به گزارش ایسنا سورنا ستاری امروز در تقدیر از آزمایشگاهها و پژوهشگران آزمایشگاهی که در محل معاونت علمی برگزار شد، با بیان اینکه بخشی از هزینههای آزمایشگاهی مربوط به تجهیزات میشود، افزود: این هزینهها، هزینههای سنگینی است، به خاطر داریم که در یکی از دانشگاههای شهرستانها یکی از اعضای هیات علمی درخواست دستگاه TEM داشت که در همان زمان با شبکه آزمایشگاهی تماس گرفته شد و در زمینه تعداد این دستگاه پرسیده شد و اینکه این دستگاه در همان دانشگاه وجود داشته است.
وی با بیان اینکه برخی از دستگاههای آزمایشگاه یک روز و یا یک هفته در سال مورد استفاده قرار میگیرند، اظهار کرد: این مشکل یک مشکل جدی است که ما تجهیزات آزمایشگاهی زیادی داریم که بدون هدف خریداری شدهاند و یا دستگاه بر اساس اجرای یک پروژهای خریداری شده است. من میتوانم تجهیزات بسیاری را نام ببرم که خریداری شدهاند ولی حتی یک تست هم با آنها انجام نشده و در حال حال حاضر دستگاه از کالیبراسیون خود خارج شده است.
ستاری با بیان اینکه بسیاری از دستگاهها که از کالیبراسیون خود خارج شده برای راه اندازی مجدد باید هزینههای زیادی را پرداخت، ادامه داد: خریداری تجهیزات آزمایشگاه کار سادهای نیست، بلکه نیاز به قطعات و نمایندگی و پیشتیباتی دارد.
معاون علمی رییسجمهوری با تاکید بر اینکه این تجهیزات به صورت جزیرهای در کنار هم قرار گرفتهاند، ادامه داد: آزمایشگاههایی در دانشگاهها راهاندازی شدهاند که حتی اعضای هیات علمی آنها نمیدانند که چه دستگاههایی خریداری شده است و در صورتی که دستگاهها خراب شوند، نمیدانند با چه کسی باید تماس بگیرند.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش با این مسائل مواجهیم، افزود: این امر باعث شد که ما راهاندازی شبکه راهبردی آزمایشگاهی را به طور جدی پیگیری کنیم و با این اقدام تاکنون بیش از ۱۶ هزار دستگاه «هایتک» آزمایشگاهی وارد این شبکه شده است و بخش خصوصی که کمتر تجهیزات را دارد، بیشترین سرویس حدود ۴۵ درصد خدمات شبکه راهبردی آزمایشگاهی را دریافت کرده چون این بخش میداند که چه دستگاهی را میخرد و تلاش میکند که خروجی داشته باشد.
ستاری با بیان اینکه ما به این مطلب توجه نمیکنیم که این نیروی انسانی و محقق است که پژوهش را انجام میدهد نه دستگاه آزمایشگاه، ادامه داد: دستگاه آزمایشگاهی یک ابزار است.
وی با اشاره به خدمات شبکه راهبردی آزمایشگاهی، گفت: بیش از ۱۰۰ هزار نفر در باشگاه مشتریان و ۶ هزار شرکت و ۴ تا ۵ هزار نفر افراد مستقل و اعضای هیات علمی دانشگاهها عضو این شبکه شدند.
ستاری ارائه تخقیف تا ۵۰ درصد به اعضای هیات علمی را از حمایتهای این شبکه از محققان دانشگاهی نام برد و افزود: من اعلام کردم که اگر حتی اعضای هیات علمی از این سهمیه استفاده کردند، باز این سهمیه تمدید شود؛ چرا که این خالصترین خدمت به اعضای هیات علمی است و تا آنجایی که میتوانیم هزینههای خدمات آزمایشگاهی را برای اعضای هیات علمی، محققان و پژوهشگران و دانشجویان پسا دکترا کاهش دهیم تا آنها را ترغیب کنیم که از این شبکه استفاده کنند و این امر باعث رشد آنها میشود.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با بیان اینکه باید محققان را ترغیب کنیم که از این شبکه استفاده کنند، این امر را موجب تقویت و رشد بخشی خصوصی دانست و یادآور شد: تفاهم نامههای جدیدی با دانشگاه آزاد اسلامی داریم که امیدواریم به تدریج عملیاتی شوند، چون حجم بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد است.
وی با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ گروهی کار کردن و شبکهای، خاطر نشان کرد: ما مشکلات زیادی برای واردکردن تجهیزات آزمایشگاهی و تعمیرات و نرمافزارهای آنها داریم و حمایت از ساخت تجهیزات ساخت داخل از برنامههای ما است که خوشبختانه عدد قابل توجهی تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل داریم.
وی تاکید کرد: ما معمولا در معاونت علمی تجهیزات خارجی خریداری نمیکنیم.
ستاری با اشاره به توسعه آزمایشگاهها در کشور، افزود: امروزه شاهدیم که دانش آموزان در آزمایشگاههای پژوهشسراها حضور دارند و با دستگاههای آزمایشگاهی کار میکنند که این امر یک فرهنگسازی است.
وی با بیان اینکه ما میتوانیم دستگاههای آزمایشگاهی را خودمان بسازیم و نوآوریهای کشور را از همان زمان به دانشآموزان منتقل کنیم، اظهار کرد: بر اساس نیاز دانشآموزان، میتوانیم دستگاهها و تجهیزاتی را بسازیم و این از جمله کارهایی است که با وزارت آموزش و پرورش برای همکاری در نمایشگاه ایران ساخت شروع کردیم.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با بیان اینکه به صورت جدی از شبکه حمایت میکنیم، افزود: اکنون کلیه اعضای علمی، نخبگان، ایرانیان مقیم خارج و محققان خاص، از ۵۰ تا ۹۰ درصد تخفیف آزمایشگاهی برخوردار میشوند.
ستاری با تاکید بر اینکه شبکه آزمایشگاهی جایی است که باید از محققان حمایت شود، ادامه داد: از هر کسی که طرح و پروژه تحقیقاتی دارد تا آنجایی که بتوانیم این شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی را تقویت میکنیم تا محققان در دانشگاهها و پژوهشگاهها بتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند.
وی با تاکید بر اینکه ما بزرگترین خریدار صنعت آزمایشگاهی در کشور هستیم، یادآور شد: ما بازار بزرگی داریم و هر کسی که دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی دارد میتواند از این بازار بزرگی که از طریق دانشگاهها و مراکز پژوهشی فراهم شده، دستگاه خود را به مرحله تست، وارد و از آن درآمدزایی کند.
معاون علمی رییسجمهوری ابراز امیدواری کرد که این رشد به طور جدیتری ادامه یابد.
انتهای پیام