به گزارش ایسنا، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از جمله طرح های اشتغال حمایتی ذیل برنامه اشتغال فراگیر وزارت کار است که با نقش آفرینی موثر جهاد دانشگاهی و سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان به عنوان نهاد واسط، تسهیلگر و توسعهای به شکل آزمایشی در ۹ استان آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام به اجرا درآمده و اجرای آن تاثیر بسزایی در کاهش بیکاری استانها داشته است.
تعامل با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی مرتبط با اجرای طرح، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی جهت اتصال و تسهیل دسترسی به بازار و فراهم کردن امکان بازاریابی و فروش محصولات خانگی از جمله اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.
به دنبال شیوع کرونا نه تنها بخشهای خدماتی و بسیاری از کسب و کارها تحت تاثیر قرار گرفتند؛ بلکه مشکلات بسیاری برای مشاغل خرد و کوچک به وجود آمد بر همین اساس وزارت کار مصمم شد طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را با توجه به ضرورت بیش از پیش به گسترش مشاغل خانگی در دوران کرونا و به منظور حمایت از اقتصاد خانوارها، تحقق شعار جهش تولید و تبیین جایگاه مشاغل خانگی در دستور کار قرار دهد.
در واقع با توجه به مزیت کسب و کارهای خانگی در دوران کرونا، طرح توسعه مشاغل خانگی از حالت آزمایشی خارج و مقرر شد تا در ۳۱ استان کشور به اجرا درآید.
در همین راستا، ثبتنام متقاضیان مشاغل خانگی در "طرح ملی توسعه مشاغل خانگی" با ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر همزمان با هفته دولت از ششم شهریور ماه آغاز شد و وزارت کار طی فراخوانی از علاقمندان راه اندازی مشاغل خانگی دعوت کرد تا به سامانه http://www.inhb.ir مراجعه و ضمن ثبت درخواست خود، فرم اطلاعات مربوطه را تکمیل کنند.
مهناز امامدادی دبیر ستاد ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی وزارت کار در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت بالای جهاد دانشگاهی در پیاده سازی طرح می گوید: مرحله اول طرح توسعه مشاغل خانگی با هدفگذاری ۲۰ هزار نفر به شکل آزمایشی در ۹ استان به اجرا درآمد که تا پایان شهریور ماه امسال به طور کامل عملیاتی و نهایی خواهد شد و مرحله دوم اجرای طرح با توجه به تجربه موفقی که طی این مدت به دست آمد با ظرفیت ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور عملیاتی خواهد شد.
به گفته وی پس از ثبت نام متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی، جهاددانشگاهی، مشاوره های شغلی لازم را ارائه می کند.
امامدادی از جمله رستههای تحت پوشش طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را فرش و صنایع دستی، صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به جهاد کشاورزی، تجارت الکترونیک و مشاغل فرهنگی و هنری عنوان کرده و می افزاید: در این طرح رشته هایی مدنظر هستند که متناسب با مزیتهای هر استان تعریف و تعیین شده و درآمدزایی بیشتری داشته باشند.
به گفته دبیر ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار، با وجود آنکه ۳۰۰ رشته مصوب مشاغل خانگی در کل کشور شناسایی شده قرار نیست که به هر ۳۰۰ رشته در هر استان پرداخته شود بلکه تمرکز بر رشته ها متناسب با مزیتهای خاص هر منطقه صورت می گیرد.
امامدادی می گوید: متقاضیان مشاغل خانگی که دنبال دریافت تسهیلات هستند باید به سایت وزارت کار و زیرسامانه مشاغل خانگی مراجعه و ثبت نام کنند.
وی کسب و کارهای خانگی را بهترین فرصت اشتغال در منزل عنوان کرده و می گوید: یکی از ویژگی های بارز مشاغل خانگی انجام کار در خانه است و در شرایطی که با بحران کرونا روبه روهستیم مشاغل خانگی می تواند بهترین فرصت برای کاهش ترددها و در خانه ماندن و انجام کار در منزل باشد.
مطابق اعلام دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، بیش از ۸۲ درصد متقاضیان وام اشتغال خانگی زنان هستند که ۴۷ درصد آنها را زنان سرپرست خانواده تشکیل میدهند.
استانداردسازی در حوزه مشاغل خانگی، نظارت میدانی بر طرحها، ساماندهی و ارزیابی مستمر، توسعه بازارهای فروش محصولات خانگی و برگزاری بازارها و بازارچه ها از جمله اقدامات دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در راستای توسعه و حمایت از مشاغل خانگی بوده است.
به گزارش ایسنا، امروزه کشورهای توسعه یافته بخش اعظمی از بازار اشتغال خود را به مشاغل خانگی اختصاص داده و از ظرفیت بنگاههای خرد و کوچک در این خصوص بهره بردهاند؛ بر این اساس انتظار می رود با توجه به اجرای موفق طرح توسعه مشاغل خانگی، نهادینه شدن سهم مشاغل خانگی در اقتصاد کشور را در سال جهش تولید شاهد باشیم.
انتهای پیام