احمد باقری مقدم در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به جایگاه ارزنده و مهمی که رسانه در اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم دارد، اظهار کرد: ایسنا، یکی از خبرگزاریهایی است که من از دوران جوانی برای اطلاع از اخبار و رویدادها به آن مراجعه می کردم که علت آن سرعت خوب و بالای این رسانه در انعکاس رویدادها و همچنین صحت اخبار آن بود. امروز هم خوشحالم که می بینم جوانان با انگیزه و بادانشی در این رسانه به فعالیت مشغول هستند.
هیئت پزشکی ورزشی از هیئت های مادر است
وی در خصوص عملکرد هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان، گفت: هیئت پزشکی ورزشی را می توان یکی از هیئت ها مادر و فدراسیون آن را از فدراسیون های مادر دانست؛ چرا که وظیفه آن پوشش پزشکی و بحث سلامت در ورزش در همه بخش های ورزشی در استان ها و کشور را برعهده دارد و باید بر آن ها نظارت کند. در حوزه پیشگیری و درمان، فدراسیون پزشکی-ورزشی بهداشت اماکن ورزشی و مسابقات، پوشش پزشکی مسابقات ورزشی، بازرسی و نظارت بر حوزه های ورزشی و باشگاه ها را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در شرایط بحران کرونا وظایف ما مضاغف شد و نقش محوری تری را پیدا کرد، از این جهت که هیئت پزشکی بر حوزه سلامت ورزشکاران نظارت دارد، سال گذشته که درگیر بحران کرونا نبودیم بر اساس وظایف و برنامه ای که تدوین کرده بودیم روند رو به مثبتی داشتیم و بیشتر در حوزه آموزشی در مجموع تمام هیئت های استان بیشترین آمار ساعات آموزشی را داشتیم.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: این دوره های آموزشی شامل بخش های مختلفی بود، بخشی از آن به بحث آموزش ویژه مربیان و ورزشکاران بود که بنا به درخواست هیئت های مختلف ورزشی با همکاری و تعامل آن ها برگزار شد، بخشی مربوط به آموزش شهروندان جنبه عمومی داشت که به صورت برنامه های همایشی و برنامه های عمومی انجام شد، همچنین در بخش تخصصی که مربوط به پزشکان، فیزیوتراپ ها، امدادگران و در مجموع کسانی که در حوزه پزشکی ورزشی فعالیت می کنند است خدمات خوبی داشته ایم و در کنار آن آموزش های غیرحضوری و نوشتاری نیز در قالب بروشور، جزوه و برنامه های رسانه ای در فضای مجازی برگزار کردیم.
وی افزود: با شیوع ویروس کرونا و تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش با مرکزیت فدراسیون پزشکی ورزشی، مسئولیت استانها در این زمینه افزایش پیدا کرد و محوریت بحث پیشگیری و آموزش در حوزه ورزش برعهده هیئت ها گذاشته شد و برنامه های حضوری حذف و تمام برنامه ها به شکل غیر حضوری و فضای مجازی به صورت برنامه های ویدئویی، گزارشات خبری و دیگر موارد تغییر کرد و سعی کردیم در بحث آموزش و پیشگیری از این بیماری به ویژه در باشگاه ها و اماکن ورزشی به ورزشکاران کمک کنیم.
باقری مقدم اظهار کرد: در این زمینه ناظران و همچنین افسران کنترل سلامت هیئت در بحث فوتبال و بعد فوتسال حضور پر رنگی داشتند و برای مباحث آموزشی و نظارت در مسابقات حضور داشتند که البته این روند ادامه خواهد داشت به ویژه در ۶ ماهه دوم سال که تصور می کنیم دوباره لیگ های رشته های مختلف ورزشی با رعایت پروتکل های بهداشتی آغاز شود.
وی تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا پایان سال بتوانیم برنامه های مختلف و متنوعی به صورت برگزاری وبینار، برنامه های آنلاین و برنامه های آموزشی توسط مختصصان با موضوعات ورزشی(در بحث های تخصصی امداد و احیا، پیشگیری از آسیب های ورزشی و یا در مواجه با مصدومیت، تیپینگ، دوپینگ، تغذیه ورزشی و روان شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی) برگزار کنیم تا بتوانیم در پایان سال عملکرد خوبی در زمینه ورزشی و سلامت ورزشکاران و عموم مردم در آموزش کرونا داشته باشیم.
