"تحلیف مردمی"؛پنجاهمین روز اعتراضات در بلاروس/لوکاشنکو به ماکرون:دو سال قبل باید استعفا می‌دادی

ده‌ها هزار معترض در هفتمین هفته متوالی از اعتراضات علیه لوکاشنکو دست به راهپیمایی زده و خواستار برکناری وی شدند و پلیس نقابدار هم به بازداشت معترضان و استفاده از گاز اشک‌آور و شلیک نارنجک صوتی اقدام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معترضان در عین راهپیمایی در مینسک و سایر شهرها فریاد می‌زدند "متقلب" و "سوتلانا رئیس جمهوری ماست". وزارت کشور بلاروس اعلام کرد، دست‌کم ۲۰۰ تن در جریان این راهپیمایی‌ها بازداشت شده‌اند.

برخی این اعتراضات را "تحلیف مردمی" برای سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر اپوزیسیون دانستند که پس از انتخابات ۹ اوت ریاست جمهوری در این کشور و پیروزی مجدد الکساندر لوکاشنکو در آن از بلاروس گریخت.

پلیس ضد شورش مردم را به داخل خودروهای پلیس کشانده و چندین ایستگاه مترو تعطیل شده و اینترنت موبایل با اختلال روبرو شده است.

خبرگزاری تاس نیز گزارش کرد، پلیس اعلام کرد از گاز اشک‌آور و نارنجک صوتی برای متفرق کردن معترضان «نافرمان و سرکش» در شهر گومل، واقع در شرق بلاروس استفاده کرده است.

تصاویر رسانه‌ محلی نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی نقابدار یک ماده را از داخل یک قوطی به صورت‌های معترضان در گومل اسپری می‌کنند در حالیکه معترضان به آنها "فاشیست" می‌گویند.

همچنین یک گروه از هکرهای انانیمس انتشار داده‌های مربوط به افسران پلیس را که در سرکوب معترضان از زمان برگزاری انتخابات دست داشتند، آغاز کرده است. روز یکشنبه، این گروه اطلاعات بیش از ۱۰۰۰ افسر پلیس در گومل را در اقدامی انتقام‌جویانه بابت رفتار خشونت‌طلب آنها علیه معترضان منتشر کرد.

لوکاشنکو اتهام تقلب انتخاباتی را رد کرده و روز چهارشنبه در مراسمی بدون اعلام قبلی سوگند یاد کرد و با این کارش باعث خشم و عصبانیت بیشتر معترضان و محکوم شدن از سوی اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس شد.

لوکاشنکو در واکنش به صحبت‌های اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم که گفته بود دیگر جایی برای رئیس جمهوری بلاروس نیست و او باید برود، گفت: بر اساس منطق ماکرون، او نیز باید دو سال قبل در زمان اعتراضات جلیقه زردها بابت عدالت اقتصادی و اعتراضات گسترده‌ای که فرانسه را در بر گرفت، از سمتش استعفا می‌داد.

لوکاشنکو گفت:‌ من به عنوان یک سیاستمدار باتجربه می‌خواهم به ماکرون توصیه کنم که به فکر امور داخلی کشور خودش باشد.

روسیه نیز اعلام کرد، تصمیم اتحادیه اروپا در عدم به رسمیت شناختن لوکاشنکو به عنوان رئیس جمهوری مشروع بلاروس بر خلاف قوانین بین‌المللی است و به مداخله غیرمستقیم در امور این کشور شباهت دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99070704808
  • خبرنگار : 71129