رضا خواجهای ظهر امروز (۲۵ شهریویر) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بافت کالبدی روستاهای استان ضمن برخورداری از ارزشهای معماری همانند سادگی، دارای الگوهای بصری و زیبایی شناختی، انطباق با محیط طبیعی، هماهنگی با عملکرد زیستی و معیشتی، استفاده از مصالح بومآورد و دانش بومی است.
وی افزود: در این میان بافت کالبدی برخی از روستاهای استان به دلیل برخورداری از ویژگیهای خاص معماری، تاریخی و فرهنگی بهعنوان میراثی ارزشمند و بهجای مانده از نیاکان ما به شمار میرود که حفظ و نگهداری آنها از اهمیت فراوانی برخوردار است. از اینرو، انجام اقدام مناسب برای بهسازی و حفظ ذخایر کالبدی و ثروتهای فرهنگی موجود در این روستاها ضرورت مییابد که خوشبختانه بنیاد مسکن استان در این زمینه موفق عمل کرده است.
این مسئول با اشاره به اینکه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهعنوان متولی توسعه کالبدی روستاهای کشور با هدف حفاظت و احیای بافت کالبدی با ایده و راهکارهای نوین و صیانت از اصالت فرهنگی، تاریخی و کالبدی فضایی روستاها، شناسایی، مطالعه، طراحی و اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش را در دستور کار قرار داده، گفت: هدف اصلی طرحهای بهسازی بافت باارزش روستایی، زمینهسازی برای احراز هویت و فراهم کردن امکان نگهداری بافتها و آثار ارزشمند معماری روستایی با احیای بافت کالبدی و با ایده و راهکارهای نوین برای تامین خواستهها، افکار و شیوه جدید معیشت مردم و با احترام خاص به اصالتهای کالبدی و ارتباطات اجتماعی موجود در روستاها است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان تصریح کرد: برخی از سکونتگاههای روستایی به دلیل ویژگیهای محیطی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارای غنایی شگرف در الگو و سبک معماری و هویت و فرهنگ معماری بودهاند، بنابراین بایستی با اجرای طرحهای بهسازی، ارزش این بافتها حفظ شود.
خواجهای با اشاره به تهیه طرح روستاهای دارای بافتهای با ارزش به تعداد ۷ روستا در سطح استان، یادآور شد: در حال حاضر روستای درسجین و قلعه مصوب شده و روستای قوزلو فاز صفر و یک مصوب شده و روستای خورجهان در دست تهیه طرح بوده است. همچنین روستاهای انجلین، جزیمق و لار مصوب دفتر مرکزی بنیاد مسکن بوده و در صورت تامین اعتبار مطالعات مربوطه انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه، حفظ هویت فرهنگی و تاریخی روستا، رونق گردشگری و ایجاد درآمد پایدار در روستاها در احیا و بهسازی بافت با ارزش روستایی از اهمیت ویژهای برخوردار است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در روستاهایی که تحتعنوان بهسازی و احیای بافت باارزش مطرح شده ما شاهد هستیم که معماری بومی احیا شده و ساخت و سازها در آن چارچوبها انجام میشود.
انتهای پیام