اهداف اصلی عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی چیست؟

یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به عادی سازی‌های اخیر در روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، تاکید کرد که این کشورها زمانی با واقعیت مواجه خواهند شد که خسارات جبران ناپذیری از سوی سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بر آنان تحمیل شده است.

به گزارش ایسنا، حسن سالاری، کارشناس امور منطقه در یادداشتی در این باره می‌نویسد: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی محسوب نمی شود که اکنون بدین شکل توسط آمریکایی ها و آن رژیم رسانه ای و تبلیغ می شود. روند عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی از سال 1978 با مذاکرات انور سادات رئیس جمهور وقت مصر با رژیم صهیونیستی با امضای معاهده صلح در سپتامبر سال 1978 در کمپ دیوید آغاز شد. در ادامه روند عادی سازی، امضای معاهده صلح با اردن نیز در اکتبر سال 1994 انجام شد. با افتتاح دفتر بازرگانی رژیم صهیونیستی در قطر و سیل صادرات کالاهای اسرائیلی به کشورهای عربی و همچنین سفرهای متقابل پنهانی مقامات و هیات‌های کشورهای عربی به سرزمینهای اشغالی و هیاتها و مقامات رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی، قبح روابط با رژیم صهیونیستی ریخته شد.

از این جهت، بسط روابط با رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی نیست که پیرامون آن مانور داده شود. جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا در خاطراتش ذکر می‌کند که کشورهای عربی به طور جداگانه خواستار عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند اما در نشستهای مشترک خود چیز دیگری می گویند. موضوع عادی سازی روابط کشورهای مرتجع عرب با رژیم صهیونیستی از ده ها سال پیش مورد مذاکره آنها بوده است. حال باید دید که چرا این موضوع در شرایط حاضر بار دیگر از سوی آمریکایی ها مطرح می گردد؟ هدف اصلی طرح عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی از سوی آمریکایی ها:
1_ تحت فشار قراردادن جمهوری اسلامی ایران؛ این سیاست در راستای تحقق سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران مورد ارزیابی قرار می گیرد.
2_ تشکیل جبهه عربی _عبری علیه کشورمان، با هدف تخریب روابط و کاهش نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران در منطقه صورت می گیرد تا فشار سنگینی را روی جبهه مقاومت در منطقه داشته باشد. در شرایط جدید کشورمان باید بصورتی آگاهانه و با تدبیر روند فعلی را مورد پیگیری و رصد بیشتر قرار دهد. این امری بدیهی است که افکار عمومی مردم مسلمان منطقه علیرغم هجمه رسانه ای صهیونیستی و آمریکایی برای قبح زدایی از این عمل به هیچ وجه آن را نمی پذیرند، لذا هراس کشورهای درگیر در پروژه عادی سازی نیز بیش از هر سلاحی همین موضوع افکار عمومی است. سیاست فعال رسانه ای با توجه به ابزارها و فناوری های جدید باید در شرایط کرونایی بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرد. رژیم صهیونیستی غده بدخیم در منطقه غرب آسیا است که متاسفانه با سیاست های سازش برخی از کشورهای غربی به شکل وخیمی رشد کرده و جوارح و اندام کشورهای اسلامی را درگیر ساخته است.
3_هدف مهم دیگر از راه اندازی خط تبلیغاتی ترامپ پیرامون عادی سازی روابط بین کشور های عربی منطقه با رژیم صهیونیستی، بهره برداری انتخاباتی و جذب آرای لابی یهودی در آمریکاست. ترامپ در آستانه ی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای مقابله با رقبای انتخاباتی خود شدیدا به حمایت لابی یهودی و حمایت های رژیم صهیونیستی در منطقه نیاز دارد؛ لذا به نظر می رسد تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا پازل برقراری روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی کامل گردد و یا آنها در این مسیر گام بردارند. البته این عادی سازی در قبال وعده های ترامپ به این کشورها صورت خواهد گرفت، ولی این کشور ها در نهایت بازنده این معامله خواهند بود، زیرا رژیم صهیونیستی در مدت اشغال گری خود نشان داده است که هرگز پایبند تعهدات و توافقات خود نیست. در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات، او اقدام به تحمیل سیاست های قبلی خود بر این کشورها خواهد کرد و تمام وعده های داده شده به یک سراب تبدیل خواهد شد. در صورت عدم پیروزی ترامپ در انتخابات، کسی جوابگوی وعده های ترامپ نخواهد بود؛ بنابر این کشورهای عربی این موضوع را باید به خوبی درک نمایند.
متاسفانه کشورهای عربی زمانی با واقعیت مواجه خواهند شد که خسارات جبران ناپذیری از سوی سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بر آنان تحمیل شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99062216243
  • خبرنگار :