موزۀ شهدای اصفهان؛ از دیروز تا امروز

مدیر موزۀ شهدای بنیاد شهید اصفهان دربارۀ سالن‌ها، غرفه‌ها و اشیاء موجود در این موزه، توضیحاتی را بیان کرد.

احمدرضا صبوری به ایسنا گفت: تا سال ۱۳۷۶ موزه کوچکی از البسه و اشیای مربوط به شهدا در خیمۀ گلستان شهدای اصفهان برپا بود و استقبالی که مردم از این نمایشگاه داشتند موجب شد که سال ۱۳۸۱ یک ساختمان ۹۰۰ متر مربعی در خیابان شمس‌آبادی، جنب ساختمان اداره کل بنیاد شهید اصفهان، به‌عنوان محل دائمی موزه شهدا در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه این موزه شامل دو طبقه و سه سالن و بیش از ۶۰ غرفه است، ادامه داد: در سالنی که نهضت اسلامی نام دارد، مخاطبان ما با افرادی مانند میرزا کوچک خان، سید حسن مدرس و سیدمجتبی نواب صفوی که طی یک‌صد سال اخیر علیه استبداد و استعمار جنگیده و در راه نهضت اسلامی شهید شده‌اند، آشنا می‌شوند.

مدیر موزه شهدای بنیاد شهید اصفهان که دانش آموختۀ رشتۀ تاریخ نیز هست، خاطرنشان کرد: در سالن نهضت امام خمینی (ره) سیر تاریخ انقلاب اسلامی ایران از پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ تا بهمن ۱۳۵۷ به تصویر کشیده شده و در غرفه‌های مربوط به آن هم شهدای پیشگام و همراه نهضت امام خمینی (ره) معرفی شده‌اند.

این جانباز دفاع مقدس، با بیان اینکه سالن سوم این موزه به شهدای دفاع مقدس اختصاص‌یافته، یادآور شد: اغلب غرفه‌های این موزه در اختیار کسانی است که در دهه شصت به شهادت رسیده‌اند و علاوه بر آن، غرفه‌هایی را نیز داریم که مختص سرداران شهید مدافع حرم، شهدای ترور، شهدای اقلیت‌های مذهبی، شهدای زن، شهدای پزشک و... است.

صبوری تصریح کرد: تا سال قبل علاوه بر البسه و دست‌نوشته‌ها و اشیای مربوط به شهدا، اصل وصیت‌نامۀ آنان که اغلب آغشته به خون بود در موزه نگهداری می‌شد اما هم به خاطر انقلاب روحی شدید بازدیدکنندگان و هم به خاطر اینکه از این اسناد در مکانی بهتر نگهداری شود، امسال کپی وصیت‌نامه‌ها را جایگزین کردیم.

مدیر موزه شهدا، نیاز این موزه را بهبود نور و تهویۀ آن دانست و گفت: تا پیش از شیوع کرونا در هفته حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانش‌آموز از موزه شهدا بازدید می‌کردند و امیدواریم که با بهبود شرایط، این موزه دوباره بتواند فرهنگ ناب شهادت را به نسل جدید ایران منتقل کند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99070301990
  • خبرنگار :