کانیبالیسم، از شایعه تا واقعیت

دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه عامل عفونی علت کانیبالیسم(دیگر خواری) نیست، گفت: این اختلال از قبل وجود داشته و عارضه‌ای نیست که به انسان منتقل شود، بنابراین مردم با خیال راحت از مرغ استفاده کنند.

چندی پیش کلیپ‌هایی از دیگرخواری مرغ‌ها در فضای مجازی منتشر شد که همین مسئله ابهاماتی را برای خرید مرغ در ذهن مردم ایجاد کرد، به‌همین دلیل بررسی علمی این موضوع را از زبان یک کارشناس جویا شدیم.

شهاب بهادران در گفت‌وگو با ایسنا با انتقاد از شایعاتی در حوزه صنعت طیور، اظهار کرد: شاهدیم که مسائلی غیر علمی و غیر منطقی در حوزه صنعت طیور مطرح می‌شود که این شایعات در فضای مجازی صحیح نیست و متاسفانه افرادی که اطلاع علمی ندارند به اظهار نظر می‌پردازند.

وی افزود: به‌عنوان مثال می‌توان به موضوع چندین‌ساله هورمون در صنعت طیور اشاره کرد که باید گفت این مسئله صحت ندارد و پروار شدن مرغ‌ها به‌خاطر تغذیه و ژنتیک قوی است، درباره کانیبالیسم(دیگرخواری) نیز باید گفت که این اختلال از قبل وجود داشته و عارضه‌ای نیست که در اثر عفونت به‌وجود آید و به‌عنوان یک بیماری به انسان منتقل شود، بنابراین مردم با خیال راحت از مرغ استفاده کنند.

بهادران به بیان علت کانیبالیسم پرداخت و ادامه داد: تغییر در شرایط محیطی مانند تراکم، نور زیاد و گرسنگی سبب عصبی‌شدن پرنده شده و باعث نوک زدن به یکدیگر می‌شود، گفتنی است که شرایط نامناسب تغذیه‌ای این روزها و کمبود نهاده‌های دامی مانند کنجاله سویا، تامین نشدن پروتئین مورد نیاز و  نمک کم این مسئله را تشدید کرده است و اگر این شرایط حل شود پرنده به آرامش روانی رسیده و این مشکل مرتفع خواهد شد و باید گفت که این موضوع برای سایر پرندگان که در یک مکان و به‌صورت صنعتی تجمع داشته و پرورش می‌یابند ممکن است رخ دهد.

دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشگاه شهرکرد درباره دیگر بیماری‌های شایع در مرغ‌ها بیان کرد: نیوکاسل، برونشیت عفونی، آنفلوآنزا پرندگان و ... در پرندگان از گذشته‌ها وجود داشته، فرم‌هایی از آنفلوآنزا مانند H۹N۲ با بیماری‌زایی کم و H۵N۸  با بیماری‌زایی بالا نیز وجود دارد که خوشبختانه کنترل‌شده و قابلیت انتقال به انسان را ندارند، اما در بسیاری از این بیماری‌ها قدرت سرایت به انسان وجود ندارند و تنها نکته حائز اهمیت پختن کامل مرغ و تخم‌مرغ است.

وی به بیماری مشترک میان انسان و طیور اشاره و تصریح کرد: بیماری سالمونلا که عامل آن باکتری سالمونلوز است شایع نبوده و بیشتر در جوجه‌های کم‌سن با علائمی نظیر ژولیدگی، کم‌اشتهایی و اسهال خود را نشان می‌دهد، در مرغ‌های با سن بالا علائم کمتر و معمولا با اسهال جزئی بروز می‌کند، عامل آن به میزان کم به تخم‌مرغ منتقل می‌شود که با پختن کامل از بین می‌رود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99070100155
  • خبرنگار :