اولین جمعه ماه اکتبر، روز جهانی لبخند نامگرفته است. این روز را هارویبال، هنرمند شهر ووستر انگلستان معرفی کرده است. صورتک خندان در سال ۱۹۶۳ ایجادشده است و اولین روز جهانی در سال ۱۹۹۹ برگزار شد. هاروی، نگران بود که تجاریسازی نماد، تاثیر آن را کاهش دهد.
لبخند میتواند جهان را تغییر دهد
روز جهانی لبخند، بهانهای مناسب برای این است تا افراد نگرانیهای خود را کنار بگذارند و در طول این روز لبخند بزنند. این روز به این موضوع اهمیت میدهد که افراد باید به لبخند زدن در زندگی و پشتسرگذاشتن مشکلات خودآگاه شوند.
لبخند زدن، عملی غیرارادی است که در هنگام خوشحالی رخ میدهد. گزارشها نشان میدهد که لبخند زدن باعث کاهش فشارخون میشود. لبخند زدن میتواند به کاهش سطح استرس کمک کند و عاملی برای ایجاد آرامش در افراد باشد. لبخند میتواند در ساختن جهان به مکانی بهتر و شادتر کمک زیادی کند.
هاروی بال، از همه خواست تا این روز را بهانه ای برای انجام کارهای ساده مهربانی در نظر بگیرند و ایده او این بود که حداقل یک روز در سال، همه باید لبخند واقعی بزنیم که هیچ مرزی نداشته باشد. شعار بنیاد لبخند، "تقویت جهان با یک لبخند" است. لبخند نتیجه افکار مثبت است. بنابراین، لبخند زدن میتواند تفکر مثبت در افراد را افزایش دهد. هاروی معتقد بود که لبخند زدن، هیچ محدودیتی سیاسی، مذهبی و جغرافیایی ندارد.
برخی از کارها مانند دادن وعدههای غذایی به کودکان بیبضاعت و خرید اسباببازی میتواند آنان را خوشحال کند و لبخند را به آنان هدیه دهد.
هاروی در سال ۲۰۰۱ از دنیا رفت، اما بنیادی که وی به وجود آورد، بنیاد جهانی لبخند هاروی بال، هرساله پیام صلح و عشق را بهعنوان حامی روز جهانی لبخند ارائه میدهد.
فواید لبخند زدن
لبخند زدن، بهعنوان یکی از محبوبترین روشهای غیرکلامی برای انتقال شادی و نشاط است. فواید لبخند زدن شامل بهبود روحیه، کاهش فشارخون، برطرف کردن استرس، ایجاد روابط بهتر، تقویت سیستم ایمنی، تسکین درد و افزایش امید به زندگی است.
این روز فرصتی است تا افراد بتوانند بر لب اطرافیان لبخند بنشانند و سهمی در بهتر کردن جهان داشته باشند. در روز جهانی لبخند از همه خواسته میشود حداقل باعث لبخند زدن یک نفر شوند و در انجام کارهای مهربانانه شرکت کنند.
لبخند زدن باعث میشود مغز احساس خوبی داشته باشد. نتایج تحقیقات محققان دانشگاه فنی مونیخ آلمان در سال ۲۰۰۹ نشان داد که فعالیت عضلات و پوست در حالتهای صورت ممکن است بهطور مستقیم بر احساسات تاثیر بگذارد.
شواهد نشان میدهد که تقلید از حالتهای صورت، مناطقی از مغز را که هورمونهای مرتبط بااحساس را تولید میکنند، فعال میکند به این معنی که وقتی یک نفر لبخند میزند و شخص دیگری نیز لبخند میزند، مغزها فرمان میدهند که احساس خوبی داشته باشند.
محققان دریافتند، افرادی که احساس مثبتتری در چهره دارند و معمولا لبخند میزنند در مواجهه با چالشها مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند.
هدف از روز جهانی لبخند، گسترش شادی و نشاط در سراسر کره زمین است. تحقیقات نشان میدهد، زمانی که لبخند میزنید، حتی اگر اجباری باشد، باعث تحریک آمیگدال(مرکز احساسی مغز) میشود که انتقالدهندههای عصبی را آزاد میکنند تا افراد را تشویق به حالت مثبت کنند. این موضوع برای سلامت روان، پیامدهای جالبی دارد، اگر بتوانیم مغز را فریب دهیم تا محرک را فعال کند، میتوانیم از این عملکرد برای تقویت سلامت روان استفاده کنیم.
برخی از کشورها ازجمله تایلند در سراسر جهان بهعنوان "سرزمین لبخندها" شناخته میشوند. لبخند زدن بهعنوان بخش جداییناپذیری از سبک زندگی تایلندیهاست.
لبخند زدن در سایه کرونا
لبخند زدن میتواند مغز شما را فریب دهد تا شاد شود. با توجه به اینکه جهان در بحران بیماری کووید- ۱۹ است، اضطراب و افسردگی در سراسر جهان، به موضوعی نگرانکننده تبدیل شده است و شاید لبخند در این میان رنگی ندارد.
در جهان امروز که همه افراد، بیشازحد دچار استرس شدهایم، بخشندگی نسبت به یکدیگر و لبخند زدن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
منابع
republicworld.com
parenting.firstcry.com
daysoftheyear.com
timeanddate.com
holidayscalendar.com
nationaldaycalendar.com
schoolhos.com
worldtribune.org
unisa.edu.au
brandinginasia.com
zee۵.com
انتهای پیام