به گزارش ایسنا، مراسم «چهل کتاب ، چهل سال پایداری» با حضور مهندس سعید اوحدی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، دکتر سیماسادات لاری، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، امیر سرتیپ حبیب بقایی، فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش هم اکنون در سالن شهید رسول زاده بنیاد شهید برگزار شد.
در این مراسم که حجتالاسلام شیرازی نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه، امیرسرتیپ فرجالله براتپور لیدر عملیات حمله به اچ ۳ در دوران دفاع مقدس، امیرسرتیپ بقایی،دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله کرونا در تهران بزرگ، نویسندگان و فعالان فضای مجازی و خانوادههای شهدای خلبان نیز حضور داشتند از نویسندگان و فعالان فضای مجازی و خانواده معظم شهدا قدردانی شد.
در این مراسم «حمیده پیاهور» همسر شهید امیر سرلشگر خلبان منصور ستاری، «منیرهالسادات اردستانی» همسر شهید امیر سرلشگر خلبان مصطفی اردستانی، «پروانه سلجموسوی» همسر شهید امیر سرلشگر خلبان علیرضا یاسینی، «محمد بابایی» فرزند شهید امیر سرلشگر خلبان عباس بابایی، «آرش خلعتبری» فرزند شهید امیر سرلشگر خلبان حسین خلعتبری، «فرجالله شوشتری» فرزند شهید سردار سرلشگر نورعلی شوشتری به عنوان خانواده شهدا مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین «سعید علامیان»، به عنوان نویسنده ۲۲ عنوان کتاب و نویسنده پیشکسوت و عضو کمیته کارشناسی کتاب نشر شاهد، «مصطفی محمدی تمنایی» به عنوان نویسنده حدود ۴۰ عنوان کتاب، «دکتر ناصر پروانی»، نویسنده ۱۵ عنوان کتاب از جمله «مردانی حوالی خورشید»، و امیر سرتیپ حبیب بقایی «صاحب خاطرات کتاب «مردانی حوالی خورشید» تقدیر شدند.
افزون بر این، در برنامه «چهل کتاب، چهل سال پایداری» از امیرسرتیپ جانباز عباس طایفه، مدیر ماهنامه جانباز ، «سید پویان حسینی»، فعال فضای مجازی به مدت ۱۵ سال و مدرس دانشگاه و «دکتر سید روحالله لطفی» به عنوان فعالان فضای مجازی در عرصه دفاع مقدس قدردانی شد.
فهرست تازههای «نشر شاهد» که شامل ۴۰ اثر میشود:
۱. وصیت نامه کامل شهدای استان یزد/ دکتر اکبر اشرفی/ دفتر اول/ مستند
۲. وصیت نامه کامل شهدای استان اصفهان/ دکتر مظفر چشمه سهرابی/ دفتر اول/ مستند
۳. وصیت نامه کامل شهدای استان آذربایجان غربی/ دکتر حسین شریفی/ دفتر اول/ مستند
۴. وصیت نامه کامل شهدای استان هرمزگان/دکتر کیانوش کیانی/ دفتر دوم/ مستند
۵. وصیتنامه کامل شهدای استان مازندران/ دکتر کیانوش کیانی/ دفتر اول/ مستند
۶. فریاد برائت (خلاصه متن پیامهای امام خمینی ره)/ معاونت فرهنگی و آموزشی/ به مناسبت ایام حج
۷. سُمبات/مصطفی محمدی تمنایی/ داستان نوجوان
۸. عزیز (درباره شهید چمران)/ شهریار زمانی/ داستان
۹. من محمد علی رجایی/ داود بختیاری دانشور/ مجموعه داستان درباره شهدای دولت برای نوجوان و جوان
۱۰. آن سوی شب/ داود بختیاری دانشور
۱۱. اینجا چه میکنی گل سرخ/ اصغر فکور
۱۲. پرنده ای که با قفس پرواز کرد/ احمد عربلو
۱۳. نه روز بود نه شب/ نرگس آبیار
۱۴. راز مدرسه ما/ حسین نیری
۱۵. سفرنامه کفشهای پاره/ محمدکاظم مزینانی
۱۶. نور، صدا، پرواز/ علی اکبر عسگری
۱۷. مردی به رنگ پرتقال/ عزتاله الوندی
۱۸. سقوط در سکوت/ ابراهیم زاهدی مطلق
۱۹. پرندهای که تبعید شد/ علی اکبر ولایتی
۲۰. سرباز ته صف/ فریدون ولایی/ مجموعه نمایشنامههای منتخب وبرگزیده مسابقات سراسری نمایشنامه نویسی ایثار
۲۱. آخرین باران بهاری/ محسن عظیمی
۲۲. بال و پر چکاوک/ سید مرتضی هاشم پور
۲۳. حماسه سازان سرزمین سرخ/ علی میرزا عمادی
