رحمان منوچهری، بازنشسته فرهنگی در شهر کردکوی است. ۱۰ سال از همکاری او با نیروهای هلالاحمر در پیدا کردن افراد گمشده در جنگلهای این شهرستان میگذرد. او طی این سالها در عملیات جستجو بیش از ۳۰ کوهنورد، دوچرخهسوار و پاراگلایدر سوار حضور داشته است.
یکی از موارد گمشدنهای خبرساز امسال «سها رضانژاد» بود که این کوهنورد با کمک سه نفر از همراهانش، بعد از چندین روز موفق به کشف پیکر آن شدند.
او از زمان اعلام خبر گمشدن «معین شریفی» شهروند کردکویی در جنگلهای این شهرستان هم در عملیات جستجو حضور داشته، عملیاتی که هنوز به نتیجه نرسیده است.
این کوهنورد با سابقه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اغلب موارد گمشدگی افراد در جنگل، شبها به ما اطلاع داده میشود و با توجه به شناختی که به منطقه داریم، عملیات جستجو را از همان شب آغاز میکنیم. علت بیشتر گمشدگیها در جنگل این است که افراد فکر میکنند با یکبار طی مسیر، کاملاً با راه آشنایی دارند، درحالیکه در جنگل هر لحظه امکان مه گرفتگی و گم کردن مسیر وجود دارد.
منوچهری با اشاره اینکه طی این سالها تنها مورد گمشدگی که فرد جانش را از دست داد «سها رضا نژاد» بود، در خصوص علت طولانی شدن عملیات جستجو او، گفت: تمام نقاطی که سها در آنجا گمشده بود را به همراه کوهنوردان و نجاتگران منطقه بررسی کرده بودیم. تنها یک نقطه را بررسی نکردیم و علتش هم این بود که به ما اعلام کرده بودند این نقطه قبلاً توسط تیم دیگری جستجو شده است. روز بیست و هشتم جستجو بود که تصمیم گرفتیم خودمان این نقطه را بررسی و پاکسازی منطقه را کامل کنیم. در این روز به همراه احمد قاسمی، سیدرضا عقیلی و احمد تیموری به این نقطه بسیار صعبالعبور در پاییندست آبشار جهاننما رفتیم و در همانجا هم با پیکر سها روبهرو شدیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر نیروهایی که به آن نقطه رفته بودند، پاییندست آبشار را بهخوبی جستجو میکردند، در همان روزهای اول پیکر سها پیدا میشد و اینقدر عملیات جستجو طولانی نمیشد. البته با توجه به صعبالعبور بودن منطقه، کار جستجو آن نقطه بسیار مشکل بود.
این کوهنورد در ادامه با اشاره به گمشدن «معین شریفی» در جنگل کردکوی، گفت: خبر گمشدن معین سهشنبه شب به ما اعلام شد و بلافاصله به همراه چند نفر از نجاتگران به محل رفتیم. در ابتدا چون مسیری که او پیادهروی میکرد محل تردد خودرو بود و احتمال تصادف وجود داشت، طول مسیر جاده را بررسی کردیم اما به چیز مشکوکی بر نخوردیم.
منوچهری بیان کرد: تاکنون که بیش از ۱۲ روز متوالی از عملیات جستجو میگذرد، اثری از او در جنگل پیدا نشد. طی این مدت تمام نقاط صعبالعبور منطقه از جمله درهها، گودالها، غارها، فضای داخل درختان کهنسال، رودخانهها و ... بررسی شد.
وی گفت: یکی از عملیاتهای پیچیدهای که این مدت انجام شد، جستجو در دره منطقه خیابانک در نزدیکی محل پارک خودروی معین بود. با کمک تعداد زیادی از کوهنوردان و نجاتگران شیب بسیار تند ۵۰۰ متری این دره را به سمت پایین جستجو کردیم.
منوچهری در ادامه گفت: خانواده معین اعلام کردند که او مسیر فرعی را برای پیادهروی انتخاب نمیکرد و در طول جاده اصلی به طرف درازنو پیادهروی میکرد. با این وجود تمام مسیرهای فرعی را به فاصله چندین کیلومتر نه یک بار یا دوبار، چندین بار جستجو کردیم.
وی گفت: نقطهای در جنگل کردکوی وجود ندارد که جستجو نکرده باشیم لذا با توجه به اقدامات صورت گرفته طی این مدت به نظر من احتمال اینکه معین در جنگل باشد، خیلی کم است. با این وجود همچنان نیروها در منطقه حضور دارند و هر نقطهای که مشکوک اعلام شود را جستجو میکنند.
وی بیان کرد: جنگل از نظر مردم پیچیده است ولی از نظر ما بهعنوان نیروهای متخصص که جنگل را بهخوبی میشناسیم، چنین پیچیدگی با توجه به وسعت منطقه وجود ندارد.
منوچهری خاطرنشان کرد: نیروهای امدادی ۱۲ روز پشت سر هم در حال جستجو هستند و با وجود خستگی که قطعاً با توجه به راهپیمایی در مسیرهای صعبالعبور بر تن دارند، به خاطر احساس همدردی و کمک به خانواده این جوان تا زمانی که به نتیجهای نرسند، پای کار هستند. در عملیات جستجو معین نیروهای بسیاری از شهر و روستاهای اطراف و حتی خانمها همکاری داشتند.
وی گفت: کار جستجو در جنگل با توجه به سختیهای آن، نیاز به نیروی متخصص دارد که آن هم به تعداد کافی در این شهرستان وجود دارد. نیروهای بومی منطقه آمادگی آن را دارند هر نقطهای که تشخیص داده شود را با توجه به آشنایی کاملی که به منطقه دارند، جستجو کنند. در این عملیات منطقهای وجود ندارد که جستجو نشده باشد.
منوچهری به کسانی که قصد پیاده در جنگل و کوهستان را دارند توصیه کرد به هیچوجه تنهایی این کار را انجام ندهند و پیش از حرکت نیز حتماً مسیرشان را به دوستان یا آشنایان خود اطلاع دهند.
انتهای پیام