تسلیتی برای درگذشت سیدمحسن حبیبی

روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در پیامی درگذشت سیدمحسن حبیبی، معمار، شهرساز و داور جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را تسلیت گفت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در متن این پیام آمده است: «‌بی‌شک ضایعه از دست دادن مرحوم حبیبی که سال‌ها حضور در عرصه مهندسی و کار و مطالعه بر روی معماری و شهرسازی ایران از او شخصیتی ماندگار ساخته بود, برای جامعه‌ دانشگاهی و معماری ایران فقدانی بزرگ و جبران‌ناپذیر است.

همراهی و همکاری دل‌گرم‌کننده زنده‌یاد حبیبی در داوری «جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» در طول سال‌های گذشته، اندوه این خبر را تلخ‌تر کرده است و ما را از گنجینه آموخته‌ها و تجارب عمیق نظری و عملی آن مرحوم بی‌نصیب کرد.

روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درگذشت سیدمحسن حبیبی را به ‌خانواده محترم ایشان و دوستان آن زنده‌یاد تسلیت می‌گوید و از درگاه خداوند کریم برای روح بلند ایشان شادی و علو مرتبه مسألت می‌کند.»

سیدمحسن حبیبی در سال ۱۳۲۶ در کرمانشاه متولد شد و پس از گرفتن دیپلم متوسطه در سال ۱۳۴۴ در این شهر، وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و در دو رشته معماری و شهرسازی درجه کارشناسی ارشد خود را گرفت.

او در سال ۱۳۶۰ از رساله دکتری خود با عنوان «ترکیب شهری از شهر سنتی به شهر نوین» در دانشگاه پاریس دفاع کرد. او سال‌ها استاد شهرسازی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۸۱ از وی به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران تجلیل شد.

سیدمحسن حبیبی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدیریت گروه و ریاست دانشکده و پردیس هنرهای زیبا، سمت‌های اجرایی و مشورتی متعددی را بر عهده داشت.

از آثار او می‌توان به «مسکن حداقل»، «الگوی ساخت مسکن در شهرهای خوزستان»، «مسکن و معلولین»، «اصول و ضوابط طراحی منطقه»، «استخوان‌بندی شهر تهران»، «سرانه کاربری‌های شهری»، «مرمت شهری»، «اطلس کلانشهر تهران»، «قصه شهر، تهران، نماد شهر نوپرداز ایرانی ۱۲۹۹–۱۳۳۲»، «شرح جریان‌های فکری معماری و شهرسازی در ایران معاصر»، «از شار تا شهر (تحلیلی تاریخی از مفهوم شهر و سیمای کالبدی آن، تفکر و تأثر)»، «مکتب اصفهان، زبان طراحی شهری در شهرهای کهن»، «قصه شهر»، «خاطره شهر»، «میدان بهارستان، تجربه نووارگی در فضای شهری ایرانی»، «منطقه چیست؟»، «معماری بازسازی در فرانسه»، «فضای شهری و معلولین»، «شهرسازی: واقعیات و تخیلات» و «فناوری گنبد میراث فرهنگی» (ترجمه) اشاره کرد.

سیدمحسن حبیبی در روز یکشنبه (ششم مهرماه ۹۹) درگذشت. 

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99070805781
  • خبرنگار : 71626

برچسب‌ها