۲۴. روز هفدهم آذر پنجاه و نه/ ندا ثابتی
۲۵. سحابی شبیه پروانه/ محسن پاکدامن
۲۶. عذرای سرخ/ فرزانه رحیمی
۲۷. فراموشی/ احسان روحی
۲۸. هفت روز از تیر شصت/ کامران شهلایی
۲۹. نان و حلوا/ رامین کهن
۳۰. پذیرایی زیر شلاق کش باران/ مهدی صالحیار
۳۱. نوبت یعنی بعدی/ مرتضی شاه کرم
۳۲. مقتل ماهی سرخ/ مرجان موسی نژاد
۳۳. خاطرات خانهای که نیست/ کامران شهلایی
۳۴.آنها به اسب ها شلیک می کنند/ وحید درویشی
۳۵. عروس برفی - دختر آفتاب/ بهنام میرزایی - محبوبه نصیرفر
۳۶. به دنبال رنگین کمان - راز گل زرد/ منصور خلج - علیرضا نوروزی
۳۷. سردار نبرد (درباره شهید نورعلی شوشتری)/ مصطفی محمدی تمنایی/ داستان
۳۸. دختر میرزا علی آقا/ مصطفی محمدی تمنایی/ داستان نوجوان
۳۹. بولوت (چاپ دوم)/ مصطفی محمدی تمنایی/ رمان بزرگسال
۴۰. مردانی حوالی خورشید (خاطرات شفاهی امیر سرتیپ خلبان حبیب بقائی)/ دکتر ناصر پروانی/ خاطره.
دراین مراسم،یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:نباید تصور کنیم مضامین دفاع مقدس تکراری است. دشمنان میخواهند با تبلیغات منفی،تفکر امامین انقلاب را تخریب کنند و وظیفه ما ایستادگی در مقابل چنین توطئههایی است.
وی همچنین گفت:ویژگیهای عاشورا در دوران دفاع مقدس هم تبلور یافت بنابراین باید بیش از پیش در راستای ترویج فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس گام برداریم.
در ادامه، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت:موفقیتهای امروز مرهون ایستادگی شهیدان است و امروزه کادر درمانی به تاسی به شهیدان و ایثارگران دفاع مقدس در مقابل سختیهای ناشی از شیوع ویروس کرونا تابآوری دارند و به هموطنان خدمت میکنند و همه ما باید یاور آنها در این راه باشیم. این تلاشهای به نوعی سرمایه اجتماعی محسوب میشوند و رسالت اهل هنر به تصویر کشیدن این سرمایه اجتماع است.
در ادامه،امیر سرتیپ بقایی فرمانده اسبق نیروی هوایی ارتش با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دوران دفاع مقدس به ویژه سرلشکر شهید منصور ستاری بخشی از حماسههای نیروی هوایی در جنگ تحمیلی را بیان کرد و گفت: نیروی هوایی صنعت نفت را زنده نگه داشت.
مهندس سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، بهویژه شهدای هشت سال دفاع مقدس، گفت: جنگ اگرچه در ظاهر ویرانی و خرابی داشت، اما به فرموده حضرت امام (ره)، باطن آن نعمت عظیمی بود. هشت سال دفاع مقدس ما بزرگترین تحول تاریخی عالم بشریت بعد از واقعه عاشورا و کربلا در طول تاریخ است و گنجینههای بزرگی در باطن خود دارد که هرکسی بسته به توان و همّت خود میتواند از آن برداشت کند.
وی با تأکید بر لزوم نگارش کتاب و حفظ مکتوبات و اسناد شهدا و هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: امروز از هفته دفاع مقدس و تاریخ آن گفته میشود و مقام معظم رهبری در سخنرانی روز اول هفته دفاع مقدس به موضوع تحریف بهعنوان یک موضوع جدی در تاریخ دفاع مقدس اشاره فرمودند، نگاه ما هم به کتاب و حفظ آثار دوران دفاع مقدس، استمرار به نگرش و ورود در تاریخ دفاع مقدس، برای قرار گرفتن در مسیر بصیرت و شناخت است.
اوحدی ضمن بیان اینکه حضرت امیرالمؤمنین (ع) در کلام بسیار زیبایی بهترین روایتگر و ابزار برای حدیثگویی تاریخ را کتاب میدانند، عنوان کرد: امروز با تلاش عزیزان نشر شاهد و با پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاهد رونمایی از ۴۰ اثر درباره شهدا و دفاع مقدس هستیم. خداوند نعمت بسیار بزرگی بهعنوان دفاع مقدس به ما هدیه کرده است و هرچقدر زمان میگذرد، دریچههای عظیمتری از دفاع مقدس بر روی ما باز میشود.
