سید اصغر مطهری در این جلسه با دادن اولتیماتوم جدی به معدنداران چالوس و مرزنآباد اظهار کرد: باید صدا و مطالبات مردم برای رفع آلودگی رودخانه شنیده شود.
وی با اعلام ضربالاجل یک ماهه به معدنداران، افزود: باید قطعه زمینی برای دپوی رسوبات معرفی و مشخص کنند و واحدهای مستقر در «للِهجار» نیز نسبت به بازچرخانی کامل و خروج پساب به گونهای اقدام کنند که از آخرین و پایینترین واحد تولیدی به بعد هیچ پسابی وارد رودخانه نشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چالوس با بیان اینکه واحدهای مستقر در مسیر پلذغال نباید خروجی به نهر آب و رودخانه داشته باشند، گفت: گرد و غبار ناشی تردد کامیونها در مسیر جاده «للِهجار» باید به طور کامل مهار شود.
وی با تأکید بر اینکه آب منطقهای باید به طور جدی از تخلیه رسوبات پشت سد به بستر رودخانه خودداری کند و صرفاً از طریق لایروبی اقدام به تخلیه رسوبات کند، تصریح کرد: به کارخانه شن و ماسه شهرداری مرزنآباد فرصت یک ماهه داده میشود تا تجهیزات خود را به محلی جدید منتقل کند و تأکید میشود از این پس گشتهای شبانه برقرار خواهد شد تا به صورت نامحسوس عملکرد معدنداران در خروج پساب کنترل شود.
مطهری با اخطار به کارخانهداران و معدنداران شن و ماسه چالوس و مرزنآباد، متذکر شد: در صورت عدم رعایت مفاد این صورتجلسه و مدیریت نادرست در دفع مواد و پسماندهای معدنی باقیمانده و حذف آلودگی رودخانه حفاظت شده چالوس، طبق مصوبه قانونی باید نیم در هزار از مبلغ فروش را به حساب محیطزیست واریز کنند.
وی با اشاره به اینکه پسابهای معدنی باعث نابودی آبزیان و زیست بوم آنها میشوند، گفت: براساس قوانین مختلف، حفظ محیطزیست وظیفهای عمومی تلقی میشود و قوانینی که به دفاع از محیط زیست پرداخته و حد و حدود معدنکاری را مشخص میکنند اصل پنجاهم قانون اساسی و قانون معادن، حفاظت و بهسازی محیطزیست نیز به رعایت حق محیطزیست اشاره دارد.
انتهای پیام