به گزارش ایسنا، گزارش کمیسیون آموزش در مورد رد طرح یک فوریتی اصلاح ماده الحاقی مصوب ۱۳۹۷.۶.۱۳ به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸.۷.۱۵ و اصلاحات و الحاقات بعدی در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. در این طرح شرکت در آزمون داخلی برای استخدام در آموزش و پرورش حذف شده است.
رحمتالله نوروزی به عنوان مخالف رد این طرح گفت: این معلمان سالها زحمت کشیدند و به امیدی کار کردند تا نهایتا در آموزش و پرورش استخدام شوند آنها مکررا جلوی مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و در حمله داعش به مجلس هم شهید دادند.
وی افزود: اینها کسانی هستند که سوار بر پشت وانت خود را به مدرسهها رساندند، البته درست است که طبق بیانات رهبری ما باید از دانشگاه فرهنگیان برای آموزش و پرورش نیرو بگیریم، ولی ما ۳۰۰ هزار معلم کم داریم در حالی که خروجی دانشگاه فرهنگیان حدود ۲۰ هزارتاست.
مهدی طغیانی از موافقان رد این طرح نیز آن را خلاف سیاستهای کلی نظام عنوان کرد و گفت: آیا خود شما فرزندتان را دست معلمی میدهید که حتی یک آزمون را قبول نشده است. با مسالهای که معلم مهمترین پارامتر نظام تعلیم و تربیت است بازی نکنیم باید حداقل صلاحیت تخصصی وجود داشته باشد.
سید غنی نظری از مخالفان رد این طرح اظهار کرد: آیا آن روز که اولویت نظام جمهوری اسلامی حذف بیسوادی بود این مسائل مطرح بود؟ اینها بعضا ۱۵ سال با کمترین حقوق کار کردهاند. اگر صلاحیت نداشتند چرا آنها را به کلاس درس فرستادهاید حالا به یک فرد ۴۰ ساله بگویید باید آزمون بدهید. قطعا دانشگاه فرهنگیان نمیتواند جوابگوی این کمبود نیرو باشد. ما هم اجازه نداریم در قانونگذاری به کسی ضرر بزنیم.
محمدحسین فرهنگی موافق رد این طرح نیز در این باره گفت: این طرح در صورت تصویب عطف به ماسبق نمیشود و آنهایی که در آزمون قبول نشدهاند نمیتوانند وارد آموزش و پرورش شوند.
محسن علیزاده دیگر مخالف رد این طرح با بیان اینکه تصویب این طرح به معنی حذف آزمون استخدامی نیست، گفت: اینها کسانی هستند که ۱۴ – ۱۵ سال در دورترین روستاها درس دادهاند حالا سن استخدامشان گذشته است و اگر به دادشان نرسیم از حق مسلمشان محروم میشوند.
مصطفی طاهری موافق آخر رد این طرح با بیبدیل خواندن معلمان در آموزش و پرورش اظهار کرد: اینها نتوانستهاند در آزمون حداقلها را به دست بیاورند، حالا میگوییم باید آزمون حذف شود تا الان هم ۴۵ درصد معلمان خارج از دستور آقا جذب شدهاند و این همه کار مجلس شورای اسلامی بوده که هر بار قانونی برای یک گروه تصویب کرده در حالی که این کار در سرنوشت بچهها تاثیر خواهد گذاشت.
در ادامه کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون فرعی نیز موافقت خود را با این طرح اعلام کرد.
در نهایت کلیات این طرح یک فوریتی به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد که نمایندگان با ۱۵۱ رای موافق، ۸۳ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی نیز این طرح را برای ادامه بررسی به کمیسیون مربوطه ارجاع کرد.
انتهای پیام