بازرسی ۹۵۰ باشگاه در ۶ ماهه نخست سال ۹۹
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان با اشاره به بازرسی باشگاه ها و اماکن ورزشی به عنوان یکی از وظایف مهم هیئت، گفت: در حوزه بازرسی و نظارت در ۶ ماهه اخیر فعالیت خوبی داشتیم؛ از حدود ۹۵۰ باشگاه بازرسی اولیه در ۶ ماهه اول سال داشتیم که تعدادی از این باشگاه ها به دلیل تخلفات به صورت شفاهی و کتبی و تعداد کمی به دلیل تکرار تخلفات نامه پلمب این اماکن را به اداره کل ورزش و جوانان ارسال کردیم.
وی در خصوص این آمار در سال ۹۸ نیز خاطرنشان کرد: براساس آماری که در سال گذشته داشتیم از مجموع ۱۱۴۹ باشگاه که بازرسی اولیه شدند، ۳۰۵ بازرسی ثانویه و در نهایت ۱۵۱ بازرسی ادواری داشتیم و در مجموع برای ۱۸ باشگاه متخلف درخواست پلمب صادر شد. تخلفات باشگاه ها بیشتر در حوزه های بهداشتی، بعد از آن در زمینه بیمه های ورزشی و مواردی هم مربوط مساله دوپینگ و مکمل های ورزشی است و یا مواردی که مربوط به تخلفات ساختمانی و ایمن نبودن دستگاه ها و یا خود باشگاه است و همچنین نداشتن مجوزهای لازم که بازرسان آن ها را مورد بررسی قرار می دهند.
وی افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا باشگاه ها همکاری خوبی داشتند، در دورانی که باشگاه ها تعطیل بود حدود ۱۵۲ بازرسی توسط تیم نظارتی هئیت به صورت گشتی انجام شد که برخی از باشگاه ها به صورت مخفیانه فعالیت داشتند، از بعد اعلام بازگشایی باشگاه ها نیز بازرسان ما در بحث کرونا و پیشگیری بیشتر روی بهداشت مراکز و داشتن بیمه های ورزشی تمرکز داشتند، در کنار موارد تذکر شفاهی، کتبی و همچنین مواردی برای پلمب، باشگاه هایی نیز بودند که بسیار عالی عمل کردند و در نظر داریم به زودی اسامی باشگاه هایی که موارد را به خوبی رعایت کردند، اعلام کنیم که برای دیگر باشگاه های تشویق باشد.
باقری مقدم در زمینه ضمانت قدرت اجرایی برای بسته شدن باشگاه های متخلف، تاکید کرد: این موضوع در حیطه اختیارات ما نیست و درخواست آن را برای اداره کل ورزش و جوانان ارسال می کنیم، باید بپذیریم باشگاه هایی که همکاری نمی کنند و موارد تخلفی دارند، سلامتی ورزشکاران را به خطر می اندازد و باید از فعالیت آن ها جلوگیری کرد.
پرداخت هزینه های درمانی با داشتن کارت بیمه ورزشی
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان در خصوص خدمات هیئت به ورزشکاران گفت: هیئت پزشکی ورزشی از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر بخش خدمات خاصی را به ورزشکاران بنا به نیازی که دارند ارائه می دهد، همچنین کلینیک تخصصی پزشکی ورزشی با حضور متخصصان و کارشناسان حرکات اصلاحی، فیزیوتراپی، روان شناسی و تغذیه درحال ارائه خدمت است. در بحث تامین ملزومات بهداشتی برای باشگاه ها و امکان ورزشی هماهنگی هایی انجام شده است که بتوانند از مراکز و شرکت های معتبر وسایل خود را تهیه کنند که این اطمینان خاطر از جهت استاندارد بودن وسایل برای ورزشکاران و ما تامین شود.
