جواد آرینمنش در گفتوگو با ایسنا با اشاره به زمزمههایی مبنی بر فیلترینگ سایر شبکههای اجتماعی در مجلس اظهارکرد: مصوبات مجلس شورای اسلامی معمولا پس از تصویب بایستی به تایید شورای نگهبان رسیده و سپس برای اجرا به دولت ابلاغ شود. برای تسریع در این روند، گاهی رهبر معظم انقلاب در مسائل مهم کشور ورود پیدا کرده و راهکارهای میانبر را برای حل مشکلات اتخاذ میکنند.
وی ادامه داد: چند سالی است که شورایی به ابتکار و با ابلاغ مقام معظم رهبری در کشور تحت عنوان شورای عالی فضای مجازی و به تبع آن مرکزی به نام مرکز ملی فضای مجازی شکل گرفتهاست، این شورا با هدف سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا در حوزهی فضای مجازی به صورت کلی شکل گرفته؛ از کنترل و هدایت محتوا گرفته تا مواجه با شرایط جنگ فرهنگی و هدفمند کردن فضای مجازی .
این فعال سیاسی اصولگرا بیانکرد: در این شورا روسای سه قوه حضور داشته و صدا و سیما، وزیر ارشاد، وزیر اطلاعات، وزیر علوم وتحقیقات، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، فرماندهی سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و اشخاص حقیقی دیگر با ابلاغ رهبری عضو آن شدهاند.
آرینمنش خاطرنشانکرد: فکر نمیکنم نهادی با این همه مسئول از همهی قوا داشته باشیم. هدف این شورا کنترل، ساماندهی و ارتقای امنیت فضای مجازی است؛ همین مسائلی که در مجلس مطرح میشود، به نظر نمیآید اصلا ضرورتی داشته باشد که مجلس شورای اسلامی در این عرصه ورود پیداکند.
وی با اشاره به طرح مساله فیلترینگ گفت: طرح این موضوع در مجلس دقیقا مثل کارهای موازی است که در کمیسیون فرهنگی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی اتفاق میافتد. وقتی چنین شورا و مرکزی وجود دارد که تمام مسئولان تراز اول کشور در آن جمع شده و قدرت اجرایی دارند، مطرح کردن چنین طرح کوچکی در مجلس شورای اسلامی چه محلی از اعراب دارد؟ بنابراین من معتقدم بعد از بررسی درصورت تصویب هم شورای نگهبان به دلیل اینکه نهادی به این منظور از سوی رهبری تعیین شده، بعید است مصوبات مجلس را تایید کند.
این نمایندهی پیشین مجلس با بیان اینکه مردم راههای استفاده از فضای مجازی را تجربه کردهاند، اظهار کرد: درحال حاضر میلیونها نفر متاسفانه با راهکارهایی که برخی مسئولین اتخاذ کردند، مجهز به فیلترشکن شدهاند. افرادی که در گذشته از فیلترشکن استفاده نمیکردند بعد از اینکه شبکههایی مثل تلگرام فیلتر شدند به فیلترشکن روی آوردند.
وی در ادامه گفت: این خود نقض غرض است، هدف این بوده که مردم در فضای سالم حرکت کنند درحالیکه با این کار به سمت استفاده از فیلترشکن رفته و زمینهی استفادهی ناسالم از فضای مجازی را فراهم میکنند، بنابراین اینگونه نیست که در دنیای امروزه با گسترش روزافزون شبکهها و امکانات مجازی، با فیلترکردن اینستاگرام و... محدودیتی ایجاد شود.
آرینمنش در رابطه با راهکارهای جایگزین برای فیلترینگ افزود: به جای این محدودیتها باید مصونیتسازی و ارتقای سواد رسانهای در دستور کار مسئولین و مجلس قرار گیرد.
این فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از سیاست فیلترینگ خاطرنشان کرد: این اقدامات تاکنون در حوزهی فضای مجازی شکست خورده بوده، بنابراین ما به جای اینکه با برخورد، بستن و فیلتر کردن به سمت حل مشکل برویم، باید با ارتقای آگاهیهای جوانان، دانشآموزان، دانشجویان و افزایش سواد رسانهای آنها به این موضوع بپردازیم، چراکه فضای مجازی شمشیر دو لبهای است که هم میتواند در جهت رشد و آگاهی افراد استفاده شود و هم میتواند مخرب باشد، اینکه چگونه از این وسیله استفاده کنند نیازمند ارتقاء سواد رسانهای مردم است.
انتهای پیام