معصومه منظمی 12 مهرمان در شورای اداری اداره کل منابع طبیعی استان از فعالسازی و پیشرفت 40 درصدی ارائه خدمات مرتعداری از طریق سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت جهاد کشاورزی در شهرستان سمنان خبر داد و اظهار کرد: سامانه پنجره واحد خدمات مرتع داری در راستای اجرای ضوابط فنی-اجرایی توسعه دولت الکترونیک و راهبرد فناوری اطلاعات وزارت جهادکشاورزی، فعال شده است.
وی ادامه داد: این سامانه بهصورت الکترونیکی تمام مراحل خدماتدهی را از مرحله ثبت نام و ثبت درخواست تا مرحله صدور در بر میگیرد و این امکان را فراهم می کند که متقاضی خود پروانه یا مجوز درخواستی را بعد از امضای الکترونیکی، چاپ کند.
وی افزود: از طریق این سامانه مرتعداران می توانند درخواست خود شامل تمدید پروانه چرا و پرداخت عوارض تبصره ۲۸ را به طور آنلاین از محل مورد نظر انجام داده و خدمات مورد نظر را دریافت کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان تصریح کرد: تاکنون و با گذشت سه ماه از آغاز فعال سازی این سامانه 170 مرتعدار از ۴۵۰ نفر مرتع دار شهرستان سمنان، در سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت جهاد کشاورزی ثبت نام و از خدمات این پنجره الکترونیک بهره مند شدند.
منظمی ابراز امیدواری کرد اداره منایع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان با فعال سازی این سامانه بتواند در صرفهجویی انرژی، کاهش تردد و جابجاییهای غیرضروری، تسریع و تسهیل در امور و تکریم مرتع داران، کاهش هزینه ها، کاهش زمان انجام برخی از فرآیندها، ایجاد عدالت در بهره مندی تمام مرتع داران از امکانات و خدمات منابع طبیعی و افزایش سطح رضایت عمومی بهره برداران و تولیدکنندگان شهرستان سمنان گامهای بلندی بردارد.
سید ابوالفضل ولیئی رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز با اشاره به اجرای طرح پایش مراتع استان تاکنون پروانه بهره برداری چرای دام ۶۱۱ بهره بردار متخلف مطابق با شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور با ۷۱۳۶۴ واحد دامی باطل گردیده است.
وی افزود: در همین راستا ظرفیت آزاد شده در مراتعی که پروانه چرای آن باطل گردیده است، در چارچوب دستورالعملهای مرتبط و برابر ماده ۱۳ از فصل دوم شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشوردر اختیار سایر بهره برداران دارای صلاحیت قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: پایش عرصههای مرتعی به منظور جلوگیری از چرای غیرمجاز دام در عرصهها توسط اکیپ پایش مراتع در فصل تعلیف دام انجام و ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان ادامه داد: در سنوات گذشته به منظور توسعه پوشش گیاهی در قالب عملیات احیاءو اصلاح مراتع با تاکید بر جلوگیری از ورود دام غیر مجاز و تعلیف بی رویه دام عملیات حفاظت و قرق در سطح ۴۸۰۰ هکتار از عرصههای کپه کاری و بذر پاشی شده به اجرا در آمده که در افزایش علوفه مراتع بسیار موثر بوده است.
وی اضافه کرد: حدود ۴۹۳ فقره طرح مرتعداری در این استان تهیه شده و مدیریت مراتع را طبق ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور به صورت قرارداد محضری به خود مرتعداران واگذار کردهایم.
انتهای پیام