصریح کرد: آواربرداری اولیه و لایه برداری از سستی هایی که امکان ریزش داشتند، انجام شده و به قسمت های محکم بنا رسیدیم همچنین با جمع کردن جداره خارجی بنا دیوارچینی را انجام دادیم.
وی خاطرنشان کرد: برای ادامه مرمت و بازسازی بنا منتظر اعتباری به مبلغ حدوداً ۲۸۵ میلیون تومان از محل ملی یا مدیریت بحران هستیم که فرماندار و معاون عمرانی استانداری پیگیر این موضوع هستند.
جلیلی با بیان اینکه اساس بنای یخدان میرفتاح سالم است، گفت: قسمت پایینی یخدان که محل نگهداری یخ است، شش متر در عمق زمین است که بدنه و کف سنگی دارد و با توجه به اینکه یک سازه آبی است، صدمه ای ندیده و در واقع گنبد بنا که به منظور جلوگیری از عدم تابش مستقیم نور به یخ و نگهداری آن طی مدت زمان بیشتر ساخته شده، فرو ریخته است.
وی تأکید کرد: بارندگی به مرور زمان به بنای سالم صدمه می زند و با توجه به شرایط این بنا باید هر چه زودتر اعتبارات لازم برای ادامه روند بازسازی، طاق زدن و محوطه سازی آن تأمین شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ملایر در پایان با بیان اینکه بازسازی بنا دارای طرح ناظر است، ادامه داد: این بنا که نماد و اثر تاریخی شهر است، باید اصولی مرمت شود که بتواند خود را حفظ کند.
انتهای پیام