به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر مشهور جهان عرب و سردبیر روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال بستن سفارت آمریکا در بغداد نوشت: بگذارید سفارت آمریکا بسته شود، هیچ جای تأسفی ندارد. این سفارتخانه کانون توطئه و لانه جاسوسها بوده و یادآور شهادت میلیونها عراقی است. ما به حفظ امنیت این سفارتخانه احترام میگذاریم اما به شرط پایبندی آن به کنوانسیون وین، اما آیا سفارت آمریکا به این کنوانسیون پایبند بوده است؟
اینکه مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با برهم صالح، رئیس جمهوری و مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق تلفنی گفتوگو کرده و تهدید میکند که در صورت متوقف نشدن حملات موشکی به سفارت واشنگتن در بغداد آن را خواهد بست؛ این اوج وقاحت، باجخواهی و خارج شدن آشکارا از ارزشها و عرف دیپلماتیک است.
ما نمیدانیم که برهم صالح و الکاظمی چگونه میپذیرند که با پامپئو صحبت کنند، پامپئویی که جسارت کرده و به مانند یک نماینده عالی رتبه آمریکایی عمل کرده و با آنها مانند دو کارمند و یا وابسته به دولت آمریکا برخورد میکند. طبق عرف و پروتکلهای دیپلماتیک، یک وزیر باید وزیر همتای خود را خطاب قرار دهد؛ اما اینکه رئیس جمهوری کشوری را تهدید میکند که هشت هزار سال تمدن دارد، یک توهین و هنجارشکنی است.
ما موافق حمله موشکی به سفارتخانههای خارجی چه در عراق و چه در کشورهای دیگر نیستیم، اما به این شرط که این سفارتخانهها نیز به عرف و هنجارهای دیپلماتیک پایبند باشند و در امور داخلی کشوری که میزبان آنها است، دخالت نکنند. اما سفارت آمریکا به لانه جاسوسی و کانون توطئه علیه این کشور مسلمان عرب تبدیل شده است که به دلیل حمله و اشغال آمریکا هنوز با هرج و مرج، فساد مالی و بیثباتی دست و پنجه نرم میکند. بهتر است که عراق اقدام به بستن این سفارتخانه بکند، چراکه وجود آن در خاک این کشور پس از محاصره، حمله و اشغال عراق، نهایت توهین و اهانت است.
دولت آمریکا زمینی را که این سفارتخانه در آن در منطقه الخضراء بغداد ساخته شده، غصب کرده است و با بیش از ۱۷۰ کیلومتر مربع مساحت بزرگترین سفارتخانه در جهان به شمار میرود. درحال حاضر هزاران جاسوس در آن کار میکنند و میخواستند که این سفارت مرکزی برای حکومت عراق باشد نه سفارتخانهای که مانند تمامی سفارتخانههای قانونی صرفاً فعالیت دیپلماتیک انجام میدهد.
ما از میزان جدی بودن این تهدیدها برای بستن سفارت و انتقال سفیر و خدمه وی به کنسولگری آمریکا در اربیل اطلاعی نداریم، اما بعید نمیدانیم که این صرفاً یک تلاش جدید برای باج خواهی از دولت عراق و یک طرح برای ایجاد فتنه فرقهای جدید میان سنیها و شیعیان عرب و این دو با کردها در کردستان عراق باشد؛ چراکه فتنهانگیزی خوی و عادت دولتهای آمریکا علیه عربها و مسلمانان است.
آمریکا طرفی است که عراق را نابود کرد و دست کم دو میلیون شهروند بی دفاع این کشور را، چه از طریق محاصره و اشغال و چه از طریق نابودی این کشور و حمایت از گروههای تروریستی افراطی در خاک آن، کشته است. به همین دلیل ما معتقدیم که آمریکا آخرین کشور در جهان است که باید دم از رعایت هنجارها، قوانین و معاهدات بینالمللی بزند.
آمریکا بیش از ۲۰۰۰ سازمان غیردولتی در عراق را پشتیبانی و تأمین مالی میکند. بیشتر این سازمانها در خدمت طرحهای آمریکا برای ایجاد بیثباتی در عراق هستند و بذر اختلافات فرقهای را میکارند تا ساختار و بافت اجتماعی آن و تمامیت ارضی این کشور را از بین ببرند.
تمام موشکهایی که به سمت منطقه سبز بغداد شلیک شدند، هیچ صدمهای به سفارت آمریکا وارد نکردند و همچنین به یک کارمند آمریکایی آسیب نرساندند. این در حالی است که یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور از یک پایگاه نظامی در عراق به پرواز درآمد و سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و ابو مهدی المهندس، نائب رئیس حشد شعبی را ترور کرد. آیا این جنایت به معنای نقض هنجارها، قوانین بینالمللی و حاکمیت یک کشور عضو سازمان ملل نیست؟ چه کسی میتواند به ما تضمین دهد که این نقشه ترور در سفارت آمریکا در بغداد کشیده نشده است؟
این سفارتخانه نماینده کشوری است که به عراق حمله و آن را اشغال کرده و همچنین میلیونها تن از شهروندان آن را به قتل رسانده است. سفارت واشنگتن در بغداد در اصل نباید در خاک پاک این کشور وجود داشته باشد، چراکه نشانه استکبار، سهمخواهی فرقهای و تمامی توطئهها برای نابودی عراق و نهادهای ملی آن است.
اگر سفیر آمریکا و جاسوسهای او تصمیم به فرار به اربیل و بستن لانه جاسوسیشان در بغداد بگیرند، جای تأسف ندارد. آنها لعن و نفرین را به همراه خودشان به اربیل خواهند برد و هیچگاه در امان نخواهند بود، به ویژه پس از آنکه پامپئو رئیس جمهوری عراق را تهدید به گرفتن انتقام از کسانی کرد که سفارتخانه واشنگتن را هدف قرار میدهند.
آمریکا قبل از صحبت درباره قوانین و معاهدات بینالمللی باید رسماً عذرخواهی کند و تریلیون دلار غرامت برای جبران گناهانش به خانواده قربانیان، یتیمان و زنان بیوه در عراق پرداخت کند.
مقاومت عراق در سال ۲۰۱۱ آمریکا را ناگزیر کرد که در نهایت سرافکندگی تمام نیروهای خود را از این کشور خارج کند و بدون تردید واشنگتن را مجبور به خارج کردن نیروها و جاسوسان باقی ماندهاش از خاک این کشور میکند؛ زیرا حضور آمریکای اشغالگر که خاک عراق را نجس میکند، خوشایند عراقیها نیست.
انتهای پیام