مریم فیروزی در گفتوگو با ایسنا با بیان این که امسال بیستویکمین دوره اهدای جایزه ترویج علم برگزار میشود، گفت: این جایزه بر اساس طرز تفکری که بنیانگذاران آن داشتند به افرادی اهدا میشود که در طول چند سال گذشته فعالیتهایی در راستای ترویج علم که بیشتر به معنای عمومیسازی علم است، انجام میدهند.
دبیر بیستویکمین جایزه ترویج علم با بیان این که فعالیتهای ترویج علم به اقداماتی گفته میشود که سعی در همگانی کردن علم دارد و مردم را به علم علاقمند کند، اظهار کرد: وقتی مردم به علم علاقمند میشوند به تلاشهایی که موجب نوآوری در عرصه علمی میشود نیز علاقمند میشوند. در اهدای جایزه ترویج علم، افرادی که در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و رسانهای از سطوح ابتدایی تا دانشگاهی در این حیطه فعالیت میکنند را بررسی میکنیم.
وی دربارهی انتخاب برندگان این جایزه گفت: برخی از برندگان جوایز را کمیته جایزه ترویج علم ایران با جستوجو و بررسی انتخاب میکنند و علاوه بر آن، تعدادی هم از طریق فراخوان، مدارکشان را برای ما ارسال می کنند تا توسط کمیته بررسی شود.
دبیر بیستویکمین جایزه ترویج علم ادامه داد: ابتدا سوابق فعالیتهای ترویجی کاندیداها در جلسات کمیته جایزه ارزیابی و سپس در جلسه مشترک کمیته جایزه و هیئت مدیره انجمن ترویج علم نتایج بررسیها نهایی و برندگان انتخاب خواهند شد.
فیروزی با اشاره به این که امسال تاریخ ارسال مدارک به دبیرخانه جایزه ترویج علم ۱۵ مهر ماه است درباره نوع برگزاری این مراسم بیان کرد: امیدواریم تا زمان برگزاری این دوره، شرایط شیوع کرونا بهتر شود تا بتوانیم برنامه مفصلی را که تدارک دیدهایم، به صورت حضوری برگزار کنیم؛ اما با تداوم وضعیت فعلی سلامت مردم مهمتر است و این رویداد به صورت مجازی برگزار میشود.
وی درباره تاریخ برگزاری مراسم اهدای جایزه ترویج علم گفت: بیستویکمین جایزه ترویج علم در هفته ترویج علم(۱۷ تا ۲۲ آبان ماه) به برندگان اهداء خواهد شد. ممکن است برنامهی وسیعتری را در دست داشته باشیم و از هفتهی ترویج علم تا هفتهی پژوهش مراسم و فعالیتهای ترویجی را ادامه دهیم.
فیروزی با اشاره به وجود تمهای خاص برای جشنواره ترویج علم خاظرنشان کرد: یونسکو اهدافی را برای کشورهای مختلف تعیین کرد که هر سال یکی از این محورها به عنوان تم جشنواره در نظر گرفته میشود. در سال گذشته تم ما "شناخت ایران زمین، فرهنگ و اقلیم" بود که چون نوروز سال قبل سیل گستردهای در کشور رخ داد توجه فعالیتهای جشنواره ترویج علم سال گذشته به سیل معطوف بود. تم امسال نیز "شناخت ایران زمین، فرهنگ و اقلیم" است که بنا داریم به "خشکسالی، آتشسوزی جنگلها و زلزله" بپردازیم. در حاشیه روز اهدای جایزه نیز نمایشگاهها و پنلهای تخصصی برگزار میکنیم که اطلاعات دقیقتر آنها در آینده اعلام میشود.
به گزارش ایسنا، در بیستمین دوره جایزه ترویج علم به پاس ۲۰ سال تلاش سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در جهت ترویج علم و تشویق عموم به فعالیت و زمینهسازی برای ارتقای بینش و تفکر علمی در جامعه همزمان با بیستمین سالگرد فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در کنار سایر برگزیدگان بیستمین دوره جایزه تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام