مدیر طرح امنیت غذایی آذربایجان شرقی:

طرح "امنیت غذایی" موجب افزایش ۲۵ درصدی عملکرد محصول در کشت دیم می‌شود

مدیرطرح امنیت غذایی آذربایجان‌شرقی گفت: اجرای طرح امنیت غذایی موجب افزایش ۲۵ درصدی عملکرد محصول در کشت دیم و به تبع آن ارتقای سطح معیشت کشاورزان دیم‌کار می‌شود.

ایرج اسکندری با بیان این‌که طرح امنیت غذایی در ۱۳ شهرستان آذربایجان شرقی در حال اجرا است، گفت: هدف از اجرای طرح امنیت غذایی تنوع بخشی به محصولات دیم، تناوب و حفظ سلامت و رطوبت خاک و توسعه کشاورزی حفاظتی است.

وی افزود: تغییر سیستم کشت به روش حفاظتی از مهم‌ترین دستاوردهای طرح امنیت غذایی است که در این روش شخم زدن زمین حذف، مواد عالی خاک و تنوع گیاهی بیشتر، خاک‌ورزی کم و بستر انتقال طرح در مناطق کشاورزی حفاظتی می‌شود.

وی با اشاره به این‌که باید از این فرصت و ظرفیت در جهت آموزش کارشناسان و کشاورزان و معرفی بذرهای مناسب به کشاورزان بهره گرفت، اظهار کرد: اجرای طرح امنیت غذایی یک فرصت برای توسعه زراعت دیم است که باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

اسکندری اضافه کرد: این طرح در چهار سال گذشته در شهرستان‌هایی از قبیل مراغه، میانه، بستان آباد، هشترود، چاراویماق، ملکان، سراب، هریس، کلیبر و ورزقان اجرایی شده و امسال نیز شهرستان هوراند به جمع آن‌ها اضافه شده است.

وی از بکارگیری ارقام جدید بذر و انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی کشاورزی به مزرعه را از دستاوردهای طرح امنیت غذایی در آذربایجان شرقی برشمرد و ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۰ درصد اهداف طرح در استان تحقق یافته و ما در اجرای آن پنج درصد نیز از برنامه زمانبندی جلو هستیم.

وی تشریح کرد: طرح ارتقای امنیت غذایی در سال زراعی گذشته در ۵۷ هزار هکتار از مزارع گندم، ۷۰۰۰ هکتار مزارع جو و ۵۰۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت صیفی جات اجرا شد و این رقم امسال در حوزه گندم ۱۰ هزار هکتار و در بخش جو ۶۰۰ هکتار افزایش دارد.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، مدیر طرح امنیت غذایی استان، گفت: اجرای طرح ارتقای امنیت غذایی، بودجه مشخصی ندارد و اعتبارات آن در قالب یارانه به کشاورزان و نیز تأمین ادوات کشاورزی برای آنان ارائه می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99062518717
  • خبرنگار :

برچسب‌ها