وی ادامه داد: ورزشکاران هر گونه آسیبی یا مشکلی داشته باشند، چه به صورت درمان مستقیم و چه درمان هایی که در مراکز دیگر انجام می شود و فاکتورهای آن ارائه می شود، با در نظر گرفتن سقف تعرفه ها و هزینه هایی که انجام شده بخش اعظم آن پرداخت می شود که سعی کردیم از نظر زمانی در کوتاه ترین زمان برگشت شود و از نظر هزینه نیز بالاترین سقف را در نظر بگیریم؛ اگرچه امسال با توجه به تعطیلی باشگاهها و مسابقات آمار مصدومان و همچنین بیمه شدگان در کل کشور و از جمله اصفهان بسیار افت داشته است.
باقری مقدم تصریح کرد: به عنوان مثال اگر ورزشکاری دچار آسیب زانو و پارگی رباط صلیبی شود؛ اگر از طریق فدراسیون و جراحان بسیار حاذقی که از طرف فدراسیون معرفی می شوند، جراحی شود تمام هزینه ها از طریق فدراسیون پرداخت می شود که هزینه زیادی هم است، اما اگر خود فرد درمان را انجام دهد و فاکتور ارائه دهد در حال حاضر تا سقف ۱۲ میلیون تومان پرداخت خواهیم کرد.
وی افزود: در سال گذشته بالغ بر ۱۲۲۵ پرونده برای مصدومان تشکیل شده است که نزدیک به ۹میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال از طرف هیئت پزشکی به مراجعه کنندگانی که داشتیم، برگشت هزینه شده است.
مرکز تخصصی آکادمی علوم لوافان
وی با اشاره آکادمی علوم ورزشی لوافان گفت: این مجموعه بی نظیر و تخصصی که زیر مجموعه هیئت پزشکی ورزشی است، از امکانات بسیار خوب و تخصصی ابزار و وسایل استعدادسنجی، انواع تست های آمادگی جسمانی و معاینات اولیه سلامت و خدماتی برای گروه های خاص برخوردار است که در سال گذشته تمام شرکت کنندگان المپیاد ورزشی که حدود ۴۰۰ نفر بودند در این مرکز برای آن ها پرونده سلامت تشکیل داده شد که الگوی بسیار خوبی در کشور بود که در نظر داریم این روند را ادامه و در بین گروه های مختلف توسعه دهیم.
باقری مقدم افزود: با استفاده از خدمات این مجموعه افراد می توانند استعدادهای خود را در رشته های مختلف ورزشی بشناسند، آسیب ها و اصلاحات حرکتی که نیاز دارند را برطرف کنند و بیشتر بر سیستم بدنی خود واقف شوند، همچنین این مجموعه به ویژه در شناسایی و پرورش نخبگان و استعدادهای ورزشی می تواند به هیئت های ورزشی کمک فراوانی کند.
کرونا و آسیب دیدگی های ورزشی
این متخصص آسیب های ورزشی در خصوص آسیب دیدگی هایی که در دوران کرونا برای ورزشکاران ایجاد شده است، گفت: با توجه به اینکه کاهش فعالیت های ورزشی در این دوران داشتیم به نوعی آمار آسیب دیدگان نیز پایین بود، اما از سوی دیگر به دلیل نبود آمادگی جسمانی مناسب بدن ورزشکاران نسبت به گذشته و فعالیتهای ناگهانی که بعد از مدتها داشتند، دچار آسیب دیدگی های متعددی شدند. متاسفانه ورزشکاران ما با بی توجهی به افتی بدنی که داشتند برخی با همان شدت فعالیت خود را شروع کردند که دچار آسیب شدند، بنابراین بخشی از علل مصدومیت مربوط به وقفه ناشی از کرونا بود که بیشتر کشیدگی عضلات را شامل می شد که به علت کوتاه شدن عضلات دامنه حرکتی کوتاه تر می شد، این مساله به دلیل کم تحرکی و ضعف عضلات به وجود می آید، آسیب های تاندونی و برخی هم مربوط به رباط های زانو و مچ پا بود، تعداد کمی هم بر اثر حوادث ناشی از دوچرخه سواری و یا کوهنوردی آسیب دیده داشتیم که در شرایط کرونا ترجیح داده بودند در فضاهای باز فعالیت کنند که دچار آسیب های ستون فقرات، سر و نقاط دیگر بدن بودند.