وی افزود: شهدا و ایثارگران با همه توان و جان خود جنگیدند و شهید و جانباز و اسیر شدند و سالهای سختی را به عشق اسلام و میهن اسلامی سپری کردند و امروز رسالت تاریخی روایتگری و حفظ تاریخ دفاع مقدس برعهده ما است و امیدواریم بتوانیم روایتگر ایثار این عزیزان باشیم.
معاون رییس جمهوری در ادامه گفت: امروز به برکت فرهنگ ایثار و شهادت شاهد تحول عظیمی در میان کادر درمان و سلامت هستیم. امروز در کشورهای مختلف شاهد تحصن کادر درمان و پزشکان در شرایط سخت کرونا هستیم و میگویند از وضعیت خسته شدیم اما در کشور ما پرستاران و پزشکان بالای سر بیماران خود تحصن و اعلام کردهاند تا سلامت بیماران، بیمارستانها را ترک نمیکنند که این فرهنگ را در هیچ جای دنیا نمیبینیم.
اوحدی در پایان با بیان اینکه باید در حوزه مدافعین سلامت هم کارهای بزرگی شود، اظهار کرد: ۴۰ اثری که امروز رونمایی شد، شروع خوبی است، خوشبختانه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۲ میلیون اثر از شهدا و ایثارگران جمعآوری شده که ۹ میلیون سند دیجیتال آماده بهرهبرداری است و میتواند در اختیار دستگاهها و پژوهشگران مختلف قرار گیرد.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست ضمن اشاره به نقش حساس نیروی هوایی کشور در پیروزی انقلاب اسلامی و پیروزیهای دفاع مقدس و مدافعان سلامت از زمان دفاع مقدس تاکنون، عنوان کرد: بحث دفاع مقدس یک بحث تاریخی و تمام شده نیست. اینگونه نیست که هشت سال اتفاق افتاده و تمام شده باشد؛ بلکه یک پرونده در جریان است، برای زنده و در جریان نگهداشتن این رویداد هم درحوزههای مختلف فرهنگ و هنر تلاشهای قابل توجهی رخ داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان اینکه مکتوبات سهم قابلتوجهی از روایتگری جنگ را دارند، عنوان کرد: امروز خوشبختانه در عرصه مکتوب دفاع مقدس شاهد اتفاقات خوبی هستیم؛ هرچند هنوز به قله نرسیدهایم، اما حرکت را خوب شروع کردهایم و توانستهایم کتابهای زیادی در حوزه دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت تهیه و منتشر کنیم که میتواند توشه بزرگی برای آینده ایران باشد.
صالحی با اشاره به اینکه در 40 سال گذشته 13 هزار و 600 عنوان کتاب در حوزه شهدا و دفاع مقدس منتشر شده است، عنوان کرد: در 6 ماه گذشته هم تألیفات این حوزه رکورد سالهای گذشته را شکسته است که البته چون در چهلمین سال دفاع مقدس هستیم، این رکورد طبیعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان اینکه جریان نشر و اهل قلم در این 40 سال گذشته از دفاع مقدس، بهخوبی به سهم و مسئولیت خود واقف بوده است، اضافه کرد: در حوزه اسناد، در شاخههای مختلف کارهای قابل توجهی انجام شده است؛ یکی از این حوزهها وصیتنامههای شهداست که اهتمام خوبی به آن صورت گرفته است. شاخه دیگر حوزه نشر مکتوب، حوزه خاطرات شهدا است که مجموع خاطرات مکتوب این حوزه یک گنج قابلتوجه برای تاریخ دفاع مقدس ساخته است.
وی دو حوزه داستان و شعر دفاع مقدس را از دیگر شاخههای نشر مکتوب دفاع مقدس خواند و افزود: در حوزه داستان هم در عین اینکه هنوز باید کارهای زیادی انجام دهیم، اما اتفاقهای خوب هم کم نیست. در حوزه شعر دفاع مقدس هم چون خود دفاع مقدس ترکیبی از حماسه و عرفان است، شاهد شکلگیری یک ژانر جدید با ترکیب حماسه و عرفان و خیال و واقعیت هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید به توجه به حوزه پژوهش دفاع مقدس، اظهار کرد: اگر میخواهیم دفاع مقدس تحریف نشود، باید به حوزه پژوهش دفاع مقدس اهتمام بیشتری شود.
صالحی در پایان ضمن تاکید بر اینکه دفاع مقدس در هشت سال نماند، گفت: اگر راویان دفاع مقدس نبودند، هشت سال دفاع مقدس در همان هشت سال باقی میماند یا با تحریف و روایتهای دیگری به دست ما و نسل آینده میرسید.
انتهای پیام