به گزارش ایسنا به نقل از انگجت، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه "امآیتی"(MIT) دستگاهی توسعه دادهاند که میتواند حالات خواب افراد را بدون نیاز به دوربین یا حسگرهای چسبیدنی، ردیابی کند.
این دستگاه یک ردیاب دیواری است که "BodyCompass" نام گرفته و با تجزیه و تحلیل سیگنالهای رادیویی که از اشیاء داخل اتاق ساطع میشود، کار میکند.
محققان این پروژه معتقدند، دستگاهی که میتواند حالات خواب افراد را زیرنظر بگیرد، کاربردهای بالقوه زیادی دارد.
به عنوان مثال، از آنجایی که افراد مبتلا به پارکینسون توانایی خود در چرخیدن به در رختخواب را از دست میدهند، این دستگاه میتواند برای پیگیری میزان پیشرفت بیماری آنها مورد استفاده قرار گیرد.
برای تمایز میان سیگنالهای رادیویی که از بدن و اشیاء درون اتاق ساطع میشود، این سیستم روی سیگنالهایی تمرکز میکند که از قفسه سینه و شکم فرد ساطع میشود. به معنای دیگر، قسمتهایی از بدن که به هنگام تنفس تکان میخورند.
پس از آن سیستم BodyCompass وضعیت فرد را تجزیه و تحلیل میکند.
تیم تحقیقاتی پروژه صحت سیستم خود را با جمعآوری ۲۰۰ ساعت اطلاعات خواب از ۲۶ فرد آزمایش کردند. این افراد در ابتدا مجبور بودند روی سینه و شکم خود حسگر نصب کنند. در نهایت، دستگاه توانست وضعیت صحیح بدن فرد را در ۹۴ درصد مواقع درست پیشبینی کند.
در آینده، دستگاه "BodyCompass" میتواند با سایر دستگاهها جفت شود تا افراد وضعیت خواب خود را تغییر دهند.
اگر این اتفاق بیفتد، دستگاه میتواند به افراد مبتلا به صرع کمک کند که در صورت داشتن وضعیت بد خواب، وضعیت خود را تغییر دهند و به تمامی افراد کمک کند که خواب راحت داشته باشند.
انتهای پیام