به گزارش ایسنا، دکتر رضا آرین، عضو هیات علمی گروه شیمی دانشکده علوم و مدیر تحقیق و توسعه یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در برج فناوری دانشگاه امیرکبیر رهاسازها را مواد شیمیایی دانست که در گروه افزودنیهای صنعت لاستیک جا دارند و افزود: افزودنیهای صنعت لاستیک گروه گستردهای از مواد شیمیایی هستند که در صنایع دارای قطعات لاستیکی نظیر تایرسازی، خودروسازی، صنایع دریایی و کشتیسازی، تجهیزات پزشکی، صنایع الکترونیک، صنایع هواپیماسازی، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع دفاعی کاربرد دارند.
وی افزود: این شرکت در حال تولید رهاسازهای پلیمری دارای ساختار غیرسیلیکونی که دوستدار محیط زیست و قابل حل در آب هستند، است. این رهاسازها در تولید شیلنگهای شکلدار لاستیکی (شیلنگهای هیدرولیک) بر پایه پلیمرهای استانداردی نظیر EPDM, NBR, SBR, NR و همچنین برای پلیمرهای سیلیکونی و فلوروکربنی به کار میرود و با قدرت بالای رهاسازی مانع از هر گونه صدمه و خوردگی در سطح داخلی شیلنگهای هیدرولیک میشود.
آرین خاطر نشان کرد: بنابر آمار جهانی، تولیدات لاستیکی در آسیا پسیفیک تا سال ۲۰۲۳ با رشد بالایی همراه است و بازار افزودنیهای صنعت لاستیک نیز متعاقب این موضوع روبه رشد خواهد بود، از طرفی بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، افزودنیهای صنعت لاستیک تماما وارداتی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر گفت: با توجه به اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته واردات مواد شیمیایی با مشکلات زیادی روبرو شده که این مساله باعث ایجاد مشکلات فراوان برای صنایع لاستیک و تایر با توجه به نیاز مبرم این صنایع به افزودنیهای صنعت لاستیک شده است.
وی با تاکید بر اینکه تولید این دسته از مواد شیمیایی علاوه بر دانش فنی بالا و تجهیزات پیشرفته در زمینه تحقیق به نیروی انسانی متخصص و با تجربه نیز نیاز دارد، بیان کرد: به همین دلیل تاکنون شرکتهای انگشتشماری در کشور در این حوزه فعال شدهاند. استفاده از ظرفیتهای زیرساختی و انسانی موجود در دانشگاهها راهکار مناسبی برای شرکتهای دانشبنیان جهت فعالیت در این زمینه محسوب میشود.
مجری طرح با اشاره به همکاری این شرکت دانشبنیان با هدف بومیسازی و تولید این دسته از مواد شیمیایی، با اساتید چند دانشگاه و بهرهمندی از امکانات چندین آزمایشگاه تخصصی دانشگاهی و واحد تولیدی در پارکهای علموفناوری، اعلام کرد: این شرکت از سال ۱۳۹۶ شروع به تولید رهاسازهای پلیمری محلول در آب با علامت تجاری "آنیکو" کرده است که و در حال انجام تحقیق و توسعه روی چند ماده شیمیایی دیگر در گروه افزودنیهای صنعت لاستیک، بنابر سفارش بازار هدف است.9
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی خاطر نشان کرد: این شرکت کار تحقیق و توسعه بر اساس سفارش صنایع هدف در زمینه افزودنیهای صنعت لاستیک را در برنامه کاری خود دارد تا بتواند نیاز کشور به واردات افزودنیهای صنعت لاستیک و تایر را تا حد امکان مرتفع کند.
انتهای پیام