سام کلانتری- فیلمساز سینمای مستند - در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: تفکر عقب ماندهای که بین بخشهای مختلف سینما تفکیک قایل میشود، محکوم به شکست است؛ چراکه سینما، سینماست.
کلانتری با ابراز تاسف از اینکه این اتفاق در روز ملی سینما رخ داده است، افزود: روزی که این گردهمایی برگزار شد، روز ملی سینما و متعلق به تمام بدنه سینماست. اگر قایل هستیم که سینمای ما به روز است و ادعا داریم همگام با دیگر کشورهای صاحب سینما جلو میرویم، باید به یاد داشته باشیم سالهاست در این کشورها فیلمهای مستند در جشنوارههای مختلف در کنار دیگر فیلمها به رقابت میپردازند.
او اضافه کرد: وقتی در روز ملی سینما یکی از مهمترین ستونهای سینمای ما حذف میشود، به هر دلیلی که باشد که البته بهانهپذیر هم نیست، آدمی فکر میکند به کجا داریم میرویم؟!
این مستندساز خاطرنشان کرد: اگر در انجام این قصور، خانه سینما دخیل است، باید پاسخگو باشد، ولی اتفاق بدتر این است که گویی از جای دیگری شکل گرفته که بیشتر شائبهبرانگیز است؛ چراکه گفته میشود این گردهمایی از سوی جشنواره جهانی فیلم فجر برپا شده؛ در حالیکه در همین جشنواره، بخش سینمای مستند وجود دارد و این منطق، خندهدار است؛ چراکه این جشنواره یکی از ارکان خود را حذف کرده است!
کلانتری در ادامه به تشریح بخشی از مهمترین جوایز سینمای مستند در سال گذشته پرداخت و افزود: سال گذشته جایزه کارگردانی را در ایدفا گرفتیم که اهمیتش برای سینمای مستند کمتر از جوایزی همچون اسکار نیست، همچنین سال گذشته نماینده سینمای ایران در اسکار، دو مستندساز بودند، آنها چرا آن شب حضور نداشتند؟ در جشنواره یاماگاتا ژاپن و بسیاری جشنوارههای دیگر که درج نامشان خارج از حوصله این گفت و گوست، نماینده داشتهایم و در بسیاری از این جشنوارهها جایزه گرفتهایم. به طوری که سال گذشته بخش مهمی از اعتبار سینمای ایران در جهان بر دوش سینمای مستند بوده است، ولی هیچ یک از این نمایندگان و برندگان به این گردهمایی دعوت نشدند.
او ادامه داد: میگویند مهمانی است. ایرادی ندارد. هر کس میتواند یک مهمانی برگزار کند ولی وقتی این مهمانی به بهانه روز ملی سینما برپا میشود، حذف بخشی از سینما، توجیهپذیر نیست و عذر بدتر از گناه اینکه میگویند این جشن متعلق به سینمای داستانی بوده که نشانگر عقبماندگی ماست. سینما، سینماست، مستند و داستانی هم ندارد.
سام کلانتری در صفحه شخصی خود نیز مطالبی را در همین زمینه نوشته و ابراز تاسف کرده است که به دلیل نزدیکی به زمان انتخابات، به کمک چهرههای مشهور نیاز است و این در حالی است که کسی مستندسازان را نمیشناسد تا به دلیل تشویق آنان، در انتخابات شرکت کند.
انتهای پیام