به گزارش ایسنا، با وجود شیوع موج سوم کرونا اما بازدیدکنندگان مثل همیشه برای گرفتن عکسهای یادگاری، ماسک از دهان برمیدارند و حتی ترجیح میدهند در بقیه مسیر بازدید در فضای سربسته کاخها ماسک نزنند و تا وقتی با راهنمایان موزه مواجه نشدهاند بار دیگر ماسک را به دهان نزنند.
در دور دوم شیوع ویروس کرونا و با باز شدن موزهها از خرداد، برخی موزههای تهران استفاده ار تبسنج و لزوم استفاده از دستکش و ماسک را جزء دستورات اولیه از زمان ورود به موزهها اعلام میکردند، اما به نظر میرسد هرقدر زمان میگذرد این قوانین جای خود را از دست میدهند؛ حالا در ورودی کاخموزه نیاوران هم مانند دو کاخموزه دیگر نه از تبسنج خبری هست و نه از مواد ضدعفونیکننده در ورودی مجموعهها یا دستکم در فضای باز موزهها.
هر چند بخشِ کوچکی از سقف متحرک کاخ اصلی را باز گذاشتهاند شاید برای رد و بدل شدن هوایِ فضای داخل کاخ، اما آیا این اقدام تاثیرگذار است؟
با وجود کم بودن بازدیدکنندگانی که در فضای سربسته کاخها ماسک استفاده نمیکنند، اما جمعیت زیادِ بازدیدکنندگان در فضای کاخ اصلی و رعایت نشدن فاصله اجتماعی آنقدر زیاد است که برخی از مخاطبان در زمان خروج به راهنماها و مراقبان کاخ که در کنار در ورودی دور یکدیگر تجمع کردهاند، معترض میشوند.
یکی از بازدیدکنندگان که نسبت به این شلوغی معترض است، میگوید "مگر قرار به نوبتگذاری برای حضور تعداد کم بازدیدکنندگان در فضای موزهای نیست، چرا اجازه ورود این تعداد زیاد را با یکدیگر به فضاها میدهید؟" جواب میدهند "کسی به ما چنین دستوری نداده است، هر تعداد که بلیت ورودی داشته باشند، میتوانند وارد موزه شوند؛ فقط باید مراقب استفاده از ماسک توسط آنها باشیم."
میپرسم برای سعدآباد و گلستان و موزه ملی که چنین دستوری داده شده، چطور هنوز به شما نرسیده است؟ اما هنور حرفم تمام نشده، بازدیدکننده معترض دیگری میگوید "دیروز در سعدآباد بودم، شبیه به همینجا بود، هیچکس در نوبت نمیایستاد و هر کس با بلیت ورودی هر زمان میخواست میتوانست وارد کاخموزهها شود."
وقتی نسبت به سلامتی خودشان بیتوجهند، فکر کردن به سلامتی موزهداران و اینکه آثار تاریخی به نمایش درآمده در کاخموزهها از کتابهای نفیسِ کتابخانه گرفته تا نقاشیهای جهاننما و حتی آثار به نمایش درآمده در کاخهای احمدشاهی و اصلی هم به مراقبت و جلوگیری از هر نوع آسیبی نیاز دارند، حتی آلودهشدنشان به ویروس، کار بیهودهای است. به همین دلیل هم فقط میتوان خدارا شکر کرد که دستکم «صاحبقرانیه» تعطیل است.
انتهای پیام