/اختصاص سالانه ۷ میلیارد دلار به واردات دانه‌های روغنی/

پتانسیل بالای خرم‌دره برای کشت کلزا

فرماندار خرم‌دره گفت: سالانه ۷ میلیارد دلار به واردات دانه‌های روغنی در کشور اختصاص داده می‌شود، این در حالی است که کشورمان از پتانسیل بالایی در حوزه کشت دانه‌های روغنی برخوردار است.

حجت محمدی شامگاه دیروز (۲۹ شهریورماه) در جلسه شورای مدیریت بحران شهرستان خرم‌دره با بیان اینکه پارسال یک هکتار از مراتع این شهرستان بر اثر آتش‌سوزی از بین رفت، اظهار کرد: متاسفانه آتش‌سوزی آسیب‌های چند ساله در مراتع و مزارع از خود به جای می‌گذارد.

وی با بیان اینکه آتش‌سوزی در مراتع ممکن است نسل بعضی از حیوانات به‌‍ویژه حیوانات کمیاب را به خطر اندازد، عنوان کرد: اکثر آتش‌سوزی‌ها در مراتع به علت بی‌مبالاتی و عامل انسانی رخ می‌دهد.

این مسئول با تاکید بر اینکه پیشگیری همواره باید در اولویت مدیریت بحران باشد، ادامه داد: تمهیدات لازم برای مدیریت بحران باید قبل از وقوع حوادث اندیشیده شود تا شاهد افزایش خسارت در مواقع بحرانی نباشیم‌.

وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها و تغییر مسیر سیلاب از دلایل عمده افزایش خسارت در زمان وقوع سیل است، بیان کرد: امسال توجه ویژه‌ای به موضوع لایه‌روبی رودخانه‌ها برای جلوگیری از افزایش خطرات سیل وجود دارد.

فرماندار خرم‌دره با اشاره به ضرورت توجه جدی کشاورزان به موضوع برداشت محصولات کشاورزی، یادآور شد: با توجه به احتمال بارش‌های پاییزه دهیاران و جهادکشاورزی باید تلاش کنند کشاورزان را نسبت به برداشت محصول حتی‌الامکان تا ۱۰ مهر ترغیب کنند.

محمدی با اشاره به احتمال پیک دوم کرونا، تصریح کرد: برای مدیریت این دوره نیز همه ارگان‌ها و مردم باید آمادگی لازم را داشته باشند به‌ویژه دهیاران باید تلاش کنند با ارائه آگاهی‌های لازم حتی‌الامکان از شیوع کرونا در روستاها جلوگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه بالاترین میزان بیمه منازل مسکونی روستایی در استان متعلق به خرم‌دره است، ادامه داد: شهرستان خرم‌دره بر اساس پایشی که در مرکز استان انجام شده، بالاترین بیمه منازل روستایی را دارد.

محمدی با اشاره به اینکه خانه‌های شهری هم باید در مقابل حوادث بیمه شوند، ادامه داد: این امر نقش موثری در جبران خسارت احتمالی دارد.

فرماندار خرم‌دره با اشاره به بازگشایی مدارس، یادآور شد: خرم‌دره ۱۳ هزار دانش‌آموز دارد که برای حفظ سلامت آنان همه باید کمک حال آموزش و پرورش باشند  همه باید در کنار تا دانش‌آموزان و فرهنگیان با مشکل مواجه نشوند.

وی با اشاره به اختصاص ۷ میلیارد دلار به واردات دانه‌های روغنی به کشور، اضافه کرد: این در حالی است که کشور ما دارای بهترین پتانسیل برای کاشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا است.

محمدی با اشاره به این مطلب که سالانه در کشت و صنعت بنیاد خرم‌دره ۱۰۰ الی ۲۰۰ هکتار کلزا می‌شود، افزود: جهاد کشاورزی و دهیاران در بحث ترویج کشت اهتمام جدی‌تری داشته باشد، زیرا علاوه بر مصرف آبی کم به صورت تضمینی نیز خرید می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99063022500
  • خبرنگار : 50163