به گزارش ایسنا، ۱۴ هزار و ۵۰۰ گیگاوات ساعت از ابتدای فروردینماه تا ۲۴ شهریورماه سال جاری از طریق نیروگاههایبرق آبی تولید شده که حدود ۷۶ درصد از این میزان تولید در حد فاصل ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور رقم خورده است. در بازه زمانی اواسط خردادماه تا ۱۵ شهریورماه امسال و بهدرخواست دیسپاچینگ ملی، با تولید بالغ بر ۹۱ هزارمگاواتساعت انرژیِ برقآبیِ متوسطِ روزانه در کشور، حدود دو درصد بیش از تعهد واحدهای برقآبی به شبکه، انرژی تولید شد که این عدد در دو ماهه تیر و مرداد معادل ۹۸ هزار مگاوات ساعت رقم خورده که حدود ۹ درصد از تعهد به شبکه بیشتر بوده است.
فربد استیری، مدیرکل مرکز مدیریت نیروگاههای برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران در این باره گفت: در بازه زمانی مذکور با ثبت رکورد تولید توان همزمان بهظرفیت ۱۰ هزار و ۱۴۰ مگاوات (مربوط به ۳۱ خردادماه) و حداکثر تولید انرژی روزانه بهمیزان ۱۵۶ هزار و ۸۱۳ مگاواتساعت (مربوط به ۸ مردادماه)، نقش قابل ملاحظهای در تأمین نیاز مصرف شبکه برق داشتهاند.
به گفته وی از ابتدای خرداد تا پایان مرداد، سهم مشارکت واحدهای برقآبی در تولید توان همزمان و استمرار تولید انرژی روزانه، بهترتیب ۱۳ و ۸ درصد از کل تولید نیروگاههای برق کشور بوده است که این سهم در زمان پیک مصرف شبکه برق کشور (مربوط به ۳۱ تیرماه) بهترتیب ۱۶ و ۱۱ درصد است. در گذر از پیک سال ۹۹، نیروگاههای برقآبی کشور با ضریب آمادگی بالغ بر ۹۵ درصد، علاوه بر ظرفیت تولید شده، به طور متوسط روزانه بالغ بر ۸۰۰ مگاوات امکان ذخیره گردان در بازه زمانی فوق را فراهم کرده، بهطوریکه معادل ۷۸۰۰ مگاوات توان قابل اتکا بهمدت ۱۳ ساعت از شبانهروز را به شبکه برق کشور تزریق کزده اند.
با تولید انرژی واحدهای برقآبی از ابتدای سال تا ۲۴ شهریور ماه، حدود ۴ میلیارد مترمکعب در مصرف گاز طبیعی صرفهجویی و همچنین بیش از ۹ میلیون تن به کاهش انتشار دیاکسیدکربن کمک شده است.
برق آبی ها در تهران رکورد زدند
آمار تهران نیز گویای آن است که سال گذشته تولید نیروگاههای برق آبی تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران یک رکورد ثبت کرد و امسال نیز پیش بینی میشود با توجه به نزولات جوی مناسب تولید نرمال داشته باشیم. ظرفیت منصوبه نیروگاههای امیرکبیر، لتیان، کلان و طالقان که در حوزه عملکرد شرکت آب منطقه ای تهران فعال هستند ۲۶۸ مگاوات بوده و در شرایط نرمال ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار مگاوات ساعت تولید برق می توانند داشته باشند.
محمد شهریاری مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران در این باره به ایسنا گفت: سال گذشته باتوجه به وضعیت خوب منابع آبی توانستیم با تولید ۵۴۹ هزار مگاوات ساعت تولید یک رکورد در تولید ۹ واحد نیروگاه برق آبی تحت پوشش ثبت کنیم که این میزان تولید برق در طول مدت بهره برداری نیروگاههای موصوف بی سابقه بوده است.
به گفته وی این درحالی است که میزان تولید نیروگاه های برق آبی تهران در سال ۱۳۹۷ که یک سال تقریبا خشک و زیر نرمال بود تنها ۲۳۶ هزار مگاوات ساعت ثبت شده و روند افزایشی تولید بدلیل وضعیت خوب منابع آبی بوده است.
شهریاری با تاکید بر اینکه امسال با توجه به بارندگیهایی که اتفاق افتاده و وضعیت آبگیری مخازن سدها که در حال انجام است، پیش بینی میشود در پیک تابستان بتوانیم با تولید مناسب سهم خوبی در کمک به شبکه برق سراسری کشور داشته باشیم، تصریح کرد: شاید میزان تولید امسال به اندازه تولید و رکورد سال گذشته نباشد اما قطعا با وضعیت خوب منابع آبی میتوانیم با برنامه ریزی مناسب و بهره برداری بهینه از نیروگاههای تحت پوشش، تولید نرمالی را از نیروگاه ها شاهد باشیم.
در سال گذشته برای اولین بار بیش از ۴۰ تالاب عمده کشور حدود ۵۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری و مخازن آب شرب کشور به شکل بیسابقهای از منابع آب شیرین برخوردار شد؛ زیر سایه همین اتفاق دولت توانست طرحهای آبی را سرعت دهد. بارشها نه تنها به نیروگاههای برق آبی جان بخشیدند بلکه اقدامات مختلفی در حوزه سد سازی و تجهیزات آبی انجام شد. همچنین باتوجه به اینکه امسال نیز در یک سال تر قرار گرفتهایم، پیشبینی میشود که نیروگاههای برق آبی بتوانند نقش زیادی در جلوگیری از خاموشی ایفا کنند.
انتهای پیام