عیسی ساوه شمشکی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال چون در سال کسب سهمیه بازی های پارالمپیک زمستانی ۲۰۲۲ چین قرار داریم و این مسابقات از دی امسال آغاز و به مدت یکسال ادامه خواهد داشت، باید بتوانیم در پنج تور نمنت بین المللی شرکت کنیم تا موفق به کسب سهمیه در رشته های اسنوبورد، آلپاین و صحرانوردی شویم.
وی گفت: به کمیته ملی پارالمپیک پیشنهاد دادیم که از IPC درخواست دو میزبانی برای برگزاری مسابقات بین المللی در سه رشته آلپاین، اسنوبورد و صحرانوردی را برای دی ماه امسال در ایران داشته باشیم. این مسابقات چون با حضور نماینده IPC برگزار می شود امتیاز آن در فدراسیون جهانی اسکی و کمیته بین المللی پارالمپیک ثبت خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به بیماری کرونا امکان برگزاری مسابقات حتی در صورت موافقت کمیته بین المللی پارالمپیک در ایران وجود دارد یا خیر؟ افزود: اگر به خاطر شیوع ویروس کرونا حتی تیم های خارجی از این مسابقات استقبال نکنند ما سعی داریم مسابقات را به صورت داخلی و با حضور ورزشکاران خود برگزار کنیم تا پس از شناسایی بهترین نفرات خود آنها را برای مسابقات کسب سهمیه به تورنمنت های برون مرزی اعزام کنیم. به هر صورت امتیاز این مسابقات برای ورزشکاران ما اهمیت زیادی دارد و هر چقدر امتیاز آنها بیشتر شود شانس زیادی برای کسب سهمیه خواهند داشت.
شمشکی در پاسخ به این پرسش که در کدام رشته وضعیت بهتری برای کسب سهمیه بازی های پارالمپیک زمستانی چین را داریم، گفت: در اسنوبورد شانس زیادی برای کسب سهمیه نسبت به سایر رشته ها داریم. ما در بازی های پارالمپیک زمستانی ۲۰۱۸ کره جنوبی موفق به کسب پنج سهمیه در رشته های اسنوبورد و صحرا نوردی شدیم، اما در آلپاین سهمیه ای کسب نکردیم، این دوره سعی داریم این تعداد را به هفت سهمیه افزایش دهیم و حتی در آلپاین نیز کسب سهمیه کنیم. البته امسال شرایط بهتری نسبت به دوره های قبل داریم. من یقین دارم در این دوره ما می توانیم در بخش زنان نیز به چند سهمیه دست پیدا کنیم.
رئیس انجمن پارااسکی افزود: ما شش دوره در بازی های پارالمپیک زمستانی شرکت کرده ایم که در پنج دوره تنها صادق کلهر حضور داشت و در ششمین دوره با کسب ۵ سهمیه توانستیم تعداد ورزشکاران خود را از یک نفر به پنج نفر افزایش دهیم و این نشان می دهد که در طی این سال ها توانسته ایم رشد خوبی را در اسکی معلولان داشته باشیم.
وی در پایان پیرامون این پرسش که آیا امکان قرار گرفتن بر روی سکو نیز در بازی های پارالمپیک زمستانی وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: همین که بتوانیم سهمیه خود را افزایش دهیم کار بزرگی برای اسکی معلولان انجام داده ایم. در گذشته ما تنها یک اسکی باز معلول داشتیم اما الان موفق شده ایم این تعداد را در بخش زنان و مردان تا ۳۰ نفر ارتقاء دهیم. ما زمانی می توانیم به سکو فکر کنیم که در طول سال اسکی بازان ما هشت ماه فعالیت مستمر داشته باشند و به طور مرتب در تورنمنت های مرزی شرکت کنند. ما در حال حاضر به خاطر تحریم ها با کمبود تجهیزات مواجه هستیم و تمرینات ما شاید بیشتر از سه تا چهار ماه نباشد. با این شرایط اصلا نمی توانیم به سکو فکرکنیم. هدف بر این است تا بتوانم اسکی معلولان را در سطح آسیا مطرح کنیم و جایگاه خوبی را برای اسکی ایران رقم بزنیم. امیدوارم در آینده شرایطی پیش آید که به جز کسب سهمیه خود را به سکو نیز نزدیک کنیم.
انتهای پیام