ورزش پدیده ای تعطیل پذیر نیست
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان با اشاره به موضوع مهم اطلاع رسانی در این شرایط گفت: مهم ترین کار ما بحث اطلاع رسانی است، مباحث آموزشی در حال حاضر به صورت غیرحضوری است، در حوزه صدا و سیما همکاری را آغاز کردیم که برنامه های مختلفی است، در یکی از برنامه های تلویزیونی شعار "هر خانه، یک باشگاه ورزشی" را داریم. توصیه ما این است که ورزش را هیچگاه تعطیل نکنند و با این شعار هم در حوزه رسانه و هم در حوزه امکانات غیر حضوری که داریم اطلاع رسانی می کنیم. در بحث آموزش مربیان و ورزشکاران برنامه ریزی تقویم آموزشی به گونه ای است که محوریت آن بر اساس پیشگیری از آسیب است. از ابتدای بحران کرونا همواره این توصیه مطرح بوده که ورزش را به هیچ عنوان تعطیل نکنند، ممکن است شکل و محل آن تغییر کند؛ اما به هیچ عنوان "ورزش پدیده ای نیست که تعطیل پذیر باشد".
رتبه نخست در حوزه روابط عمومی کشوری
وی با اشاره به اعلام رتبه نخست هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان در میان هیئت های کشوری از سوی فدراسیون، گفت: از سال گذشته با تلاش روابط عمومی هیئت جهش بسیار خوبی داشتیم و در ارزیابی صورت گرفته از سوی فدراسیون، روابط عمومی هیئت استان با کسب تمام امتیازات با اختلاف بسیار زیاد رتبه نخست را به خود اختصاص داد و امیدواریم در سال ۹۹ نیز این روند ادامه پیدا کند.
ارائه خدمات به فعالان رسانه ای استان
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان با اشاره به ماهیت شغل خبرنگاران، خاطرنشان کرد: این گروه نیز در جمع گروه های پرخطر در بحث ابتلا به ویروس کرونا هستند، چرا که به نوعی در خط مقدم فعال هستند و ما نیز سعی می کنیم با ارائه خدماتی قدردان این زحمات باشیم، انجمن خبرنگاران ورزشی و تمام خبرگزاری ها و رسانه ها با حسن نیتی که به هیئت پزشکی ورزشی دارند و ارتباط خوبی که با ما دارند سبب شده این ارتباط روز به روز عمیق تر شود و ما نیز سعی کردیم ادای وظیفه کنیم و در تمام بخش هایی که هیئت می تواند خدمات رسانی کند خبرنگاران و تمام فعالان رسانه می توانند از خدمات آن استفاده کنند، کارت بیمه ورزشی آن ها نیز به صورت رایگان صادر می شود و سعی می کنیم اقداماتی نیز در خصوص بیمه تکمیلی انجام دهیم. با توجه به آسیب های حرکتی که قشر رسانه به دلیل ماهیت شغلی دارند و فقر حرکتی در حوزه حرکات اصلاحی و فیزیوتراپی می توانند از خدمات هیئت استفاده کنند.
رئیس هیئت پزشکی ورزشی استان اصفهان با اشاره به بازگشایی مدارس و نگرانی هایی که در این بخش به وجود آمده است، گفت: در حال حاضر همه نگرانی ها در بحث بازگشایی مدارس و دانش آموزان، همه نگران ارتباط نزدیک و فضای سرپوشیده کلاس ها هستند و یا رفتارهای کنترل نشده دانش آموزان است. اگرچه ما با کل قضیه بازگشایی مشکل داریم؛ اما معتقد هستیم در فضاهای دانش آموزی امکان اجرای کامل پروتکل ها وجود ندارد و امکان سرایت می تواند افزایش پیدا کند و هشدارهای لازم نیز داده شد.
وی افزود: اما اگر قرار است مدارس باز شوند و دانش آموزان در مدرسه حضور پیدا کنند، نباید بحث سرانه ورزش و زنگ ورزش که خطر کمتری نسبت به برگزاری برخی کلاس های دیگر دارد را نادیده بگیریم و آن را حذف کنیم، چرا که زنگ ورزش در فضای باز است و امکان کنترل آن اگرچه صفر نیست، اما بیشتر از بقیه موارد است. بنابراین آخرین کلاسی که باید حذف شود زنگ ورزش است و تصمیم درستی نیست که کلاس های حضوری برگزار شود؛ اما زنگ ورزش حذف شود.
انتهای پیام