به گزارش ایسنا، علی خضریان در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس و در جریان طرح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی در مورد علت حذف ردیف اعتباری خودکفایی گندم از سال ۹۴ و انحصار واردات گندم برای برخی افراد گفت: در قانون اساسی به عنوان میثاق ملی بخش کشاورزی، تعیین کننده دانسته شده و بر لزوم خوکفایی تأکید شده است. همچنان که رهبر معظم انقلاب هم در تأکیدات موکد و ادامه مسیر نورانی امام (ره) بر خودکفایی خصوصا در کالاهای استراتژیکی مثل گندم تأکید کردند.
وی با بیان اینکه کشاورزی یک امر حاشیهای نیست بلکه پایه، زیربنا و اساس توسعه است، افزود: در کلام امام (ره) مجلس و کشاورزان در رأس امور دانسته شدهاند. یکی از فلسفههای وجودی ما در مجلس حمایت از کشاورزان و تولیدگرانی است که مظلومانه در این کشور زحمت میکشند.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به اهمیت خودکفایی در تمام کشورها به خصوص کشورهای توسعه یافته و کشورهایی که میل به استقلال دارند، گفت: گندم از محصولات اساسی کشاورزی است و آمریکا، روسیه، چین، هند و بسیاری کشورهای دیگر برای صادرات این محصول برنامههای راهبردی دارند. اگر میخواهید کشور را با الگوهای آمریکایی اداره کنید حداقل اینجا از آنها یاد بگیرید. نمیشود همه چیز را به غرب واگذار کنیم و تولید را زمینگیر کنیم.
خضریان خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری با رویکرد آیندهنگرانه خود از دهه ۸۰ خودکفایی را در دستور کار قرار دادند که این امر در سال ۸۳ محقق شد ولی استمرار نیافت. در دو سال گذشته هم مسئولان دولت و وزرای جهاد کشاورزی میگویند ما در تولید گندم خودکفا هستیم. چرا حتی آقای خاوازی با اعلام این حرف خلاف واقع که ما خودکفا شدهایم زمینه این را فراهم میکنند که همه نظارهگر ورشکستگی ما باشند که کشور را دچار بحران میکند.
وی در ادامه با اشاره به مواد ۶ و ۷ سیاست اقتصاد مقاومتی در مورد تامین امنیت مواد غذایی گفت: متاسفانه به این موضوع بی توجهی شده و ردیف اعتباری طرح خودکفایی گندم از سال ۹۴ حذف شده که بی سابقه است انگار جریانی می خواهد با دست خود ما را در داخل کشور زمین گیر کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چگونه افرادی که اقدام به ثبت شرکت در حوزه واردات کالاهای اساسی میکنند تحت لوای یک شرکت خانوادگی چندین محموله از جمله گندم وارد کردند که این امر در کنار حذف ردیف اعتباری گندم به تولیدات این کالای استراتژیک ضربه زده است.
این عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چه کسانی ارز ۴۲۰۰ تومانی و دولتی را در اختیار این ها قرار دادند که بدون تخصص وارد کننده باشند، تا خرید تضمینی دولت بدون فایده باشد.
خضریان میزان تولید گندم را نشان دهنده تناقضهای آشکار آماری عنوان و خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی ۱۴.۵ میلیون تن گندم تولید شده و بیش از یک میلیون تن گندم وارد شده و در سال ۹۷، ۱۳.۸ میلیون تن گندم تولید شده و ۵۴۹ هزار تن گندم وارد شده است که ما شاهد اختلاف ۳.۵ میلیون تنی در این سه سال هستیم. همچنین متوسط مصرف گندم ۱۴.۲ میلیون تن بوده است.
وی با اشاره به ذخایر ۱۷ میلیون تنی گندم در سال ۹۸ گفت: واردات سه میلیون تن گندم از اسفند سال قبل تا مرداد ماه سال فعلی در حالی است که براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی باید ۴ میلیون تن دیگر واردات صورت گیرد که این به معنای ورشکستگی و واماندن ما از ارزشها و آرمانها است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت موظف به خودکفایی در محصولات راهبردی است، تصریح کرد: متاسفانه تنها حمایت دولت خرید تضمینی است دولت باید هر سال نرخ خرید گندم را پیش از شروع فصل کشت و متناسب با هزینههای تولید و تورم اعلام کند، اما در سه سال اخیر قانون به درستی اجرا نشده و این خطر ایجاد شده که امنیت غذایی ما با چالش مواجه شود. در واقع دولت ۱۲ و ۱۵ هزار میلیارد تومان یارانه به کشاورزان خارجی و وارد کنندگان پرداخت کرده است.
خضریان با بیان اینکه برخی آمارهای ارائه شده در مورد خودکفایی گندم غیر واقعی است، مدعی شد: ادعای خودکفایی گندم در هنگام اخذ رای اعتماد وزیر جهاد کشاورزی تبلیغ شد و پنجم شهریور به مناسبت هفته دولت اعلام خودکفایی شد در حالی که شهریور و تیر بیشترین واردات صورت گرفته است.
خضریان یادآور شد: ما به آقای وزیر دو هفته فرصت میدهیم یا زمینه رفع مشکلات کود و فسفاته و سایر مشکلات را فراهم کند و پاسخگوی وضع نابسامان فعلی باشد یا استیضاح ایشان را رقم میزنیم. توصیه من این است که اگر اختیار ندارید یک روز هم نمانید.
در ادامه علی خضریان نماینده تهران اعلام کرد این سوال را به رای مجلس نخواهد گذاشت.
انتهای پیام