این شهرستان به سرزمین اسب، ابریشم و صنایع دستی منحصر به فرد جهانی معروف است پس تصور می شود منطقه ای برخوردار از امکانات باشد.
ولی اگر سری به این منطقه مرزی زده شود متوجه خواهیم شد که محرومیت از در و دیوار این شهرستان ریخته می شود از امکانات بهداشتی، راه مناسب، خدمات آموزشی گرفته تا سایر امکانات و اصلا انگار نه انگار که راز و جرگلان شهرستان بوده و راز مرکز این شهرستان.
آنقدر محرومیت در این شهرستان بالا است که مردم این منطقه حتی از داشتن یک نازل پمپ CNG نیز برای خودروهای خود محروم هستند.
نبود CNG و هزینههای بالایی که بر دوش معلمها و کارکنان راز و جرگلانی است
یکی از کارکنان ادارات در شهرستان راز و جرگلان که اهل بجنورد است و در راز و جرگلان مشغول به کار است، در گفت و گو با ایسنا، گفت: از بجنورد تا شهر راز( مرکز شهرستان راز و جرگلان) دو ساعت زمان را باید طی کنیم تا به مقصد برسیم و مجبور هستیم تا با خودروهای شخصی و با هزینه شخصی خود این مسیر را تردد کنیم.
وی افزود: اما نبود حتی یک پمپ گاز CNG در این منطقه سبب شده تا هزینه های رفت و آمد ما در این مسیر چندین برابر شود.
وی ادامه داد: مردم این شهرستان شاید فقط بین شهرستانی سفر داشته باشند ولی کارکنان ادارات و حتی معلم هایی که به روستاهای این منطقه سفر می کنند مجبور هستند هزینه های بالایی را برای رفت و آمد پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: همین امر نیز موجب شده که کارمند یک اداره ای در این شهرستان با وجود اینکه متاهل بوده و خانواده وی در بجنورد زندگی می کند، ترجیح می دهد تا برای پرداخت کمتر هزینه رفت و آمد، از روز شنبه تا پنج شنبه را در آن شهرستان بیتوته کند و از بعد از ظهر روز پنج شنبه تا جمعه به محل اصلی زندگی خود برگردد.
وی بیان کرد: از سوی دیگر از سوخت CNG در این شهرستان وجود داشته باشد ادارات این شهرستان می توانند هزینه های خیلی کمتری را برای انجام ماموریت های خود به مناطق مختلف این شهرستان پرداخت کنند و حداقل در وجه سوخت صرفه جویی بالایی را برای ادارات به دنبال خواهد داشت.
راز و جرگلان حتی از یک نازل CNG نیز محروم است
یکی از اهالی شهرستان راز و جرگلان نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با گلایه از اینکه حتی این شهرستان از یک نازل پمپ CNG نیز محروم است، گفت: بیشتر مردم این منطقه کشاورز هستند و برای امور کشاورزی خود مجبور هستند تا با خودرو بر سر زمین های کشاورزی بروند که اگر یک جایگاه CNG در این منطقه وجود داشت، مجبور نبودیم تا هزینه خیلی زیادی برای سوخت بدهیم.
وی افزود: برخی از روستاهای نوار مرزی این منطقه تا مرکز شهرستان فاصله زیادی دارد و ما مجبور هستیم تا هزینه های زیادی را برای انجام امور اداری خود پرداخت کنیم تا به شهر راز برسیم.
وی تاکید کرد: اگر این امکان در این شهرستان وجود داشت، حداقل نرخ کرایه ها کمی کمتر می شد.
باک های CNG، نرسیده به شهر راز خالی می شوند
نجاهی بخشدار جرگلان در ادامه در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: برای طی کردن مسیر یکه سعود تا بجنورد که ۱۷۰ کیلومتر راه است برای رفت و برگشت یک خودروی پژو باید هزینه حدود ۱۰۲ هزار تومان پرداخت شود تا سوخت بنزین زده شود اما اگر جایگاه CNG در این منطقه موجود بود فقط حدود ۱۶ هزار تومان برای رفت و برگشت پرداخت می شد.
وی ادامه داد: اگر یک نفر از اهالی روستای یکه سعود بخواهد با خودروی پراید نیز به بجنورد سفر کند باید برای مسیر رفت و برگشت ۸۰ هزار تومان برای پر کردن باک از بنزین هزینه کند که این مقدار با گاز ۱۲ هزار تومان است.
نجاهی با تصریح بر اینکه مردم شهرستان راز و جرگلان از لحاظ اقتصادی از توان مالی خیلی زیادی برخوردار نیستند، گفت: اگر یک جایگاه CNG در قسمت تنگه ترکمن و یا دو راهی راز ایجاد شود تمامی مردم بخش راز، غلامان و جرگلان می توانند از آن بهره مند شوند و هزینه های کمتری را برای رفت و آمد متحمل شوند.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک ترین جایگاه CNG به شهرستان راز و جرگلان در شهر پیش قلعه است که از پیش قلعه تا شهر راز حدود ۸۰ کیلومتر راه است و باک پر شده از CNG در شهر مذکور نرسیده به راز به پایان می رسد.
ارائه اولتیماتوم به سرمایه گذار برای تسریع در انجام کار
حسین پور فرماندار شهرستان راز و جرگلان نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: یکی از مسائل مطرح شده برای ایجاد جایگاه های سوخت در هر منطقه ای موضوع صرفه اقتصادی آن برای سرمایه گذاری است که در آنجا سرمایه گذاری کرده است.
وی گفت: اگر یک جایگاه CNG در این شهرستان و در منطقه دو راهی راز ایجاد شود به طور حتم صرفه اقتصادی را خواهد داشت.
حسین پور افزود: البته چند سالی است که یک سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده تا یک جایگاه CNG را در این منطقه راه اندازی کند ولی هنوز اقدام خاصی از سوی آن انجام نشده است.
وی ادامه داد: به این سرمایه گذار اولتیماتوم نیز داده شده است که در صورت عدم اجرای کار، سرمایه گذار دیگری برای انجام کار معرفی خواهد شد.
این مقام مسئول تاکیدکرد: طی برنامه ریزی های صورت گرفته جایگاه مورد نظر در دو راهی راز خواهد بود تا تمام مردم شهرستان بتوانند از آن استفاده کنند.
وی جمعیت مردم شهرستان مرزی راز و جرگلان را حدود ۶۵ هزار نفر اعلام کرد
ساخت جایگاهی با سه نازل کفاف منطقه را می دهد
شکوری مدیر شرکت نفت خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: هماهنگی های لازم با ادارتی همچون راهداری و حمل و نقل پایانه انجام شده تا یک جایگاه صورت در شهرستان راز و جرگلان ساخته شود.
وی افزود: در این راستا از سوی سرمایه گذار اعلام آمادگی شده تا این امکان را در این منطقه ایجاد کند اما دو سالی است که از آن زمان می گذرد و هنوز کاری انجام نشده است و باید این سرمایه گذار در انجام کارها سرعت ببخشد در غیر این صورت سرمایه گذاران دیگری نیز آماده راه اندازی جایگاه CNG هستند و از آن ها درخواست می شود که وارد عرصه شوند.
شکوری ادامه داد: ساخت یک جایگاه با سه نازل کفاف آن منطقه را خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۹ جایگاه CNG در استان وجود دارد، افزود: این جایگاه ها در حال حاضر با توجه حجم خودروها با ۵۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت هستند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر جایگاه های موجود پاسخ گوی نیاز مردم این منطقه است.
انتهای پیام