مهدی کشمیری ۲۰ شهریور در سفر به اردبیل و در جمع خبرنگاران در پارک علم و فناوری اردبیل اظهار کرد: 43 پارک علم و فناوری در کشور فعالیت میکنند و 200 مرکز رشد نیز در دانشگاهها فعال شده است.
وی با بیان اینکه 10 هزار واحد فناور به صورت خرد و یا شرکتهای بزرگ در کشور شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: 60 هزار نفر در این مجموعههای فناور شاغل هستند که 85 درصد شاغلین در این مراکز فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند.
قائم مقام امور فناوری وزارت علوم گفت: این مجموعهها بهترین زیرساخت برای ایجاد فرصتهای اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند که بر همین اساس سیاست وزارت علوم توسعه فناوریهای نوین و حمایت از این مجموعههای روبه رشد است.
کشمیری ادامه داد: شورای عالی گسترش به جای صدور مجوز برای راهاندازی رشتهها و گرایشهای مختلف سعی میکند تا به هر دانشگاه اختیار دهد تا متناسب با شرایط استانی و بازار کار رشتهها تعیین شود.
وی توزیع رشتهها را در دانشگاهها منوط به نظر هیئت امنا اعلام کرد و گفت: از سال آینده در دفترچه کنکور به جای رشته و گرایشهای مختلف به تناسب دانشگاهها و نیاز بازار کار رشتهها و گرایشها تعریف خواهد شد تا این کار به صورت استانی مدنظر قرار گیرد.
شرایط امروز دانشگاهها نتایج بازیگری سایر مجموعههاست
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم بیان کرد: شرایط امروز کشور در حوزه پذیرش دانشجو و معرفی رشتهها نتیجه بازیگری سایر عوامل دخیل است و وزارت علوم در این زمینه هیچ دخالتی ندارد.
کشمیری گفت: زمانی که به خاطر تقاضای یک نماینده در راهاندازی رشته دانشگاهی وزیر را استیضاح میکنند، خروجی کار مشخص و معلوم است که دستهایی در کار است تا تحصیل در دانشگاهها را به حال و روز امروز بیفتد.
وی ادامه داد: ایجاد دانشگاه جدید براساس قانون خدمات مدیریت کشور به شدت محدود شده و از آنجائی که دانشگاه یک دستگاه اجرایی به شمار میرود باید مجوز تاسیس خود به جای شورای گسترش از دولت دریافت کند که به سختی در این شرایط مجوز راهاندازی دانشگاههای جدید داده میشود.
قائم مقام امور فناوری وزارت علوم افزود: به جای توسعه دانشگاهها بهتر است پارکها و مراکز فناوریهای نوین مورد حمایت قرار گیرد چرا که امروز به بازار کار مناسب برای فارغالتحصیلان دانشگاهی نیاز داریم.
کشمیری رویکرد پارکها را حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی در روند تولید و ارتقای شرایط مناسب اشتغالزایی برشمرد و اظهار کرد: ما از احداث ساختمان پارک علم و فناوری در اردبیل برای استقرار شرکتها حمایت میکنیم و بر این باوریم در کنار پشتیبانی مادی و حقوقی باید پارکها فرصت و زمینه مناسب را فراهم آورند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت علوم تلاش میکند کارکرد اقتصادی شهرکهای علمی و تحقیقاتی و حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان فرصت خوبی را فراهم میآورد تا فارغالتحصیلان دانشگاهی در مسیر تولید ثروت از علم و تجاریسازی دستاوردهای علمی بگذارند.
انتهای پیام